Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Bekijk het dan online

Samen werken aan talent, basis voor een kansrijke toekomst

Beste ouders/verzorgers,

Bijna november! De herfst komt langzaamaan in zicht. De dagen worden korter. De natuur verkleurt al en dat is een prachtig gezicht. In deze nieuwsbrief is weer van alles te lezen over wat gebeurt op IKC UnieK. Via Facebook en Twitter kun je ook op de hoogte blijven.

We starten met het nieuws van IKC UnieK, daarna volgt het nieuws van de basisschool en de kinderopvang (KDV/BSO). Klik op de link hieronder om versneld naar het betreffende nieuws te gaan.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Basisschool:
Muziekproject
Klassekids
Stagiaires
Canadareis intern begeleiders
Iedereen doet mee!
Vrijwilligers gezocht
Kinderopvang (KDV/BSO):

Thea Lensink
Nieuwe vrijwilliger
Loep in uitdaging
Thema, de grote rode bus


Welkom bij IKC UnieK
In elke nieuwsbrief zullen we de kinderen noemen die onlangs zijn begonnen of binnenkort starten. Van harte welkom en veel plezier op IKC UnieK:

Sara Arendsen Groep De Vlinder
Suze Brockötter   Groep De Vlinder
Nadine Aalbers De Biggetjes
Wesley Kempers De Biggetjes
Sienna Bouwmeester BSO UnieK
   

            
                                            

Agenda
30 oktober:  Fietskeuring groep 4 t/m 8
6 november:  Studiedag; kinderen zijn vrij 
31 oktober, 1 en 2 november Muziekproject voor alle groepen 
13 – 17 november:  15 –minutengesprekken
27 november – 1 december:  Onderdompelweek Meten en Wegen   
   

BASISSCHOOL:

Muziekproject
Na een succesvol en leerzaam Kunstproject staat de volgende culturele activiteit al weer voor de deur. Dit keer een muziekproject. In alle groepen wordt op 31 oktober,1 en 2 november gedurende 3 kwartier per dag een muziekles gegeven door een gastmuziekdocent van de muziekschool.
Het programma is voor alle groepen anders. Dat kun je hieronder lezen:


 

In groep 1, 2 en 3 is er de combinatie muziek en dans.
Groep 4 gaat samen muziek maken met ritme-instrumenten en Boomwhackers.
Groep 5 vormt een verrassend orkest van pvc-instrumenten in alle soorten en maten
Groep 6 speelt als een Bigband met koperen blaasinstrumenten.
Groep 7 Een ‘trash’ slagwerkensemble met huis-, tuin- en keukenmaterialen
Groep 8 gaat aan de slag met Rap, beatbox, digitale muziek, popmuziek.  


 
 
Klassekids 
Ook dit jaar zullen een aantal groepen deelnemen aan Klassekids. Klassekids is een training voor sociale en emotionele vorming en voor de bevordering van de contacten tussen de kinderen, de ouder(s) / verzorger(s) en school.
Voor groep 4 is het een start van 6 lessen.                                                                     
Voor groep 5 is het een vervolg van 10 lessen op de lessen van afgelopen jaar.              
Voor groep 6 zijn dat 3 lessen als herhaling van de lessen van het afgelopen jaar.          
Waarom deze training? We willen dat kinderen leren om op een (nog) positievere manier met elkaar om te gaan. Daar wordt bij deze training aan gewerkt.

In  groep 4 is er een ouderavond op woensdag 22 november om 19.30 uur. Het is van groot belang dat van alle kinderen de ouder(s) aanwezig is/zijn. Zet de datum vast in de agenda. Je ontvangt via de mail nog een aparte uitnodiging.

Voor de groepen 4 en 5 is er een ouderles waarbij je samen met je kind meedoet aan een Klassekidsles. Dat zijn hele belangrijke lessen waarbij je als ouder niet gemist wilt worden.
Voor groep 4 is dat woensdag 7 februari en voor groep 5 op woensdag 28 maart.

Stagiaires                                                                                                                       
De komende weken zullen nieuwe stagiaires een periode stage lopen op UnieK. Als school willen we studenten van, in dit geval Graafschap College, de kans bieden om ervaring op te doen in het werken met kinderen op een basisschool.
Deze stagiaires lopen stage op maandag en dinsdag van 14 november tot 7 juli.
In groep 5 is dat Nille Hofs en in groep 7 is dat Ruben Voerman.
Stephanie Prinsen loopt tot nu stage in groep 4 en zal vanaf maandag 30 oktober haar stage invullen in groep 6. Ze gaat wel met de gymles van groep 4 mee.

Canadareis Intern begeleiders
Twee jaar geleden mocht ik samen met de Accentdirecteuren een studiereis naar Toronto - Canada maken. Een boeiende reis waardoor we als Accent en als IKC UnieK nog steeds mooie ontwikkelingen in gang zetten in ons onderwijs. Vanaf 10 november vertrekt een volgende groep medewerkers naar Toronto voor eenzelfde reis. Dit keer zijn de Intern Begeleiders aan de beurt. Ook zij zullen, lezingen en conferenties bijwonen maar vooral ook scholen bezoeken om de praktijk in de scholen te zien en daarvan te leren. Als team hebben we gesproken over welke zaken we meer willen weten. Ineke van Dalen zal daar in Canada antwoorden op proberen te vinden.
Ineke is van 10 t/m 17 november dus afwezig.
 
Iedereen doet mee!
Onder dit motto geeft de Gemeente Aalten aan dat het sportieve, sociale, culturele en educatieve activiteiten van inwoners wil stimuleren. Dat geldt dus ook voor gezinnen met kinderen met een laag gezinsinkomen of financiële problemen. Dan kan het gaan over de contributie van een sportvereniging, de kosten van zwemlessen, schoolreis, kindervakantieactiviteiten etc. Wil je daar meer over weten….Klik hier voor de folder of loop eens binnen bij ondergetekende
(Jan-Willem Duenk)   
 
 
Vrijwilligers gezocht voor het technieklokaal
De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 gaan dit jaar 10 keer naar het Technieklokaal Schaersvoorde bij het Station.
Kinderen vinden dat superleuke lessen.
Zij worden daar begeleid door vrijwilligers. Deze zijn al net zo enthousiast als de kinderen.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In de bijlage een oproep voor het werven van vrijwilligers. Heb je zelf tijd en zin, ken je iemand in je omgeving die dat leuk vindt?? Dat kan ook opa, oma, oom, tante of buurvrouw zijn. Laat hem of haar dit bericht lezen en neem contact via de telefoonnummers in de brief.

KINDEROPVANG KDV/BSO:

Thea Lensink
Wellicht hebben jullie gemerkt dat Thea Lensink al enkele weken afwezig is. Gelukkig is ze inmiddels weer in staat om een aantal interne werkzaamheden op te pakken 
Voor vragen die je voorheen aan Thea stelde kun je nu terecht bij Rik, Marja of de medewerkers van de locatie. Via info@kinderopvangbambi.nl en ons bekende telefoonnummer zijn we natuurlijk ook te bereiken. 

Nieuwe vrijwilliger KDV UnieK
Dit ben ik: Saskia Ruesink, getrouwd met Andre Ruesink. Samen hebben we 5 geweldige kinderen. We prijzen ons gelukkig opa en oma te zijn van 15 kleinkinderen.
 
Mijn hele leven heb ik al kinderen om me heen, waar ik enorm van geniet. Ik heb mijn kleinkinderen opgepast en ben gastouder geworden. Een hele grote eer om het kostbaarste bezit van andere ouders te mogen oppassen. Ik waardeer dat vertrouwen enorm en doe erg mijn best om wederzijds vertrouwen op te bouwen. Ik vind dit erg belangrijk en hoop dan ook op een heel goed contact van beide kanten.

Ik ga als vrijwilliger bij het kinderdagverblijf aan de slag. Op woensdag en vrijdag kun je me bij de Aapjes vinden. 

Voor kinderen vanaf groep 5: LOEP in uitdaging! 
LOEP organiseert erg leuke activiteiten gericht op kinderen die houden van zelf ontdekken, ervaren en leren. Ze komen met enige regelmaat in Lichtenvoorde, Bredevoort en Borculo. Binnenkort bieden ze weer een nieuwe LOEP uitdaging aan. Deze zal zijn op 17, 22 en 24 november 2017.
Deze drie middagen zullen in het teken staan van hydraulica. Je kan praktisch onderzoeken hoe een hydraulisch systeem werkt. 
info@loepinuitdaging.nl, Natasja Hoekstra en Saskia Ringnalda

Thema: De grote rode bus
Het thema de grote rode bus is begonnen. Alle kinderen hebben het boek mee naar huis gekregen. Bij de Aapjes zijn ze er actief mee bezig...


 
IKC Uniek Vondelstraat 11a/b
7121 VB Aalten
Tel: 0543-471197 – school
Tel: 0543-473288 - kinderopvang
Email: info@ikcuniek.nl