Copy
NVO2 Update maart 2018
Inhoudsopgave
(klik op de link om direct naar het betreffende item te gaan)

Alweer maart 2018, het nieuwe jaar vordert snel!

Als bestuurslid met Leertechnologie in zijn portefeuille kan ik je zeggen dat het mooie tijden zijn voor HRD en de ontwikkelingen gaan snel. Bij zowel mijn bezoek aan de Learning Technologies conferentie van vorige maand in Londen als het bliksembezoek dat Elliott Masie onlangs aan Nederland bracht, werd het duidelijker dat HRD uit de torens van HR komt en zich steeds meer richting de primaire bedrijfsvoering van de organisatie beweegt. 

Het leren vernieuwt zich op de werkvloer om medewerkers hun werk beter en sneller te laten uitvoeren. Hierbij speelt Leertechnologie een prominente rol. Door technieken zoals performance support systemen, Chatbots, Artificial Intelligence en mobiele devices kunnen we steeds beter de werkvloer bereiken en ondersteunen.
 
Houd daarom de Eventspagina van NVO2 goed in de gaten om hierover mee te denken en te praten tijdens de verschillende events die we (mede-)organiseren en faciliteren. Of misschien voel je de behoefte om zelf een groep leden rond een thema te verzamelen in een bestaande of op te richten Werkgroep. Je kunt jouw ‘peers’ vinden in het HRD Register en daar zoeken op ervaring en interesse. Misschien een mooi moment om hier eens nader kennis mee te maken.
 
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en ik hoop je binnenkort te ontmoeten bij één van de events of in digitale vorm in het HRD Register.
                               

John May
Leertechnologie
Bestuurslid NVO2
                               


Terugblik onderzoek/event De HRD'er van de toekomst op 23 februari 2018

 
In juli 2017 is het idee ontstaan om onder de HRD’ers in Nederland te onderzoeken in hoeverre ze meegaan met nieuwe ontwikkelingen, welke leermethoden ze gebruiken en wat ze de komende jaren verwachten te gaan gebruiken. Vanuit de uitkomsten is op 23 februari 2018 een mooi evenement ontstaan: De HRD’er van de toekomst.

In deze blog lees je de resultaten van de enquête, hoe het evenement is ontstaan en hoe het is verlopen.


De locatie van The Learning Collective (Huize Voordaan te Groenekan) is ook voor leden beschikbaar!


De mooie en inspirerende ruimtes van The Learning Collective zijn ook door/voor NVO2-leden te reserveren om daar workshops, presentaties of trainingen te geven. 
Klik hier voor een impressie van alle ruimtes.

Hieronder een overzicht van de tarieven per ruimte:
 
Buitenhuis                                   € 200,--                 max 8 personen
Trainingszaal                               € 200,-                  max 19 personen
Huiskamer                                   € 150,-                  max 10 personen
Tuinkamer                                   € 100,-                  max 8 personen
Hoekkamer                                  €  50,-                   max 5 personen
Balkonkamer                                € 50,-                   max 4 personen
Opkamer                                      € 50,-                   max 4 personen
 
Deze tarieven zijn per dagdeel, inclusief koffie/thee/water en exclusief BTW.
 
Wil je een ruimte reserveren? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Stuur dan een mail naar info@nvo2.nl en Jolanda of Dick helpen je graag verder.                                                                                               


Algemene Ledenvergadering 15 maart 2018

 
Wegens het succes van de 1e virtuele ALV op 16 nov vorig jaar, herhalen we deze formule op donderdag 15 maart a.s. van 19.30 - 20.30 uur.

Je kunt de vergadering virtueel bijwonen vanuit huis, je werk, of waar je ook maar een laptop/smartphone/tablet met internet bij de hand hebt! Door middel van een webcam en headset (of ingebouwde microfoon) communiceer je met de andere deelnemers, dus geen reistijd maar wel de gewenste interactie met vakgenoten! 
 
Kijk hier voor de agenda en aanmelding.
Je ontvangt dan z.s.m. een mail met instructies voor deelname aan deze online bijeenkomst.

Ben je helemaal niet bekend met online sessies?
Geen probleem, we testen van tevoren met iedere deelnemer, zodat er geen technische problemen zullen zijn én zodat jij weet wat je kunt verwachten. 
 
Nog vragen? Bel of mail gerust naar Birgit Klapper via 06-55464825 of birgit@learningconnected.nl. 
 
                                     

GEZOCHT: enthousiaste en deskundige HRD Professionals met een visie op opleidingen


De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) is hét netwerk voor P&O-professionals die zich bezig houden met issues als HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen.

Het NVP-opleidingsaanbod is omvangrijk en kleurrijk. Workshops en cursussen worden georganiseerd in allerlei constructies: door NVP (-leden), met partners, of door partners ten behoeve van NVP. In 2018 wil de NVP een gevarieerd en kwalitatief professionaliseringsaanbod neerzetten. De Commissie Opleidingen neemt hiervoor het initiatief. De NVP is op zoek naar deskundige en enthousiaste leden voor de NVP Commissie Opleidingen.
 
Deze commissie bestaat naast een NVP bestuurslid en een aantal leden van de NVP idealiter uit een aantal externe experts. Daarom is de NVP op zoek naar experts zoals HRD professionals om de commissie te versterken om gezamenlijk een kwalitatief opleidingsaanbod samen te kunnen stellen. Een of twee leden van NVO2 ziet de NVP als een zeer welkome en deskundige aanvulling voor de commissie.

Je kunt uiterlijk t/m 31 maart 2018 reageren!

Kijk hier voor meer informatie over de vacature en aanmelding.

                                          

Vlog 2 van 2018 - update van directeur Dick Krikke

 
De maand februari was voor mij een hele bizarre maand. Mijn privé leven stond even op z’n kop door vele ziekenhuisbezoeken met mijn zwager én vader. Weer het besef hoe belangrijk familie voor mij is.
 
Door deze periode heb ik minder focus gehad op NVO2, maar zeker niet stil gezeten. In de 2e vlog weer een snelle update in 2:46 minuten.
 
De volgende vlog bij én met jou opnemen? Mail mij dick.krikke@nvo2.nl en we maken een afspraak.
 
Klik op de foto om de vlog te starten.

                              

Een leven lang ontwikkelen: niet omdat het moet maar omdat het kan
 
'Een leven lang ontwikkelen' is het nieuwe platform waar je nieuws, tips en praktijkverhalen kunt vinden én delen met vakgenoten. Het is een initiatief van Het LeerbedrijfNVO2 is de allereerste partner.
 
Tineke van Kooten, eigenaar van Het Leerbedrijf, over het nieuwe platform: “Ik ben het platform begonnen vanuit mijn eigen fascinatie: een leven lang leren en ontwikkelen is een thema dat mij enorm aan het hart gaat. Wat me opvalt is dat het debat hierover op een wat tobberige manier wordt gevoerd. Een leven lang leren ‘moet’, dat is vaak de toon. En dat snap ik: het is belangrijk voor onze maatschappij, voor organisaties en voor mensen zelf om te blijven leren en ontwikkelen. Maar door die nadruk op ‘moeten’, raakt volgens mij de lol van leren een beetje uit het zicht.
 
Het plezier in leren en ontwikkelen, alles wat wél kan, mooie voorbeelden, inspiratie. Dat wil ik graag onder de aandacht brengen op deze website. Tot nu toe schrijf en verzamel ik vooral zelf veel content, maar het is de bedoeling om er een echt deelplatform van te  maken, waar ook anderen hun nieuws, tips en praktijkverhalen delen. Voor elkaar en met elkaar; de gedachte is halen en brengen met gesloten beurs. Je hoeft niet te betalen om op de site te komen en ook niet om iets te plaatsen. De enige criteria voor plaatsing zijn dat je bijdrage past bij de doelstelling, kwalitatief de moeite waard is en geen reclame bevat.
 
NVO2 heeft tegenwoordig de subtitel ‘Netwerk voor toekomstgerichte HRD professionals’. Dat is niet zomaar, ik herken bij NVO2 de gedachte dat informatie en inspiratie vooral gedeeld mag worden. Daarom ben ik heel blij dat NVO2 het initiatief steunt en partner wil zijn.”
 
Wil je meer weten en/of meedoen? Neem dan contact op met Tineke van Kooten via tineke@eenlevenlangontwikkelen.nl.

                             

                                                                          


NVO2-lid 'In the Spotlights' en het woord is aan....de Werkgroepen

In de komende edities van deze nieuwsupdate zetten we de Werkgroepen 'In the Spotlights'. In de nieuwsupdate van december 2017 gaf de Werkgroep Zingeving (coördinator Maarten Stoffers) de aftrap door in woord en beeld verslag te doen van de ontwikkelingen en bijeenkomsten binnen deze Werkgroep. In de nieuwsbrieven van april en mei kun je de bijdragen van de Werkgroepen Midden-Nederland en Noord-Holland lezen. We hopen uiteraard dat ook de andere Werkgroepen deze gelegenheid benutten om zichtbaar(der) te worden binnen dit netwerk!

Heb je trouwens al gezien hoeveel Werkgroepen binnen ons netwerk actief zijn? Kijk hier eens welke regio's zijn vertegenwoordigd en welke Werkgroep in oprichting is. Staat jouw Werkgroep er nog niet tussen, laat het ons dan weten!

Natuurlijk staat het ook individuele leden nog steeds vrij om zich aan te melden voor deze rubriek. Dus wil je ook 'In the Spotlights', stuur dan een mail naar Dick Krikke of Jolanda van 't Erve via dick.krikke@nvo2.nl of jvterve@nvo2.nl.


ATD 2018 San Diego

Met ruim 10.000 bezoekers, 400 sprekers en meer dan 300 sessies, is de ATD de grootste conferentie op gebied van Learning & Development in haar soort. Zoals elk jaar biedt het programma weer zeer interessante sprekers, waaronder niemand minder dan voormalig President of the United States Barack Obama!

