Copy

december 2018 editie

In deze nieuwsbrief leest u meer over de ontwikkelingen op gemeentelijk en innovatief gebied. Zoals een duurzame samenwerking met Kuyichi, wat een mooie jeans heeft opgeleverd in heren- en damesvariant. Maakt u kennis met onze nieuwe collega Wouter en leest u over ons mobiele project in Malawi.

De koude feestmaand december is weer in volle gang. Koop uw cadeaus bewust.
De By Sympany By Kuycihi jeans die niet alleen het milieu spaart, maar daarnaast sociale impact heeft op jonge vrouwen in Malawi, is daar een voorbeeld van. Wij wensen u een fijne tijd met misschien wel een beetje sneeuw!

JOIN OUR MOVEMENT BY SYMPANY BY KUYICHI

6 december was de officiële start van een “collective force” waarbij de eerste samenwerking – BY SYMPANY BY KUYICHI – gepresenteerd werd in Magazijn153 in Amsterdam. De opbrengst van deze voor 20% gerecyclede jeans van ingezamelde denim van Sympany, zal zonder omwegen een enorme ‘power-up’ teweeg brengen in de levens van 30 jonge vrouwen in afgelegen gebieden in Malawi. En dat is nog maar het begin. 

lees verder ...

Gemeentelijk nieuws – december 2018

Aanbesteding de Wolden-Hoogeveen gewonnen
Sympany blijft de inzamelaar in De Wolden-Hoogeveen. We hebben namelijk de recente aanbesteding voor textiel gewonnen. Wij kijken uit naar een duurzame continuering van onze samenwerking.
Samenwerking Delfzijl is verlengd
Recent is het contract voor de textielinzameling met Delfzijl voor de komende periode opnieuw verlengd.
Met bijna 10 containers op 8 locaties wordt jaarlijks meer dan 50.000 kg. textiel ingezameld. lees verder >>

Even voorstellen: Wouter Reedijk, onze online fondsenwerver

Wouter is de afdeling Fondsenwerving & Programmamanagement sinds september jl. komen versterken voor drieënhalve dag per week. Hij houdt zich bezig met online fondsenwerving. “Sinds mijn studie ben ik altijd actief geweest in de marketingcommunicatie en online media. De reden dat ik voor Sympany heb gekozen, is omdat ... lees verder>>

Heel veel schoenen

De kortingsactie van Schuurman schoenenPoen voor je oude schoen!’ is voorbij. De oude ingeleverde schoenen zijn afgelopen maand door Sympany opgehaald. Op de foto ziet u hoeveel is ingeleverd! Deze vlog van Schuurman laat zien dat ze echt allemaal door ons zijn opgehaald op weg naar een nieuwe bestemming.

Trainingscentrum on the move

Sympany hoort vaak dat het voor vrouwen op het platteland in Malawi lastig is om een opleiding te (blijven) volgen. De grote afstanden die afgelegd moeten worden, gecombineerd met de zorg voor hun gezin en werken op het land maken het voor veel vrouwen een onmogelijke opgave.
Sympany wil juist ook deze groep vrouwen bereiken. In samenwerking met partnerorganisatie DAPP is daarom het idee van een flexibel trainingscentrum ontstaan. Het mobiele trainingscentrum bestaat uit een grote vrachtwagen gevuld met een grote tent, naaimachines en lesmateriaal. Elke 4 maanden rijd de vrachtwagen naar een andere locatie.
Inmiddels is in drie van de negen geplande regio’s een naaiopleiding gegeven en zijn nu al 90 cursisten getraind. Eén van hen is Efinesi Samuti (23):
“Toen ik acht jaar was, verloor ik mijn moeder en twee jaar later was ik wees. Ik ging samen met mijn broertjes en zusjes bij onze oma wonen die rond kwam van kleinschalige landbouw. Alhoewel, rondkomen is een groot woord. We kunnen maar moeilijk aan voedsel en zeep komen en voor kleding zijn we afhankelijk van giften. Toen ik de kans kreeg om één van de 31 studenten op de mobiele naaicursus te worden was ik in de wolken. Ik kan de opleiding doen en thuis toch ook voor mijn familie zorgen”.
Na de cursus wordt regelmatig contact onderhouden met de cursisten om de impact van het project te kunnen meten.
Meer over dit project lees je hier.
Copyright © 2018 Sympany, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp