Copy
Nieuwsbrief van WV de Amstel, november 2019
Redactie: redactie@wvdeamstel.nl
Adreswijzigingen, secretariaat: wtcdeamstel@gmail.com

Sponsoren WV de Amstel

In de vorige nieuwsbrief hebben we ze al geïntroduceerd; de supporters en de sponsoren van WV de Amstel. Hieronder stellen we de huidige sponsoren voor. Deze bedrijfsnamen zullen we ook terugzien op ons nieuwe tenue.

scheppingenH.M. van Scheppingen b.v.
Voor WV de Amstel inmiddels al een vertrouwde naam. In 2014 en 2015 maakten we kennis met aannemingsmaatschappij H.M. van Scheppingen b.v als hoofdsponsor van de Wielerronde van Amstelveen. Behalve vertrouwd is deze sponsor ook zeer trouw; de 4 jaar shirtsponsoring wordt opnieuw verlengd voor een periode van 3 jaar.
H.M. van Scheppingen b.v. is een aannemingsmaatschappij die gevestigd is in Mijdrecht. Het familiebedrijf is opgericht door Harrie van Scheppingen en de nieuw- en verbouw activiteiten zijn al weer heel wat jaren overgenomen door zoon Antoine.
Het bedrijf bestaat inmiddels 40 jaar, is breed georiënteerd en de opdrachten variëren van verbouwingen van particuliere woningen tot (ver)bouw van grote bedrijfsobjecten.
Het uitvoeren van nieuwbouw in binnenstedelijke situaties is een van de specialiteiten. Bladerend op de site is een groot aantal uiteenlopende projecten te zien. Van renovatie en nieuwbouw in één project op de Nieuwedammerdijk in Amsterdam, het mogelijk maken van de uitbreiding van de Bakkerij in Wijk bij Duurstede en een casco renovatie van een hotel op de Prins Hendrikkade 15 in Amsterdam.

Van Scheppingen steunt de wielersport, omdat het een dynamische sport is en zij graag de jeugd actief bezig zien. Met wielrennen kom je daarnaast op veel plaatsen, waarbij zij een bruggetje naar hun bedrijf zien. Van Scheppingen is geen bouwer die altijd in het zelfde dorp aan het bouwen is, maar graag net even verder kijkt. Met hun projecten in de regio Uithoorn-Amstelveen-Amsterdam-Naarden-Hilversum-Utrecht en De Ronde Venen (Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen) zal het de wielrenners dan ook niet verbazen het bord van Van Scheppingen meerdere keren langs de trainingsroute aan te treffen.
www.vanscheppingen.nl

jelleRechtstaete
Ook een oude bekende: RechtStaete vastgoedadvocaten & belastingadviseurs B.V. Inmiddels ruim 5 jaar verbonden aan WV de Amstel. Zowel als shirtsponsor als sponsor van de damesklassementen van de wielerrondes.
RechtStaete is opgericht in 2001 en was daarmee het eerste Nederlandse niche-kantoor van vastgoedadvocaten en belastingadviseurs. Ze zijn al 18 jaar actief op het gebied van fiscale en juridische dienstverlening aan partijen actief op de commerciële vastgoedmarkt. Particuliere beleggers, beleggingsinstellingen, projectontwikkelaars, overheden, vastgoedbeheerders, aannemers behoren tot de cliënten, maar ook ondernemingen die ad-hoc tegen een “vastgoedprobleem” aanlopen kunnen bij RechtStaete terecht voor juridische of fiscale advisering. Procesvoering, geschilbeslechting behoort ook tot het dienstenpakket. Een doelgerichte aanpak staat hierbij voorop. Helaas blijkt in bepaalde trajecten dat het toch een kwestie van de lange adem is, dan wel - of in combinatie met - de tweede adem. De vergelijking met sport, duursport gaat soms best op, want geldt daar niet vaak hetzelfde? Mede daarom, maar ook omdat een gezond lichaam en geest meer dan goed samengaan stimuleert RechtStaete sportief bezig te zijn. Medewerkers laten zich regelmatig van hun sportieve kant zien op o.a. de Amsterdam City Swim, de New York City Swim, de Amsterdam Marathon.
RechtStaete draagt ook sportverenigingen en sportieve evenementen een warm hart toe.

Zo zien we op Sloten regelmatig het rode shirt van de triatlonafdeling van de Dolfijn en natuurlijk is RechtStaete niet meer weg te denken van ons eigen shirt. Waarom verlenging van de termijn? RechtStaete heeft een passie voor de sport en zowel het organiserend vermogen als de prestaties van WV de Amstel spreken aan. Daarnaast draagt het bij aan de naamsbekendheid van het kantoor. Wat is er nu mooier dan je bedrijfslogo op het podium te zien staan of voorbij te zien flitsen tijdens een trainingsrondje Ronde Hoep. En zo nu en dan een mooie foto in de pers!
www.rechtstaete.nl

hicleHicle the world!
Hét logo dat we heel graag achter op de broek wilden houden. Vanuit het peloton zijn de Amstelrenners hierdoor goed te herkennen. Op afstand kan gezien worden of een Amstelrenner in de kopgroep zit of niet. Gelukkig wilde Hicle de sponsoring op deze plek ook voorzetten.
Maar wat is Hicle? Hicle is het platform voor fietsers en wandelaars. Hicle is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die in de afgelopen jaren vele recreatieve fietsers en wandelaars in Nederland en Vlaanderen aan zich wist te binden.
Hicle gaat nog een stapje verder met blogs van fietsers en wandelaars, reisimpressies op Instagram, informatie over bestemmingen, routes en digitale magazines.
Inmiddels is er Hicle Bikezine, een e-zine voor de avontuurlijke fietser die geen enkele uitdaging of ondergrond schuwt. En voor wie graag rondrijdt met wat extra power, is er E! Digitaal, het e-zine over e-fietsen en e-fietsbestemmingen. Benieuwd naar de Hicle-activiteiten? Neem eens een kijkje op Hicle.com en wellicht tot Hicle!
www.hicle.com

jelleDe Sportartsen Groep
We heten deze nieuwe sponsor graag van harte welkom bij WV de Amstel.
De Sportartsen Groep biedt hoogwaardige sportmedische zorg op maat voor de top- en breedtesporter en iedereen die om gezondheidsredenen moet bewegen. Veel mensen sporten, zowel op hoog niveau als voor plezier en gezondheid. Soms gaat dit gepaard met blessures. Een snelle en deskundige diagnose en adequate behandeling zijn dan van groot belang Iedere sporter, ongeacht niveau of leeftijd, is bij ons welkom. De Sportartsengroep is er niet alleen voor topsporters. Iedereen kan profiteren van de sport specifieke kennis.
 
De Sportartsen Groep biedt zowel sportmedische onderzoeken als blessure-consulten.
Sportmedische onderzoeken hebben vaak een preventief karakter en zijn bedoeld om een beeld van jouw gezondheid, belastbaarheid en hartslagzones te geven. Vroeger bestond de sportkeuring uit tien diepe kniebuigingen en werd de bloeddruk gemeten. Tegenwoordig is de sportkeuring flink uitgebreid en spreken we liever van een sportmedisch onderzoek. Deze onderzoeken zijn bedoeld om te komen tot een veilige en verantwoorde sportbeoefening. Tevens wordt er ook een juist inzicht in conditie en een hierbij passend, gericht trainingsadvies gegeven. Wij adviseren deze onderzoeken aan mensen die (weer) willen gaan sporten, intensieve sporters, maar ook aan mensen met chronische klachten.
 
Met klachten die je beperken in je sportbeoefening, kun je bij de sportarts terecht voor een blessureconsult. Een blessureconsult bestaat uit een analyse van je klacht(en) en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, of ander aanvullend onderzoek. Om een afspraak voor een blessureconsult te maken heb je een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. 
 
De Sportartsen Groep is hiermee een mooie aanwinst voor WV de Amstel. Zowel voor de financiële ondersteuning als de specifieke dienstverlening. De Sportartsengroep is gevestigd bij het OLVG-West (voorheen St Lucas Andreas Ziekenhuis), Jan Tooropstraat 164, Amsterdam, tel: 020-5108710, e-mail: desportartsengroep@olvg.nl
Meer informatie over De Sportartsen Groep kun je vinden op: www.desportartsengroep.nl.


ultimoULTIMO Vastgoed
Ultimo Vastgoed B.V. (Ultimo) investeert in vastgoed en ontwikkelt wijk- en buurtgerichte winkelcentra met supermarkten. Het bedrijf is in 2000 gestart door Timo Bergsma en heeft inmiddels diverse projecten gerealiseerd niet ver van het trainingsgebied van WV de Amstel (Amsterdam, Weesp, Uithoorn) en ook in andere delen van Nederland zoals Zeeland en Gelderland. Het doel is om winstgevende plannen te realiseren binnen een bepaalde tijdshorizon. Hiervoor is de medewerking nodig van gemeenten voor een financieel haalbaar project waar een supermarkt kan worden uitgebreid dan wel zich nieuw kan vestigen op een bepaalde locatie. Net als bij wielrennen komt het succes – in een goede periode – soms aanwaaien, maar zijn er ook tijden waar in de “laatste waaier” wordt gereden en het afzien is.
Ultimo steunt WV de Amstel om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en uitbouw van de vereniging en deels ook uit eigen belang, omdat de directeur van Ultimo zelf ook fietst. Ultimo wenst WV de Amstel en vele succesvolle jaren toe en bedankt de trainers en leden voor vele uren fietsplezier in de afgelopen jaren!

kruithofThomas Kruithof
Data-analist
Wielrennen en data-strategie, als je erover nadenkt is de combinatie eigenlijk heel logisch. Er wordt veel data verzameld, maar vaak nauwelijks nagedacht over wat er eigenlijk met al die data kan. Als data-strateeg help ik bedrijven met het combineren van databronnen (bijvoorbeeld web en klantdata) om erachter te komen waar klanten nog niet goed bediend worden of hoe marketingactiviteiten geoptimaliseerd kunnen worden. Kortom, worstel je als onderneming met een overschot aan data, of denk je dat je data hebt die geld waard is, maar heb je geen flauw idee hoe je dat eruit zou moeten halen? Bel me en we gaan het uitzoeken! Of een stukkie trainen natuurlijk. Alle (contact-)informatie vind je op:
www.thomaskruithof.nl

Zon en zand aan de plas

De 10e editie van de Ouderkerkercross op 24 november maakte wederom deel uit van de Amsterdamse Crosscompetitie en dat staat garant voor een grote opkomst; bijna 300 deelnemers. Het werd gezellig druk aan de Ouderkerkerplas waar het goed toeven was met zonnig (strand)weer waarnaar in de voorgaande edities slechts verlangd kon worden.

Het parcours was in topvorm. Zand, veel zand. Zeg maar gerust heel veel zand. Mul zand, dat menig deelnemer vroeg of laat (of vroeg én laat) onvrijwillig in het zand deed bijten. Daarnaast mooi bochtenwerk, snelle stukken, balken, de fietsenstalling en de dijk met een tweetal lastige intermezzo’s en zowaar hier en daar een beetje modder. Maar dat laatste werd niet overdreven.

victorVictor Broex in achtervolging op een ontketende Dylan Groenewegen

In de koningsklasse (45-min) tekende Dylan Groenewegen voor zijn zesde zege in de Ouderkerkercross. Met overmacht, maar dat wordt van hem verwacht. Zijn clubgenoten van De Amstel waren duidelijk extra gemotiveerd voor deze thuiswedstrijd, want in de top 10 van het veld van 76 vertrekkers vonden ook Victor Broex (foto boven) (2), Niek Voogt (4), Koos Jeroen Kers (5), Sander Boerkamp (7) en Wessel Mouris (8) een plaatsje.

Ook bij de Nieuwelingen en Dames was de zege voor thuisrijders van De Amstel: Jelle Boonstra en Rosan Koper stonden deze editie van de ACC al vaker op het hoogste treetje en ook aan de Ouderkerkplas lukte het ze beiden weer.

In de overige categorieën geen zeges voor De Amstel. Bij de Jeugd was de 4e plaats van Max Baars het hoogst haalbare en bij de 45-plus was het grootste nieuws dat Ron Vroom voor het eerst in editie 2109 van de ACC niet won; het zand was zelfs hem te machtig. Nou ja, hij werd gewoon tweede… De derde plek was wel voor een thuisrijder: Caspar Hermans viel weer eens terug op zijn mountainbike en kon daar goed mee uit de voeten.

Dank aan alle vrijwilligers van de zaterdag (opbouw) en zondag. Op naar de 11e editie!

masters in het zandAmstelmasters in het zand, ontwijken van een val

Windtunnelspecialist Lars Ruizendaal

Henk Hagen fietste een paar keer samen met Lars Ruizendaal; komend seizoen 2e jaar Junior van WV de Amstel. Henk raakte onder de indruk van Lars’ eindexamenproject over aerodynamica en stelde de redactie voor dat we hem zouden interviewen. Prima idee Henk, maar waarom doe je het zelf niet? We hoefden niet lang aan te dringen; Henk ging meteen aan de slag. Lees hier het resultaat: website WV de Amstel.

De Amstel nu ook op Twitter

twitter@amstel_de is naast haar website actief op Facebook, maar sinds kort ook op Twitter. Veel berichten van onze site, of korte postings van onze activiteiten zullen vanaf nu met enige regelmaat ook op ons Twitterkanaal verschijnen. Kijk en volg en tweet over ons met de handle @amstel_de.
 

De wielrenner: Jelle Boonstra

jelleLeeftijd; 15 jaar, woont met ouders (Remco en Léontine), zus (Lotte) en broer (Hidde) in Ouderkerk aan de Amstel. Zit in 3 havo. Wielrenner sinds categorie 5, komend seizoen 2e jaars Nieuweling. Lid van De Amstel sinds 2015.

Hebben we hier te maken met een schaatsende wielrenner of een wielrennende schaatser? Werd afgelopen wegseizoen 2e in de Ronde van de Ronde Hoep, won als Jeugdrenner (cat. 7) de Tour de Junior, rijgt op de crossfiets de zeges aan elkaar in de ACC, maar heeft als schaatser ook een respectabel rijtje PR’s. Misschien dat jullie het weten na lezen van onderstaande…

Dilemma: eten wat de pot schaft of ‘bezig zijn met je voeding’
Van allebei een beetje.

Beste voedsel voor een wielrenner
Pasta en pannenkoeken.

Beste voedsel voor een schaatser
Pasta en pannenkoeken.

Ergste wieler-ervaring
Valpartij Tour de Junior.

Mooiste wieler-ervaring
Klassiekers rijden.

Eerste keer op de racefiets
In de Decathlon.

Eerste keer op de baanfiets
Doe ik niet aan.

Eerste keer op de crossfiets
2015

Favoriete Amstelrenner/renster
Enzo Leijnse, hij is heel allround.

Dilemma: Kijken naar de WK schaatsen of de Tour de France
Tour de France.

Favoriete fietswinkel
De Haan; ze staan altijd goed voor me klaar!

Ik werd lid van De Amstel omdat
Ik schaatste met Mees van Duren en hij mij vertelde dat wielrennen super leuk is.

Mooiste boek over wielrennen
Ik ben nu De renner van Tim Krabbe aan het lezen

Mooiste film over wielrennen
Eigenlijk het YouTube kanaal van Casper Polet, Cas2001.

Specialiteit
Ben wel redelijk allround.

Mooiste periode als wielrenner
Vanaf nu; Nieuwelingen.

Dilemma: Als schaatser de top bereiken of als wielrenner
Wielrenner.

Ik begon met wielrennen omdat
Mijn vader ook een racefiets had.

Ik voel mij wielrenner omdat
Ik er veel mee bezig ben.

Andere sporten
Schaatsen en veldrijden.

Dilemma: een wegkoers winnen of een veldrit winnen
Wegkoers.

Stopt met wielrennen als
Ik mijn benen kwijt ben.

Stopt met schaatsen als
Ik schaatsen en wielrennen niet meer kan combineren.

Aantal racefietsen in huis
6 maar niet allemaal van mij 😊

Ik voel mij wielrenner als
Ik op mijn fiets zit.

Mooiste criteriumrondje
Oud Gastel.

Mooiste klassieker
Maasvallei, maar heb ik nog niet gereden.

Nachtmerrie/horrorscenario
Denk ik niet aan; altijd de positieve kanten bekijken.

Een keertje trainen met
Julian Alaphilippe.

Onmiddellijk het peloton uit
Als je je misdraagt.

Dat niemand anders dat bedacht heeft
Gelletjes in milieuvriendelijke verpakking.

Mijn trainingsrondje
Ik heb niet een vast rondje.

Favoriete fietsmerk
Giant

Mooiste clubparcours
WV de Amstel natuurlijk.

Wil altijd nog
Een klassieker winnen.

Als ik twee dagen niet gefietst heb
Dan ben ik ziek.

Als het regent
Dan word je nat.

Welke renner zou je (al dan niet virtueel) terug willen zien in het peloton?
Tyler Hamilton zonder doping.

Droom
Profwielrenner worden.

Na mijn carrière als wielrenner
Ben ik nog niet mee bezig; eerst maar lekker sporten!

Copyright © |2019| |WV de Amstel|*| All rights reserved
www.wvdeamstel.nl
Parcours WV de Amstel · Startbaan 3a · 1185 XP, Amstelveen