Copy
Nieuwsbrief van WV de Amstel, oktober 2019
Redactie: redactie@wvdeamstel.nl
Adreswijzigingen, secretariaat: wtcdeamstel@gmail.com

Nieuwe sponsoren WV de Amstel

Dit jaar liepen de sponsorcontracten af. De club is erg blij dat Rechtstaete, Van Scheppingen, Hicle en Thomas Kruithof Data Strategy de samenwerking gaan voortzetten en verwelkomen de Sportartsen Groep en Ultimo Vastgoed als shirtsponsor. Daarnaast hebben ZAAF (de mobiele fietsenmaker), Qukaca (organisatie-advies) en de Supportersvereniging aangegeven “supporter” van De Amstel te blijven respectievelijk te worden.

Dankzij deze sponsorbijdragen en de supporters kan De Amstel haar activiteiten en het wedstrijdprogramma voor de leden continueren. In de volgende nieuwsbrief stellen maken we graag verder kennis met de sponsoren en supporters.

Kleding nieuwe seizoen

Nieuwe sponsoren betekent ook nieuwe kleding en zelfs een nieuwe kledingleverancier. Na een zorgvuldige afweging is de opdracht voor de kleding gegeven aan Just Cycle. Just Cycle, gevestigd in Hillegom, werkt samen met het bedrijf Tactic. Het bedrijf Tactic opereert in meerdere landen en heeft een volledig vernieuwde open fabriek in het wielermekka Girona.

Niet alleen de leverancier wijzigt, ook het ontwerp. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het nieuwe ontwerp en de goede posities voor de sponsoruitingen.
De nieuwe kleding is voor de leden die wedstrijden rijden en/of in clubverband trainen verplicht.

Kleding passen

Vanaf 27 november tot en met 6 december is er paskleding beschikbaar. Het passen vindt plaats bij Wieleroutfits.nl in Ouderkerk aan de Amstel (Hoger Einde Zuid 13 (googlemaps)). Wieleroutfits in Ouderkerk is open van dinsdag t/m vrijdag (van 10 -17.30 uur) en zaterdag en zondag (van 10 - 17 uur).

Op deze manier zal het passen zich spreiden en is er voor iedereen in principe voldoende gelegenheid om een geschikt pasmoment te kiezen.
Een andere leverancier betekent altijd andere maten. Passen is ten zeerste aan te raden.
Binnenkort ontvangen alle leden een mail over de prijzen en de bestelprocedure.

Clubsupport levert geld op!

De Rabobank heeft al enige jaren het fonds “Clubsupport”. Dit jaar heeft WV de Amstel voor het eerst meegedaan omdat de bank gestopt was met reguliere sponsoring.
De leden van de Rabobank hebben ruim op onze club gestemd, waardoor wij € 745,47 hebben ontvangen. Dit jaar gaat het geld naar de supportersvereniging Nes aan de Amstel. Indirect komt het daarmee ook onze vereniging ten goede.

Terugblik op geslaagde sluitingsdag

Op zondag 6 oktober heeft WV de Amstel het wegseizoen afgesloten. Dat gebeurde niet zoals gebruikelijk op het clubparcours/in het clubhuis, maar bij Boerderij Polderzicht aan de Ronde Hoep. Goed voor zoete herinneringen aan de Ronde van de Ronde Hoep in juni van dit jaar ter gelegenheid van de 50e editie van de Ronde van Ouderkerk.

Met de Ronde Hoep voor de deur lag een afsluitende koppeltijdrit voor de hand en die kwam er ook. Wel jammer dat het ongeveer “de koudste 6 oktober ooit incl. gietende regen” was…Toch nog 19 koppels waagden zich aan de beproeving; in leeftijd variërend van 7 tot 74 jaar. Mocht u de complete uitslag werkelijk willen weten; klik dan hier naar onze website.

publiekHet publiek was een luisterend oor.

Huldigingen en prijzen
Nadat de deelnemers weer warm waren geworden onder douche (met dank aan Axel Koenders) was het tijd voor de huldigingen en de prijzen en werd er allereerst afscheid genomen van Wilfred Bos, 19 jaar Jeugdcoördinator van De Amstel. Natuurlijk kreeg Wilfred een aandenken en een bos bloemen, maar hij verliet ook als Erelid van WV de Amstel het feest.

nkc goudVoorzitter Marcel Witte interviewt Wilfred Bos.

Vervolgens werden de kampioenen en toppers van De Amstel in het zonnetje gezet: Riejanne Markus als Wereldkampioene en Europees Kampioen Team Time Trial en o.a. 5e op het NK Tijdrijden en heel veel werk voor haar kopvrouwen op World Tour niveau. En dan Enzo Leijnse: met medailles op NK, EK en WK en heel veel ereplaatsen (en winst in twee klassiekers). Verder Michiel Mouris (NK veldrijden en winst in Denemarken), Tyler Eyk (voor de 5e keer Nederlands kampioen op de weg), Viego Tijssen (winnaar in Denemarken), de Dames NCK Ploeg: Nederlands kampioen met Rosan Koper, Lieske Coumans en Femke en Riejanne Markus; de Junioren NCK Ploeg (Owen Geleijn, Wessel Mouris, Roy Duijvesteijn en Jim Kes) en eigenlijk de hele NCK ploeg die met de Elite- en Jeugdploeg tweede van Nederland werd.

michiel en tylerMichiel Mouris en Tyler Eyk werden in het zonnetje gezet.

Renner van het Jaar
Aan het einde werden nog drie renners voor het voetlicht gehaald. Jeugdrenner Tristan Stoelinga ontving de Jeugdstimuleringsprijs vanwege zijn grote inzet op trainingen en als aanmoediging bij zijn overstap naar de Nieuwelingen. Daarnaast werd Enzo Leijnse uitgeroepen tot de beste Jongere van het Jaar en ontving Riejanne Markus de prestatiebeker voor Renner van het Jaar.

Enzo en Riejanne werden daarbij vanwege hun uitzonderlijke prestaties net als een aantal toprenners uit het verleden benoemd tot Lid van Verdienste van WV de Amstel.
Daarna kon het napraten beginnen en werd aangevallen op de hamburgers.

enzo en riejanne
 

Amsterdamse Crosscompetitie 2019 – een tussenbalans

Na 5 van de 11 ritten maakt de redactie een tussenbalans op. Het hoort bij de sport als water bij het zwemmen, maar opvallend was de hoeveelheid modder in de eerste helft van de competitie. Al bij de parcoursverkenning van de 1e rit in Nieuwveen verzuchtte de ene Master tegen de andere: “Als dit de norm wordt voor dit seizoen…” Met uitzondering van de droge, zonovergoten rit in ’t Twiske was het vooral ‘Rhino-weer’, werd er na elke wedstrijd vele malen langer gepoetst en geolied dan gekoerst en draaiden wasmachines overuren.

Zoals elk seizoen doen de renners van De Amstel in elke categorie wekelijks mee voor de prijzen (lees: de bloemen). De hoogste trede was er tot nu toe voor Nieuwelingen Jelle Boonstra (2x) en Viego Tijssen en Dame Rosan Koper. Rosan stond ook nog 2x een trede lager op het podium.

De Nieuwelingen zijn sowieso grootverbruikers van podiumplaatsen; ook op plek 2 en 3 zijn ze vaak te vinden: Jelle 2x, Viego 3x en Julian 1x. Niet verwonderlijk dat zij na 5 ritten de eerste drie plaatsen in het tussenklassement bezetten.

Bij de 45-min geen overwinningen maar wel al 4x podium: Wessel Mouris (2x), Koos Jeroen Kers en Sander Boerkamp tekenden hiervoor. Ook de 45+ aast nog op een zege, maar moet zich dit seizoen voorbereiden op de hatelijke nul: Ron Vroom lijkt onklopbaar. De enige hoop voor de Amstelmasters is dat de bij veldrijden (bijna) onvermijdelijke pechduivel een keer bij hem toeslaat. Pierre Deen en Simon Polstra stonden beiden al twee keer naast Vroom op het podium.

Bij de Jeugd waren er bloemen voor Max Baars en Gijs Dijstelbloem.

Zondag 24 november is WV de Amstel verantwoordelijk voor de organisatie van de 7e rit van de competitie en doet het ACC-circus de Ouderkerkerplas aan. Komt allen kijken en een handje helpen…

accTypisch ACC-parcours voor dit seizoen. Simon Polstra in de modder van Spaarnwoude. Foto Kristel Nijssen.

Eerste seizoenshelft overige crossen

Naast de ACC-rijders is er ook een groep Amstelrenners die wekelijks de landelijke KNWU-crossen opzoekt. Of de parcoursen daar minder modderig zijn is de vraag, waarschijnlijk wel meer afwisseling in ondergrond en hoogteverschil. Nadeel: langer onderweg in de auto..