Het is inmiddels traditie dat NVO2 in samenwerking met onze Belgische 'collega' VOV een Nederlands-Belgische delegatie organiseert en deze keer gaat de reis naar San Diego. Inmiddels hebben 25 (niet-)leden de delegatiecode aangevraagd om een ticket voor het speciale delegatietarief te kunnen boeken. Het wordt weer een mooie, gevarieerde delegatie!

Ga jij ook mee? Kijk dan hier voor meer informatie.         

ATD Pre-meeting 16 april 2018 Groenekan

In aanloop naar de ATD conferentie organiseren we elk jaar een Pre-meeting. Dat is voor delegatieleden een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen, samen naar het programma en de sprekers te kijken, afspraken te maken en te netwerken.

Deze bijeenkomst is overigens toegankelijk voor iedereen, dus mocht je je willen oriënteren op aansluiting bij de Ned-Bel delegatie en/of deelname aan de ATD, dan ben je van harte welkom.

De ATD Pre-meeting vindt plaats op maandag 16 april 16.00 - 18.00 uur in Huize Voordaan te Groenekan. 

Kijk hier voor meer informatie over het programma en voor aanmelding.                     


Next Learning 24 april 2018


Het programma van Next Learning 2018 is rond, dus neem hier een kijkje voor de (sub)thema's, learning circles en tracks. Je kunt het programma ook handig als brochure (pdf) downloaden. En kijk nog eens terug naar Next Learning 2017 om alvast in de stemming te komen. 

Helaas zijn de tickets voor het speciale tarief van € 199,- op. Je kunt echter nog steeds gebruikmaken van een korting van € 200,-. Je betaalt dan € 599,- in plaats van € 799,-.

Inbegrepen bij de ticket is:
  • deelname aan de Learning Circle Werkplekleren
  • deelname aan de Pre-meeting op 5 april 2018
  • deelname aan de virtuele Pre-meeting op 10 april 2018
  • deelname aan de Post-meeting op 22 mei 2018

Oprichting Werkgroep Rijmond 3 mei 2018
  • Denk jij ook wel eens na over wat de toekomst voor jouw werk als HR professional kan betekenen?
  • Worstel jij ook met de vraag hoe jij jouw organisatie klaar kunt maken voor de toekomst?
  • En ben je ook op zoek naar concrete handvatten die je daarbij kunnen helpen?
 
Wij wel! Daarom willen wij als Gemeente Rotterdam in samenwerking met NVO2 een Werkgroep oprichten. Wij geloven er namelijk ook in dat we met elkaar meer weten en elkaar kunnen versterken om samen verder te komen.

Met een aantal organisaties uit de regio Rijnmond willen wij aan de slag gaan met het thema ‘Future Workskills’. We zullen hierbij inzoomen op wat dit betekent voor de organisatie en voor onze rol als HR professional. Het doel is om met een gemêleerd gezelschap te onderzoeken welke concrete stappen gezet kunnen worden om de organisatie en de mensen daarin toekomstbestendig te maken.

Het idee is om als Werkgroep 5 á 6 keer per jaar bijeen te komen. De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 3 mei 2018 van 13.00 – 17.00 uur in Rotterdam. Dit moment willen wij gebruiken om kennis te maken en gezamenlijk af te trappen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

                                                           

Top-5 artikelen ProfessioneelBegeleiden.nl

 
Deze maand hebben we een...

Top-5 door NVO2-leden gedownloade artikelen uit Tijdschrift voor Coaching in 2017
      
                                                                           


NVO2 agenda 2018

Woensdag 14 maart Rotterdam
Summit HR Transformatie Zorg - Kwalitatieve, duurzame zorg door Mensgericht besturen. NVO2-leden profiteren van € 100,- korting!

Donderdag 15  maart Nijkerk
De impact van online op leren - Bloomville Jaar Event met sprekers als Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl en Ralph de Vries, Product Owner Global HR Solutions Rabobank.

Donderdag 15 maart VIRTUAL CLASSROOM
Algemene Ledenvergadering NVO2 - Kijk op de website voor de agenda.

Vrijdag 16 maart Utrecht
Workshop Versterk je positie als L&D Professional - HRD- en L&D-professionals hebben de sleutel in handen om de gewenste strategische veranderingen met succes door te kunnen voeren.

Dinsdag 24 april Den Bosch
Next Learning - NVO2-leden profiteren van € 600,- korting!

Zondag 6 - 9 mei San Diego
ATD 2018 - Barack Obama als keynote speaker is een goede reden om je aan te sluiten bij de Ned-Bel delegatie!


Donderdag 31 mei Ede
Dag van de Coach - Thema is Moed. NVO2-leden krijgen € 30,- korting!

Donderdag 31 mei Utrecht
De impact van leerinterventies inschatten én meten - Heb je moeite om de verwachtingen van (senior)managers, teamleiders en medewerkers in kaart te brengen vóór je gaat nadenken over een leeroplossing, dan is deze training écht iets voor jou!
 
Share
Tweet
Share
Forward
 
Copyright © 2018 NVO2. Alle rechten voorbehouden.uitschrijven van deze lijst    update mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp