Copy
Nieuwsbrief van WTC De Amstel, januari 2018
Redactie: wtcdeamstel@yahoo.com
Adreswijzigingen, secretariaat: wtcdeamstel@gmail.com
 

Amstel-Post

DTA: DenkTank Amstel

Terwijl heel Nederland aan het bijkomen was van de zwaarste storm sinds mensenheugenis, kwamen op 18 januari zestien Amstelleden in hartje Amsterdam bijeen om met elkaar na te denken over de toekomst van De Amstel. Niet omdat daar aan getwijfeld wordt, maar wel om te kijken wat ons waardevol maakt en hoe we de waarde nog meer kunnen vergroten. Hierbij ons DNA niet uit het oog te verliezen: De Amstel is een wedstrijdvereniging voor jong en oud, voor man en vrouw, voor alle niveaus!

Het clubgevoel, de saamhorigheid, de mooie kleding, de trainingen, vriendschappen en evenementen als Amstel Alpenweek, Tour de Himmelfahrt en Tour de Junior werden door velen genoemd als belangrijke succesfactoren van de club. In een echte brainstormsessie, roept en schrijft u maar, werden ideeën geïnventariseerd. Dit leverde in stappen een muur vol suggesties op. Variërend van Amstelreisbureau – fietsen in het Olympisch Stadion- tot een leuke bank in het clubhuis. De ideeën zijn door de aanwezigen geprioriteerd.

Dit alles is een eerste stap en krijgt zeker gevolg. In de Algemene Ledenvergadering (zie item hieronder) binnenkort zeker meer hierover.

de winnaarsVolop ideeën bij de DenkTank

Algemene Ledenvergadering

Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in het clubhuis. Ben je betrokken bij de club en wil je meedenken en bouwen aan de club, zorg dan dat je er bent. De officiële uitnodiging en agenda volgen nog per mail, maar noteer de datum alvast in je agenda.

Mooie bijdrage ING

De ING bank biedt haar werknemers de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor een donatie ten behoeve van de club waar hij/zij vrijwilligerswerk doet. We zijn blij dat De Amstel eind 2017 een heel mooie donatie van € 1.000 heeft ontvangen. Deze donatie zal gebruikt worden voor de activiteiten van het nieuwelingen- en juniorenteam.

Power- en souplessetraining

De KNWU-districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden organiseren vanaf woensdag 7 februari Power- en Souplesse-trainingen op Sportpark Sloten. De trainingen staan onder leiding van Jos Geijsel, Tim Veldt en Hans Leijnse.
Lees alle info op de website.

CK Veldrijden

Het nieuwe jaar was net een week oud toen WTC de Amstel al de eerste clubkampioenen van 2018 kon huldigen. Onder (gevoelsmatig) ijzige omstandigheden was Dylan Groenewegen oppermachtig; hij won met ruime voorsprong de titel overall-clubkampioen. Gelukkig was er meer strijd om de overige podiumplaatsen en de verschillende subtitels.

Nadat de opbouwwerkers van de organiserende verenigingen (naast De Amstel nog De Kampioen, ASC Olympia, De Trappist en gastheer WVA) de paaltjes en lintjes  voor het parcours hadden aangebracht mocht eerst de Jeugd de prijzen verdelen. Bij de jongste Jeugd pakte Max Baars in zijn debuutjaar meteen een prijs: clubkampioen. Bij de oudste Jeugd ging de winst naar Jelle Boonstra die op het podium vergezeld werd door Julian Vergouw en Viego Tijssen.

Daarna was het de beurt aan de overige categorieën waar het alleen op ruime afstand achter Dylan spannend was. Tony Stoffels vergezelde als nummer 2 bij de senioren Dylan op het podium en Max van de Water liet een buitenkans lopen als nummer 3 met een winnaar van een touretappe op het podium te staan; spoorloos.

podium ckDe nummer 3 was al vertrokken ... (foto Dick Visser)

In de Overall-uitslag werden de 2e en 3e plaats opgeëist door de Junioren Owen Geleijn en Niek Voogt die daarmee 1e en 2e werden in de categorie Nieuwelingen/Junioren. Nieuweling Wessel Mouris werd hier 3e.

Patrick Molenaars had na jaren van afwezigheid eindelijk zijn vakantie weten te plooien met dit niet te missen offroad-spektakel. Hij werd daarvoor beloond met een 5e plek in de overall-uitslag en de titel clubkampioen Masters 40+. Caspar Hermans werd in deze categorie 2e en Jan van Herwijnen pakte de 3e plaats.

Bij de Dames was de titel voor Aagtje Dijkman met Judith Jelsma op plek twee.

NK's Veldrijden

Het weekend van 13 en 14 januari 2018 stond voor alle categorieën behalve de Jeugd in het teken van het NK in Surhuisterveen. Bij de veldrijders is dit Friese dorp al jaren een oude bekende vanwege de Centrumcross. Het parcours loopt door een winkelstraat, over de parkeerplaats van de supermarkt, en maakt handig gebruik van de groenvoorziening. "Als dit NK-waardig is, dan weet ik nog wel paar ACC-parcoursen die dat ook zijn" , zou de cynicus kunnen zeggen, maar veldrijden is veldrijden: altijd anders, en het gaat onder alle omstandigheden door.

De organisatie had zijn uiterste best gedaan er het maximale uit te halen. Zo was er een kunstmatig soort terp gemaakt waar je 2 keer overheen moest. Voor de supermarkt een enorm hoge brug – de winkel moest immer bevoorraad worden. Verder 2 balkjes, schuine kantjes rondom de ijsbaan en zand voor de finishstraat. Dit alles omgeven door zwaar lopende Friese doorweekte veengrond en korte verharde stroken om te herstellen.

podium nk jeugdEen indruk van de Friese modder. (Foto Wormgoor fotografie)
 
Een elftal Amstelrenners/-sters ging de confrontatie aan met het loodzware parcours en de concurrentie. Op voorhand werd het meest verwacht van de Masters, vooral van Marcel Witte, Michael Breedt en Patrick Molenaars, en Junior Owen Geleijn.

De over het algemeen technisch goed onderlegde Amstelmannen en –vrouwen kwamen op het loodzware parcours toch iets minder uit de verf dan gehoopt. Marcel reikte met een 9e plek nog in de top 10, maar Patrick en Michael moesten het beide doen met een plekje buiten de top 10: 13e.

Datzelfde gold voor Owen: hij doet het al paar jaar meer dan goed in de nationale crossen, van september tot januari staat hij er en na afloop van de wedstrijd is hij op of in de buurt van het podium terug te vinden. Maar in Friesland net geen top 10, maar wel een meer dan uitstekende 12e plek.

NK Jeugd: Primeur voor Michiel Mouris

In het laatste weekend van januari stond het NK voor de Jeugd op het programma en ook zij mochten afreizen naar het hoge Noorden, naar Hoogeveen.

Het kwartet Julian Vergouw, Jelle Boonstra, Mees van Duren en Michiel Mouris vormden het keurkorps dat in Hoogeveen mee deed en ook in Hoogeveen lag een behoorlijk modderig parcours met veel lastige schuine kantjes.

Van Michiel werd veel verwacht. Hij was het voorbije crossseizoen één van de toppers in de nationale wedstrijden. Een respectabel aantal overwinningen (en podiumplaatsen) zette hij achter zijn naam; hij was dus zeker een kanshebber voor het podium en misschien wel voor de titel.

MM kwam na een wat moeilijke start ogenschijnlijk gemakkelijk terug naar de tweede positie en leek daar zelfs wat uit te rusten, maar kwam pijnlijk ten val op één van de schuine kantje. Weg waren de eerste twee en in de korte koers was het gedaan voor de titel. Uiteraard even teleurgesteld, maar wie doet het hem na: afgelopen wegseizoen 2e op het NK en nu 3e op het NK veld!

En bovendien: voor zover de redactie kan nagaan is het de eerste top-3 klassering van een (Jeugd)lid van De Amstel op een NK Cross, dus die primeur is ook binnen voor MM.

podium nk jeugd

De wielrenner: Michiel Mouris

michiel mourisBij de vraag naar zijn leeftijd stelt MM onmiddellijk een tegenvraag: “Wanneer komt de Nieuwsbrief uit?” Afhankelijk van de verschijningsdatum is hij namelijk nog nét 10 of nét 11 jaar (7 februari).

Hij woont met zijn vader, moeder en broer Wessel in Baambrugge. Rijdt bij de Jeugd in cat. 4, zit in groep 8 en is wielrenner sinds 2014 en werd meteen lid van De Amstel.
Dat laatste is niet verrassend: MM is de jongste loot van een hele serie Mourissen die deel uit maken/hebben gemaakt van De Amstel.
Hij treedt in de voetsporen van vader, ooms, neven, nicht en broer: bij een Mouris wordt het fietsvirus standaard meegeleverd.

MM toonde zich de voorbije maanden een alleskunner: hij werd in de zomer tweede bij het NK op de weg en afgelopen maand werd hij derde bij het NK veldrijden. Dat laatste is een unicum, geen enkele Amstelrenner/-renster – jong of oud – slaagde er ooit in het podium te beklimmen bij een NK veldrijden. De redactie wilde wel eens weten welke podium hem het liefst is.
 
Beste rennersvoedsel
Krentenbollen.

Ergste wieler-ervaring
Vallen als je het NK cross kan winnen.

Mooiste wieler-ervaring
Mijn eerste cross winst bij Axa vorig jaar.

Eerste keer op de racefiets
Bij categorie 0.

Eerste keer op de crossfiets
Bij categorie 1.

Eerste keer op de baanfiets
Nog nooit gedaan.

Mooiste boek over wielrennen
Geen boek, maar de Veldritgids van Cycling.be lees ik helemaal stuk.
 
Mooiste trainingsgebied
Randy’s crossbos bij de A9 (Ouderkerk).
           
Ik koos voor De Amstel omdat
Mijn vader daar zat en nog een zootje Mourissen.

Favoriete Amstelrenner
Julian Vergouw.

Stopt met wielrennen als
Ik niet meer op m’n fiets kan springen.

Aantal fietsen
1 wegfiets en 2 crossfietsen.
 
Hoogste aantal overwinningen in één seizoen.
10 op de weg in categorie 1.

Verwachte aantal overwinningen aanstaande seizoen
5 op de weg en 8 in het veld.
           
Dilemma: podium op NK weg of NK veldrijden
NK veldrijden natuurlijk!

Mooiste veldritparcours
Liessel

Een keertje trainen met
Mathieu van der Poel

Dat niemand anders dat bedacht heeft
Al in de zomer crossen.

Mijn trainingsrondje
Met mijn vader een rondje Ronde Hoep.

Mooiste klim
La Planche des belles filles en dan vooral dat laatste steile stuk.

Geheime trainingsvorm
Balkjes springen op het gras naast de tennisbaan.

Dit kan veel beter
Mijn start op de weg.
 
Wil altijd nog
Nederlands kampioen cross worden.
 
Als ik twee dagen niet gefietst heb
Heb ik veel te veel energie.
 
Als het regent
Is crossen leuker!
 
Droom
Eigen crossparcours achter ‘t huis zodat ik altijd kan trainen als ik er zin in heb.
 
Na mijn wielercarrière
Blijf ik iets doen in de wielersport.

Copyright © |2018| |WTC De Amstel|*| All rights reserved
www.wtcdeamstel.net
Parcours WTC De Amstel · Startbaan 3a · 1185 XP, Amstelveen