Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Bekijk het dan online

Samen werken aan talent, basis voor een kansrijke toekomst

Beste ouders/verzorgers,

In deze nieuwsbrief weer van alles te lezen over wat gebeurt op IKC UnieK. Via Facebook en twitter kun je ook op de hoogte blijven.
We starten met het nieuws van IKC UnieK, daarna volgt het nieuws van de basisschool en de kinderopvang (KDV/BSO). Klik op de link hieronder om versneld naar het betreffende nieuws te gaan.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

IKC UnieK
Even kennismaken - Miranda Leenders
Welkom bij IKC UnieK
Agenda

Basisschool
Trefwoord
Kerst
Kerstkaarten uitdelen op school
Kinderpostzegelactie 2017
Fietskeuring
Verkeersbrigadiers

Kinderopvang KDV/BSO
Personeel
Wat te doen bij...
De grote rode bus, Sinterklaas en Kerst
"Brrr wat is het koud!"


IKC UNIEK

Even kennismaken - Miranda Leenders

Mijn naam is Miranda Leenders en vanaf 29 november neem ik de directietaken van Jan Willem Duenk waar, die wegens ziekte afwezig is. 

Vanaf een jaar of 4, wilde ik als klein meisje al juf worden en inmiddels ben ik meer dan 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb 10 jaar als leerkracht voor de groep gestaan en ben 10 jaar directeur geweest op verschillende scholen. Naast het directeurschap heb ik 8 jaar geleden mijn eigen onderwijsadviesbureau opgericht, waarin ik vooral veel trainingen ontwikkel en geef aan  leerkrachten en directies op het gebied van gedrag en communicatie.  Sinds november 2016 richt ik mij volledig op mijn eigen bedrijf en heb ik mijn vaste baan als directeur opgezegd. 

Ik zal tijdens  de afwezigheid van Jan Willem Duenk, iedere week op 2 wisselende dagen op IKC Uniek aanwezig zijn. 

Mocht u mij graag willen spreken, loop dan gerust mijn kantoor even binnen. Ben ik er niet dan kunt u mij mailen op info@ikcuniek.nl. Ik zal dan z.s.m. contact met u opnemen. Voor dringende zaken kunt u bij mijn afwezigheid altijd bij Ineke van Dalen terecht. 


Welkom bij IKC UnieK

Halil Saglam Groep de Kameleon
Sophie Scholten Groep de Vlinder
Mila de Bruin Groep 3
Robin de Bruin Groep 5
Sihenna van de Wiel Groep 7
Sara Arendsen BSO UnieK
Suze Brockötter BSO UnieK
Chelsey Lorijn BSO UnieK 
Sylvan Weggemans BSO UnieK
Lily Kastein Biggetjes
 

     

                          
Agenda
20 december  Techniekenles groep 5 en 6
21 december                   Kerstviering
10 januari  Luizencontrole
15 januari  Schoonmaakmiddag groep 1 t/m 5
17 januari  Schoonmaakmiddag groep 6 t/m 8
   

BASISSCHOOL

Trefwoord      
In de methode Trefwoord komen verschillende thema’s uit de Bijbel, de leefwereld van de kinderen en de samenleving  aan de orde. In de maanden december t/m februari komen de volgende thema’s aan de orde: Goed gehoord, Kerst, feest van geven , Contact en Je krijgt wat je verdient.


                 
Kerst
De decembermaand is altijd een drukke, maar vooral gezellige periode op school. Sinterklaas is met zijn pieten weer terug naar Spanje en de school is versierd met mooie kerstversieringen, zodat we allemaal in de kerststemming komen. Binnen het IKC wordt er op allerlei manieren aandacht besteed aan kerst. In de groepen staan de kerstverhalen centraal en worden en kerstliedjes gezongen.  

Op 21 december vieren we samen met de leerlingen kerst. U wordt hier verder nog over geïnformeerd.  Vanaf 22 december om 14.00 uur start de kerstvakantie en zijn de leerlingen 2 weken vrij. Het team van IKC Uniek wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en sprankelend  2018 toe! 

Kerstkaarten uitdelen op school
Zo vlak voor Kerst kan het sturen kerstkaarten aan de orde zijn. Om op school teleurgestelde gezichtjes van kinderen te voorkomen ( die geen kaart krijgen) vinden we het uitdelen van kaarten op school, hoewel sympathiek, toch geen goed idee. Wil een kind kerstkaarten sturen dan kan dat prima via de post. Zelf voor postbode spelen kan natuurlijk ook. 1 kaart voor in de klas mag (hoeft niet!).

Kinderpostzegelactie 2017     
De leerlingen van groep 7 hebben dit jaar een bedrag van
€ 4.396,49  bij elkaar gebracht. Een prachtig resultaat! Hiermee kunnen heel veel kinderen geholpen worden.


