Copy
Wim Huijser: Over wandelen en onderweg zijn
vrijdag 22 maart -  Reisboekhandel De Noorderzon
 
View this email in your browser

Over wandelen en onderweg zijn

lezing door Wim Huijser
 
Wim Huijser (1960) is schrijver-publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap en biograaf van de Dordtse schrijver-dichter C. Buddingh’. Voor hem is wandelen niet alleen de meest voor de hand liggende manier om zijn onderwerp tegemoet te treden of te verkennen, het is ook vaak een doel op zich. In de afgelopen jaren schreef hij vanuit verschillende invalshoeken over wandelen. Als begenadigd verteller geeft hij ook regelmatig lezingen over dit onderwerp. Bij De Noorderzon zijn we blij hem als gastspreker te mogen verwelkomen.
Ja, ik meld me aan!
Auteur van diverse boeken over wandelen
 
Wim ging de gangen na van wandelende schrijvers in het Gelderse rivierenland, en hij schreef over de Gelderse en Utrechtse Klompenpaden. In 2016 ontstond in de samenwerking met Marinus van den Berg het boek Levenspaden. Over wandelen en onderweg zijn. In datzelfde jaar maakte hij het Wandelboekje van Natuurvrienden dat genomineerd werd voor de Jan Wolkerprijs 2017. De wandelgids Wandelen in de geest van Jac. P.Thijsse - samen met routemaker Rob Wolfs - werd onlangs door Kester Freriks in NRC beloond met 5 ballen.
 
Luiletterland
 
Recent verscheen de door hem samengestelde poëziebloemlezing Langs brede rivieren en De kracht van wandelen, een inspiratieboek om mensen voor wie wandelen niets iets vanzelfsprekend is in de benen te krijgen. In zijn lezing neemt Wim Huijser zijn publiek graag mee op zijn gangen ‘in Luiletterland’.
 
Ja, ik meld me aan!
Copyright © 2019 De Noorderzon, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences