Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Bekijk het dan online

Samen werken aan talent, basis voor een kansrijke toekomst

Beste ouders/verzorgers,
In deze nieuwsbrief is daarover meer te lezen. Via Facebook en Twitter kun je ook lezen wat er dagelijks gebeurt op IKC UnieK. Veel leesplezier!
We starten met het nieuws van IKC UnieK, daarna volgt het nieuws van de basisschool en de kinderopvang (KDV/BSO). Klik op de link hieronder om versneld naar het betreffende nieuws te gaan.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Agenda
Welkom op IKC UnieK

BASISSCHOOL
Tref
Verkeersbrigadiers
Sportdag
Musical groep 8

KINDEROPVANG KDV BSO
Bso UnieK opgeknapt!
Thema's kinderdagverblijf
Parkeerplaats Ditax

Agenda:
 

Woensdag 20 juni          Studie dag (kinderen vrij)         
25 t/m 29 juni               15 minutengesprekken
Dinsdag 26 juni              MR vergadering
Woensdag 27 juni          Juffendag groep 5
Vrijdag 29 juni               Meester/juffendag groep 7 en 8
Woensdag 4 juli             Juffendag groep 6
Donderdag 5 juli             Juffendag groep ½
Schoonmaakmiddag groep 3 t/m 5
Vrijdag 6 juli                 Pleinfestijn
Dinsdag 10 juli               Musical groep 8
Woensdag 11 juli           Meester/juffendag groep 4
Schoonmaakmiddag groep 6 t/m 8
Donderdag 12 juli          Schoonmaakmiddag groep 1 en 2 


Welkom op IKC UnieK
Het hele jaar door beginnen er nieuwe kinderen op IKC UnieK. Dit keer zijn dat:
 

Jemuel Mercelina          Basisschool
Julia de Reus               Basisschool
Roor Deunk Basisschool
Max Luiten          Aapjes
Niya Behnssain Marquez               Biggetjes
Jason Gerling             Biggetjes
Luna Wenting             Biggetjes 
Noa Luiten                 BSO UnieK 
Sem en Tijn te Grotenhuis               BSO UnieK
Norah Heinen           BSO UnieK
Aafke te Kempel          BSO UnieK 
Liam de Winter BSO UnieK


BASISSCHOOL

Trefwoord
Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode ‘Trefwoord’. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel)-verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt ‘Trefwoord’ verschillende thema’s uit de leefwereld van de kinderen en uit de Bijbel aan de orde. De kleurenposter geeft telkens aan welk thema in een bepaalde periode actueel is. Voor deze weken dat het volgende thema:

= Macht (week 23 en 24)
Inhoud: Over macht en onmacht; over dwang, gezag en de kracht om te overtuigen.
Bijbel: Saul en David (1 Samuël 16 t/m 17).
 
= Vol emotie (week 25 en 26)
Inhoud: Over het gevoelsleven van David, zijn liefde voor God, voor muziek, voor Batseba; zijn verdriet om de dood van Jonatan. Zijn spijt over wat hij gedaan heeft.
Bijbel: David als koning (2 Samuël 5 t/m 8); David en Batseba, David en Natan (2 Samuël 11 en 12).
 
= Ontwerpen (week 27 en 28)
Inhoud: Nieuw maken, creëren, in het leven roepen, ontwerpen. Over de uitdaging voor de mens om zijn wereld vorm te geven en te vernieuwen.
Bijbel: Scheppingsverhaal (Genesis 1).

 
 
Verkeersbrigadiers  
Tijdens de afgelopen ledenvergadering van de ouderraad is het tekort aan brigadieren nogmaals ter sprake gekomen. Na alle ingeleverde briefjes moeten wij concluderen dat er zich geen ouders hebben aangemeld voor het vaste team. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om, met ingang van volgend schooljaar, nog maar te brigadieren op 1 oversteekpunt. Dit is het punt bij de groepen 1 t/m 4. Op het andere punt, waar de hogere groepen het plein verlaten, zal er dus niemand meer staan om dit te begeleiden. Mocht u alsnog besluiten om wel uw steentje bij te willen dragen voor de veiligheid van ‘onze’ kinderen in het vaste team, of flexibel, horen wij het graag!
 