                      
Fietskeuring
Onlangs heeft de jaarlijkse fietskeuring plaatsgevonden. Hieronder vindt u de uitslagen per groep. Het percentage afgekeurde fietsen is dit jaar veel beter dan afgelopen jaar. Dat is echt geweldig! Een goede en goedgekeurde fiets is echt van belang en u ondersteunt dat door de fiets van uw kind goed te kunnen laten keuren.
      
Groep Gekeurd Afgekeurd Percentage
4 24 4 17
5 27 1 4
6 26 2 8
7 27 3 1
8 26 0 0
Totaal 2017 130 10 8
2016 115 6 5
2015 120 25 21
2014 127 12 9
2013 122 10 8
2012 124 10 8

 
Voor de volledigheid een totaaloverzicht van de hele Gemeente door de jaren heen:           
  Gekeurd Afgekeurd Percentage afgekeurd
2009 1.065 140 13
2010 1.087 104 10
2011 1.202 97 8
2012 1.092 90 8
2013 943 87 9
2014 1.111 81 7
2015 1.112 164 15
2016 1.049 109 10
2017 1.109 126  11 

Verkeersbrigadiers
Elke dag staan om 14.00 de verkeersbrigadiers vrijwillig klaar om jullie kind(eren) veilig van school te laten vertrekken. Onze verkeersbrigadiers doen dat met alle plezier.  Wij willen er nog een keer op wijzen dat de kinderen met ouders/grootouders/oppas bij de verkeersbrigadiers moeten oversteken en dat de aanwijzingen van de verkeersbrigadier moeten worden opgevolgd. Deze regel geldt ook bij slecht weer wanneer er veel kinderen met de auto worden opgehaald. Zorg voor een reguliere parkeerplaats voor de auto en haal jullie kind(eren) bij de school op.  De verkeersbrigadiers staan er voor de veiligheid van jullie kind(eren).


KINDEROPVANG KDV/BSO

Personeel
Leonie, onze pedagogisch medewerker van de Biggetjes, zal op maandag 8 januari haar laatste werkdag hebben en dan met verdiend verlof gaan.  We wensen haar een fijn verlof toe, waarin ze tot rust kan komen en lekker kan genieten!
Marjon Vreeman en Medina Letica zullen haar uren op de Biggen invullen. Medina, die eerder stage heeft gelopen bij ons KDV Kiekeboe in Lichtenvoorde zal zich ter zijne tijd, op de groep, nader aan u voorstellen.
 
Thea is inmiddels weer drie dagdelen aan het werk, waarvan de maandagochtend op IKC UnieK. Fijn!

Wat te doen bij...
Inmiddels is de winter ingetreden en zijn kinderen regelmatig verkouden, met snotneuzen, hoesten en al wat erbij komt. Wanneer je kind koorts heeft verwachten we dat hij thuis blijft. Maar voor een  snotneus en veel besmettelijke ziekten (zonder koortsverschijnselen) zoals waterpokken en ontstoken ogen hoeft dit niet. Op onze groepen zijn we heel bewust van ons hygiënisch handelen, maar voorkomen van verspreiding van ziektekiemen kunnen we niet alleen.
 
Wanneer je thuis bij je kindje symptomen van ziekte constateert, ga dan altijd even naar de huisarts. Je krijgt bevestiging van wat er is en evt. gebruik van (lichte) medicatie kan (verdere) verspreiding van ziektekiemen voorkomen. Geef ook áltijd aan de medewerkers door dat je kind ergens last van heeft of heeft gehad, daarmee komen wij niet voor verrassingen te staan en kunnen we hier adequaat mee omgaan.


De grote rode bus, Sinterklaas en Kerst
Het boekenpretthema is al enige tijd afgerond en ook Sinterklaas is weer naar Spanje. Voor veel kinderen een spannende tijd. Daarom zijn we deze laatste weken en tijdens de kerstvakantie met name wat rustiger bezig met activiteiten rondom kerst en oud&nieuw. We knutselen en versieren kerstbomen, maken kerstkaarten, steken vast nog wel sterretjes aan met oud&nieuw en richten ons met name op het bieden van rust en individuele aandacht deze periode.

"Brrr wat is het koud!"
Als ook de jaarwisseling achter de rug is, starten we met het nieuwe thema “Brr…Wat is het koud!” We hopen natuurlijk dat het dan ook echt lekker koud is en er sneeuw of ijs ligt waar we volop mee kunnen spelen. Is dat niet het geval, dan gaan we binnen een sneeuwpop maken, bespreken we welke kleren je dan het beste aan kunt doen en gaan we rekenen met sneeuwvlokken. Natuurlijk zingen we over de sneeuwman en lezen we over Kikker in de kou.
                      
IKC Uniek Vondelstraat 11a/b
7121 VB Aalten
Tel: 0543-471197 – school
Tel: 0543-473288 - kinderopvang
Email: info@ikcuniek.nl