Copy
05.04: Te voet naar Rome
12.04: Per fiets naar Rome
View this email in your browser

April staat dit jaar bij De Noorderzon in het teken van de route naar Rome, zowel te voet als op de fiets. Ervaringsdeskundigen zullen bij ons mooie verhalen vertellen en praktische tips aanreiken, in de inmiddels zo gewaardeerde ambiance van onze reisboekhandel. Eerst zullen op 5 april de wandelaars Guus Wesselink en Riet van Laake onze gasten zijn en een week later (12 april) geeft fietser Hans Reitsma (‘Reitsma’s Route naar Rome') een spreekbeurt.

Aanvang: 19:30 uur | Duur: ca. 1,5 uur | Plaats: De Noorderzon

 >>>  05 APRIL 2019

Guus Wesselink en Riet van Laake over hun voettocht naar Rome

Ja, ik meld me aan!
Te voet naar Rome!
Vele voetwegen leiden naar Rome. Trek de stoute schoenen aan en volg het voorbeeld van vele illustere voorgangers! Al twintig eeuwen bewegen mensen zich heen en weer tussen de Lage Landen aan de Noordzee en Rome: Julius Caesar, Willibrordus, Karel de Grote, Napoleon, Bertus Aafjes… Ook Guus Wesselink en Riet van Laake. Dit Bossche duo schreef het boek ‘Vier vrije voeten’ over hun bewogen voetreis via de uitdagende Belgische Ardennen, door Lotharingen en over de Alpen in Zwitserland  naar Zuid-Italië.

Geen gemakkelijke tocht met een lengte van maar liefst ruim tweeduizend kilometer. Men doorkruist diverse landen op een route die onder meer over twee hoge bergketens voert: de Alpen en de Apennijnen. Kou in de Alpen, hitte in de Povlakte, afzien in de rijstvelden, maar ook incidentele leuke ontmoetingen kleurden de voetreis van Riet en Guus .

Het binnentrekken van Rome - de klassieke stad van de Romeinen met het graf van de apostelen Petrus en Paulus - was voor de Bossche pelgrims een bijzondere ervaring. Onder meer door de overweldigende hoeveelheid kerken en basilieken, antieke theaters, tempels, museumschatten en andere overblijfselen uit diverse cultuurperiodes. Uiteindelijk was niet Rome de eindbestemming, maar eindigde hun voettocht 300 kilometer zuidelijker, in het Italiaanse Pietrelcina, de geboorteplaats van Padre Pio.
 
Gezond geluk
Bewegen is een zegen voor de geest en voor het lijf. Riet en Guus doen gezamenlijk het woord aan de hand van prachtige foto’s en vertellen hun persoonlijke en eerlijke relaas.
Vanzelfsprekend is er deze avond volop gelegenheid tot het stellen van vragen, mocht u zelf plannen hebben…
Een kijkje vooraf: https://viervrijevoeten.nl/pietrelcina
Ja, ik meld me aan!
 >>>  12 APRIL 2019

Hans Reitsma over zijn zelf ontworpen fietsroute naar Rome.

Ja, ik meld me aan!

Per fiets naar Rome!
Hans Reitsma zal een lezing geven over de door hem ontworpen Reitsma’s fietsroute naar Rome,  Hans zal ingaan op het ontstaan van de route en af en toe een leuke anecdote vertellen naar aanleiding van de talloze reizen naar Italië die hij voor zijn levenswerk maakte. En natuurlijk laat hij veel foto's zien van leuke stadjes en betoverende landschappen langs zijn route, zodat je zin krijgt om meteen op de fiets te springen!
 
Tijdens zijn lezing komen alle brandende vragen van fietsers aan de orde, zoals bijvoorbeeld: 

• Hoe zwaar is de tocht?
• Zijn er  genoeg campings onderweg?
• Kun je de route met kinderen fietsen?
• Hoe kom je terug?
• Heb je nog tips?
 
Uiteraard kunt u ook vragen stellen, en eventueel Hans persoonlijk spreken tijdens de koffiepauze of na afloop van de lezing. De fietsgidsen zijn in de winkel verkrijgbaar en Hans zal ze met plezier ter plekke signeren.

Ja, ik meld me aan!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 De Noorderzon, All rights reserved.