Copy
Ideo Nieuwsbrief I Maart 2019
Klik hier voor de online versie

Flexibeler, efficiënter en effectiever


In de wereld waarin verandering de enige constante factor is, is het een uitdaging om op de hoogte te blijven van de relevante zaken. Wij maken een selectie voor u op ons vakgebied. Daarom ook dit keer weer een verscheidenheid aan artikelen.

U weet dat het inzetten van een Field Service Management oplossing bijdraagt aan het flexibeler, efficiënter, effectiever en kwalitatief beter maken van processen.
Maar wat zijn uw uitdagingen voor dit jaar?

Ook dit jaar zullen wij u informeren over Field Service Management oplossingen, waaronder de oplossingen van ClickSoftware en SAP FSM. In deze nieuwsbrief vindt u een artikel over SAP FSM (field service management), voor sommige beter bekend als CORE Systems. Een SAAS technologie welke in 2018 is opgenomen in het SAP portfolio. Intussen heeft Ideo al diverse gecertificeerde consultants, een eigen demo omgeving en zijn de eerste klantpresentaties een feit. 
Veel leesplezier!

Voor actueel nieuws volg ons ook op LinkedIn.

Vlug naar het nieuws van:

Innovatie - Document Management - Mobility - Asset Management - Ideo Field Service- Evenementen

Samenwerken in Asset management - SAP AIN

De afgelopen periode is er door Strukton Worksphere samengewerkt met Ideo en SAP om de mogelijkheden van SAP AIN verder te exploreren. Strukton Worksphere is koploper in Nederland op gebied van realisatie, exploitatie en beheer van duurzame en gezonde leefomgevingen. De samenwerking heeft geleid tot een uitgewerkte demo omgeving waarin een deel van de installaties van Strukton is afgebeeld en de processen kunnen worden nagespeeld.

Christian van Saarloos- Principal Consultant

Lees verder

Mobility

Eenheidsworst of proces georiënteerde apps bij drinkwaterbedrijven

Is het mogelijk om één applicatie met dezelfde functionaliteiten voor de afdeling distributie en de afdeling productie te hebben bij een drinkwaterbedrijf?
 
Een waterbedrijf kent tal van processen waarin medewerkers buiten het kantoor een registratie moeten doen van hun werkzaamheden of de toestand van assets. Bij veel van deze processen heeft het mobiel kunnen werken een grote toegevoegde waarde. 

Blog : Bart Elshout - Product Manager & Mobility Consultant

Lees meer

Impact machine data op het onderhoudswerk

Iedere industriële revolutie heeft grote invloed op de ontwikkeling van de maatschappij. De 4e industriële revolutie waar we ons nu in bevinden valt vooral op door de snelheid waarmee hij zich aandient en de impact die het heeft op de mens in de industrie. Want gaat de robotisering en beschikbaarheid van machine data de mens nu echt overbodig maken, ook in de onderhoudswereld? 

VAM Magazine: Joeri Gommeren- SAP Consultant

Lees verder
Document Management

Nog sneller het juiste DMS document gevonden!

Whitepaper - Dat het Document Management Systeem (DMS) van SAP nog lang niet “uitgerangeerd” is, bewijst het feit dat SAP nog regelmatig verbeteringen hierin uitbrengt. SAP heeft verschillende programma’s waarmee de SAP-klanten hun wensen t.a.v. toekomstige functionaliteiten kunnen aangeven.

In dit kader zijn er bijvoorbeeld diverse verbeteringen voor het sneller vinden van het juiste DMS document beschikbaar gemaakt. Na implementatie zijn deze terug te vinden in de DMS zoektransactie CV04n.
Vindt nog sneller het juiste DMS document door snel onze whitepaper te lezen waarin de verschillende verbeteringen in detail worden uitgelegd!
 
Sander Maes - Lead Consultant / Product Manager Digital Documents & Dossiers

Download Whitepaper
Ideo Field Service

Uw Field Service Management volledig in de cloud met SAP FSM

Onlangs heeft SAP het bedrijf Coresystems overgenomen. Coresystems heeft een complete cloudoplossing ontwikkeld welke het volledige proces van klantcontact tot aan het afhandelen van de service opdracht ondersteunt. Na de overname is Coresystems hernoemd naar SAP Field Service Management (SAP FSM) en is het uiterlijk van de applicatie aangepast volgens de SAP standaard. Het product SAP FSM is onderdeel van de SAP Service Cloud en is vooral interessant vanwege de complete scope en de relatief eenvoudige implementatie. De applicatie draait volledig in de cloud, waardoor er geen hardware aan klantzijde nodig is.