Bij de Jeugd keert Michiel Mouris wekelijks met een bos bloemen in de hand terug naar huis. In zijn categorie is hij bijna ongenaakbaar. We zijn heel benieuwd waartoe dit talent zal uitgroeien. 

Bij de Nieuwelingen en Junioren zijn het onder meer Mees van Duren en Tristan Geleijn die in de prijzen rijden. 

Rosan Koper is meest actief in de ACC maar stapte voor het zaterdagse Districtskampioenschap ook op de crosser in Rhenen. Daar was het vooral zwoegen in het natte motorcrosszanden. Judith van Maanen liet meerdere keren zien dat ze een top tien kan rijden.

Bij de Amstelmasters is het wachten op een podiumnotering. Marcel Witte stond er op bij het Districtkampioenschap 50+. Sander Boerkamp wordt elke cross beter, van top tien naar de top vijf. Waar gaat heen? In de uitzonderlijk modderige Uiterwaardencross van Zaltbommel waren 3 Amstelmannen terug te vinden in de top-11: Marcel 7, Sander 8, en Michael Breedt 11. 

sanderSander op een van de vele schuine kanten in Zaltbommel

Uit de oude doos, een clublied?

We hebben nu enkele maanden een nieuw logo. De naam WV de Amstel begint te wennen. Maar toch, we missen nog iets. Een clublied. "Uit de oude doos" werpt een blik op ons clubverleden. Inspiratie gekregen?

In de jubileumuitgave van G.G.M.C. (de vereniging waar Amstelland in 1992 het toen nog WTC de Amstel mee oprichtte) troffen we iets bijzonders aan. Deze oudste club van de combinatie G.G.M.C., de Germaan, dat werd opgericht in 1902, bracht in het jaar dat zij 25 jaar bestonden een feestlied uit. Hieronder de tekst.

Voor de club “de Germaan” klinkt een krachtig hoezee,
Dat moog daav’ren langs banen en wegen;
Al de renners – zij roepen het eendrachtig het mee -
Want in den eindsprint daar klinkt het hen tegen:
Waar de rood-zwarte vlag steeds het teeken zal zijn
Dat voor de eer van hun club moet gestreden.
Daar weet ieder voor zich, ’t zij hij is groot of klein
Dat sportief en vol vuur dient gereden.
Siert de kroon van het werk – is de zege verdiend.
Dat klink overal – ’t zij van vijand en vriend:
Zie – de rood-zwarte kleuren zijn altijd vooraan,
Daarom heil, driewerf heil, voor de club “de Germaan”.


(Noot redactie: de melodie is onbekend.)

Mogelijk geïnspireerd door dit lied, al waren er al vele jaren verstreken, verscheen in 1970 dan een echt clublied van De Germaan.

Ik ken een club in Nederland
Bekend bij groot en klein
Geëerd om zijn sportiviteit
Beroemd op elk terrein
Op baan en weg door heel het land
Daar staat hij steeds vooraan
Wie of ik met die club bedoel?
Natuurlijk …………..De Germaan!


Refrein:
Wij zijn Germanen. Wij zijn Germanen.
De kampioenen op weg en op de baan
En onze vanen, rood zwarte vanen
Die zullen nooit of nimmer ondergaan!
Jan Sijbrands staat bij ons aan het roer
Die oude veteraan
Al bijna vijfendertig jaar
De vader der Germaan
En wat men ook al onderneemt
Of ondernemen kan
Wij blijven De Germaan getrouw
En achter Ome Jan
Komt vrienden van de wielersport
Komt sluit U bij ons aan
Maak groot de club maak sterk de club
Treedt toe tot de Germaan
Al is de strijd ook nog zo fel
Al gaat het hard om hard
Tenslotte wint de sterkste en…
Dat is ons rood en zwart!

 
Tekstschrijvers onder onze leden voelen zich vanzelfsprekend meteen aangesproken. Nieuwe clubliederen kunnen tot 31 december aan de redactie gestuurd worden. Wel graag met de melodie. Bij de sluitingsrit volgend jaar zullen de inzendingen worden gepresenteerd en een winnend lied geselecteerd.

De Amstel nu ook op Twitter

twitter@amstel_de is naast haar website actief op Facebook, maar sinds kort ook op Twitter. Veel berichten van onze site, of korte postings van onze activiteiten zullen vanaf nu met enige regelmaat ook op ons Twitterkanaal verschijnen. Kijk en volg en tweet over ons met de handle @amstel_de.
 

De wielrenner: Lisanne Immerzeel

 
lisanneLeeftijd 23 jaar. Woont sinds begin dit jaar samen met haar vriend Pim in Amerongen. Werkt als data/ETL ontwikkelaar bij Vektis.

Wielrenner sinds 2011; lid van De Amstel sinds 2015. Licentie: Amateur.
Net als bij veel anderen begon bij haar het wielrennen als training voor het schaatsen.

Beste voedsel voor een renner
Winegums voor de start van een criterium.

Ergste wieler-ervaring
Top 3 eindigen op het Nederlands studentenkampioenschap en vervolgens vallen na de finish waardoor het eindigt in een paar dagen ziekenhuis in plaats van op het podium…

Mooiste wieler-ervaring
Podium rijden blijft een mooie ervaring! Ook meedoen aan de U6 cycle tour is voor iedereen een aanrader.

Eerste keer op de racefiets
Ongeveer 11 jaar geleden.

Eerste keer op de baanfiets
Nog nooit.

Eerste keer op de crossfiets
3 jaar geleden, als vervanger voor de schaatsen in de winter.

Eerste echte koers
Dat was als eerstejaars Nieuweling in 2011 in de ronde van Rijsenhout. Meteen samen met de junioren wat toch wel een groot verschil was op die leeftijd. Na dat jaar meteen weer gestopt en pas 4 jaar daarna weer wedstrijden gaan rijden.

Favoriete Amstelrenner/renster
Judith van Maanen

Dilemma: Kijken naar de Giro Rosa of de Tour de France
Tour de France, met als afsluiting naar Parijs om na 4 weken Pim weer op te halen.(Pim is mekanieker bij team Sunweb. Red.)

Favoriete fietswinkel
Onze eigen schuur met mijn eigen mekanieker...

Ik werd lid van De Amstel omdat
Ik weer wedstrijden wilden gaan wielrennen en De Amstel op dat moment met een damesploeg startte.

Mooiste boek over wielrennen
Tank, van Bram Tankink.

Specialiteit
Sprinten (na een zware wedstrijd).

Dilemma: een maatschappelijke carrière of een wielercarrière
De combinatie, heerlijk om voor & na het werk en in de weekenden je hoofd leeg te maken en te genieten van het fietsen.

Ik begon met wielrennen omdat
Als training voor het schaatsen en omdat de hele familie al fietste.

Ik voel mij wielrenner omdat
Ik in de zomer vaak opmerkingen krijg over de lijntjes op mijn benen.

Dilemma: aanvallen of wachten
In het begin van de wedstrijd aanvallen, als het een eindsprint lijkt te worden dan wacht ik.

Stopt met wielrennen als
Ik er geen plezier meer in zou hebben, voorlopig niet dus!

Aantal fietsen
1 racefiets, 1 mountainbike en 1 crosser.

Ik voel mij wielrenner als
Ik de dag voor de wedstrijd mijn fiets wedstrijdklaar aan het maken ben.

Mooiste criteriumrondje
Oranjeronde van Enkhuizen en het criterium in de U6 cycle tour Zweden.

Mooiste omloop
8 van Chaam.

Nachtmerrie/horrorscenario
Als Nederland alleen maar uit bergen zou bestaan.

Een keertje trainen met
Mathieu van der Poel

Onmiddellijk het peloton uit
Al die onnodige motorrijders die geen verstand hebben van de koers en daarmee de koers beïnvloeden.

Mijn trainingsrondje
Zoveel mogelijk ÓM de Amerongse berg, als ik er maar niet overheen hoef.

Favoriete fietsmerk
Beone

Mooiste clubparcours
Sloten

Wil altijd nog
Een keer podium rijden in een elite wedstrijd.

Als ik twee dagen niet gefietst heb
Ben ik goed uitgerust om weer te gaan fietsen.

Als het regent
Baal ik dat ik mijn fiets weer schoon moet maken want een smerige fiets mag hier de schuur niet in ;)

Welke renner zou je (al dan niet virtueel) terug willen zien in het peloton?
Fabian Cancellara

Na mijn carrière als wielrenner
Zal ik blijven fietsen voor mijn plezier!

Copyright © |2019| |WV de Amstel|*| All rights reserved
www.wvdeamstel.nl
Parcours WV de Amstel · Startbaan 3a · 1185 XP, Amstelveen