Sportdag
Donderdag 7 juni is de sportdag voor de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Aalten. De activiteiten van groep 5 en 6 vinden plaats op het AZSV-terrein. Groep 5 start om 09.00 uur en hebben activiteiten tot 11.30 uur. Groep 6 heeft verschillende activiteiten van 12.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. De kinderen fietsen met begeleiding van de leerkracht en een aantal ouders heen en terug.
Groep 7 start om 9.00 uur tot 14.45 uur. We beginnen 9.00 uur in Bredevoort in de voetbalkooi (hockey). Om 10.30 uur  in gymzaal Grachthuis  Bredevoort freerunning. Om 12.00 uur in 't Walfort waterpolo en om 13.30 uur kano of wielrennen bij 't Walfort. Groep 8 start om 08:45 met tennis op tennisterrein Altec. Van 10:00 - 12:15 zijn we in de Aladnahal, waar we gaan judoën en schermen. Om 12:30 gaan we dansen bij dansschool de Hoven. We sluiten de dag van 13:45 - 14:45 af met tafeltennissen in de gymzaal bij Triangel laag. 

 
Musical groep 8
Groep 8 is druk met het oefenen van de eindmusical:
Bende op de camping!
 
De gedwongen verkoop van een camping zorgt voor veel opschudding en hilariteit.
Govert, een eigenzinnige bejaarde campingbaas, heeft wegens geldgebrek zijn camping verkocht aan louche zakenman Jack de Spijker. Jack heeft beloofd om samen met Govert de oude gezellige camping weer tot een succes te maken. Het loopt echter allemaal anders!
 De inkt van het koopcontract is nog niet droog of Jack schuift met z’n bulldozer de halve camping plat. Er moet een duur, luxe vakantieresort komen, met bungalows, palmbomen en een subtropisch zwemparadijs, vinden Jack en zijn sluwe vriendin Roos. Govert en zijn kleindochter Amber krijgen precies één dag om hun spulletjes bij elkaar te rapen en te vertrekken.
Maar dan staan er onverwacht vakantiegasten aan de poort van de camping. De ene helft van de gasten verwacht een gezellige oude camping en de andere helft een luxe vakantiepark. De chaos is compleet! Als klap op de vuurpijl landen onverwacht Vikingen Sven Hamer en Epke Zonderhand met hun schip op het nabijgelegen strandje. En ze hebben niet veel goeds in de zin…
Gaat het Amber en Govert lukken om de camping ondanks alle tegenslagen tot een nieuw succes te maken? Of krijgen de gemene Jack en Roos hun zin? En wie staat er op om de Vikingen het hoofd te bieden? 

 

KINDEROPVANG KDV EN BSO

BSO UnieK opgeknapt!
Tijdens de meivakantie is er hard gewerkt om BSO Uniek op te knappen. Door de nieuwe indeling oogt het lokaal een stuk ruimer en ook zijn er duidelijke hoeken gecreëerd,
dit resulteerde meteen in meer rust op de groep. Ook hebben we weer een vaste themahoek waar we mee aan de slag gaan, iedere 3 weken wisselen we van thema. Het eerste thema, circus, was al een groot succes. Wij als medewerkers hebben geen bureau meer maar voeren onze taken uit tussen de kinderen aan de eettafel, dit zorgt voor een lage drempel voor de kinderen om hun verhaal te komen doen.
Zowel de kinderen als wijzelf zijn erg blij met het resultaat!

 


Thema's op het kinderdagverblijf
Het thema 'Hoi, we maken muziek' is afgerond. De kinderen hebben naar muziek geluisterd, muziek gemaakt, verschillende instrumenten bekeken en gekleurd op muziek. Het was erg leuk! 

De komende tijd gaan de kinderen aan de slag met het nieuwe thema: 'Dit ben ik'.
De kinderen gaan zichzelf meten, wegen en bekijken welke haarkleur ze hebben en ze gaan de verschillende lichaamsdelen benoemen. Daarnaast zingen ze liedjes over dit onderwerp en zullen ze proeven, voelen en kletsen over alles wat hierbij hoort. Kleding, emoties, lichaamsfuncties enz.. 
 
Parkeerplaats van de taxi
Met ingang van volgende week zal het taxibusje van Ditax parkeren op het zandpad. Hierdoor hoeven de kinderen die uit de taxi komen en naar de BSO gaan, de weg niet meer over te steken. Dit zorgt voor een veiliger situatie. We willen daarom alle ouders vragen om aan de andere kant van het blauwe hek te wachten, op de stenen dus. Hieronder een foto van de situatie. Bedankt alvast voor jullie medewerking!

                                            
 
IKC Uniek Vondelstraat 11a/b
7121 VB Aalten
Tel: 0543-471197 – school
Tel: 0543-473288 - kinderopvang
Email: info@ikcuniek.nl