Niels Vervest - SAP Consultant

Lees verder

Ideo Field Service

Click on the Road EMEA

De wereld van Field Service is zeer dynamisch en verandert voortdurend. ClickSoftware staat al meer dan twintig jaar aan de basis van verandering en innovatie in field service, en het ondersteunen van haar klanten bij het bieden van de allerbeste kwaliteit service. Om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de grootste uitdagingen in de buitendienst vandaag en in de toekomst, organiseert ClickSoftware op 2 mei het Click on the Road evenement in Londen, UK. Click on the Road brengt klanten, Click experts, opinieleiders uit de industrie en implementatie partners samen om ideeën uit te wisselen, mogelijkheden te verkennen en innovaties te delen. Uiteraard is Ideo ook van de partij.
Wilt u meer weten over Click on the Road of het programma bekijken,

Meer informatie en aanmelden
Ideo Field Service

2018 Strategic Migration Project of the Year

Op 6 maart heeft ClickSoftware tijdens de EMEA partner Kick-Off de '2018 Strategic Migration Project of the Year' award uitgereikt aan Ideo. Tijdens de uitreiking werd Ideo geroemd om de inzet en overtuiging waarmee ClickSoftware producten gepositioneerd zijn binnen alle afdelingen en lagen van de klant. Ideo is in staat geweest om Click Field Service Edge te positioneren binnen een traject met sterke concurrentie en de klant te overtuigen van de kracht en voordelen van de oplossing. Het resultaat was een meerjarige verbintenis voor zowel licenties als Professional Services. Uiteraard zijn wij erg trots op deze award en de erkenning vanuit ClickSoftware voor onze rol in dit traject. Het hele Ideo Field Service team heeft nauw samengewerkt om de klant het juiste vertrouwen te geven en het traject succesvol af te ronden.


Ideo Field Service

ClickSoftware genoemd als leider in de meest recente versie van het IDC MarketScape rapport

Netbeheerders en waterleidingmaatschappijen hebben een aantal van de meest uiteenlopende vereisten als het gaat om het plannen en managen van hun buitendienst. Het is een uitdaging voor nutsbedrijven om een enkele oplossing te vinden die de verschillende types werk kan managen en tegelijkertijd een uniform beeld biedt in alle bedrijfstakken. IDC Energy Insights publiceerde een nieuwe marktevaluatie welke nutsbedrijven de informatie geeft die ze nodig hebben bij het beoordelen van Field Service Management oplossingen. In de IDC MarketScape voor Mobile Field Force Management (MFFM) for Utilities is ClickSoftware benoemd als een van de leiders op dit vlak.

Download het rapport

Ideo Field Service

Vitens N&L ondervond meerdere uitdagingen op het gebied van planning

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en bedient dagelijks 5.6 miljoen klanten.Om het planproces te uniformeren en te stroomlijnen heeft Vitens ervoor gekozen om de Field Service Management (FSM) oplossing van ClickSoftware in te zetten. Ideo heeft hierbij de rol van implementatiepartner vervuld. Er is een koppeling opgezet met SAP CRM, waarvandaan service orders aangeboden worden in ClickSoftware FSM. Hierin wordt ook informatie over de voortgang van de werkvoorbereiding meegegeven, zodat de planningslogica er rekening mee kan houden. Automatische planning is ingericht om het standaardwerk over te nemen, waardoor de planning zich kan richten op de uitzonderingen en het maken van klantafspraken. Wanneer de klant belt kan snel, dankzij de afspraak-boeken functionaliteit, met 1 klik op de knop een lijst van mogelijke afspraken opgehaald worden, gebaseerd op de real-time planning en de beschikbaarheid en vaardigheden van monteurs.

Lees meer

 

Komende evenementen


EAM & Utilities Themamiddag
"Advanced Maintenance"


Click on the Road EMEA


Asset Management Masterclass
and Round Table met STORK

-
24 mei - Save the Date


NVSM Lustrumcongres
"Service 2029 Aanpassen of uitsterven?"


Blijf op de hoogte!


Voor het meest actuele nieuws kun je ons volgen op LinkedIn.
Of bezoek onze website op www.ideo-nl.com!
 


Deel deze nieuwsbrief

Forward
Share


Volg ons op Linkedin


Bezoek onze website

Copyright © 2019 Ideo BV, All rights reserved.


nieuwsbrief opzeggen nieuwsbrief instellingen aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp