Copy
Lapin ennakoinnin uutiskirje 2/2017
Avaa selaimessa

 

Kurkistus Lapin ennakointiin

 

Mitä Lapin ennakoinnissa tapahtuu tällä hetkellä?      

  • Lapin ennakoinnin klusteritoiminta täydentyy, kun liiketalousklusteri aloittaa uuden puheenjohtajan luotsaamana uudella kokoonpanolla kevään aikana.  
  • Ennakoinnin pohjoinen yhteistyö -hanke (ESR) päättyy 31.3.2018. Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneille!
  • Lapin liitto käynnistää Tulevaisuus Lapista - ennakointi uudessa maakunnassa -hankkeen (ESR) kevään 2018 aikana. Hanketta toteutetaan vuoden 2019 loppuun asti. Hankkeen toiminnasta kerrotaan enemmän seuraavassa Kurkistus Lapin ennakointiin -uutiskirjeessä.


Ennakoima yhessä! - Lappilaisen ennakoinnin hyviä käytäntöjä -vihkonen

Ennakoima yhessä! - Lappilaisen ennakoinnin hyviä käytäntöjä -vihkosen tarkoituksena on kertoa lappilaisen ennakointityön hedelmistä. Vihkoseen on koottu hyviä toimintamalleja, tuloksia, ideoita, vinkkejä ja huomioita, joita ennakointityössä on matkan varrella karttunut.

Vihkonen on saatavilla myös englanninkielisenä julkaisuna: Let's make the future together! - Good practices of Lapland's foresight work -booklet.

Materiaalit löytyvät Lapin luotsi -ennakointisivustolta: http://luotsi.lappi.fi/ennakoima-yhessä. Englanninkielinen materiaali löytyy myös Luotsin englanninkieliseltä puolelta: http://luotsi.lappi.fi/good-practices-of-foresight.

Vihkoset on tehty Ennakoinnin pohjoinen yhteistyö -hankkeessa (ESR). 


Northern Outlook 2040 

Ennakoinnin pohjoinen yhteistyö -hankkeessa (ESR) tuotettu Pohjoisen näkymät - kolme skenaariota -materiaali on nyt saatavilla myös englanninkielisenä.

Englanninkielinen ja suomenkielinen materiaali löytyy alla olevista linkeistä:
Northern Outlook 2040 - three scenarios
Pohjoisen näkymät - kolme skenaariota


Osallistaen yhteiseen tulevaisuuteen

Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomen ennakoijien yhteistyönä järjestettiin Osallistaen yhteiseen tulevaisuuteen! -webinaari 18.1.2018. Webinaarissa kuultiin alustuksia siitä, miten toimijoita saadaan mukaan ja innostumaan yhteisestä tulevaisuustyöstä. Lisäksi kuultiin, millainen näkökulma tulevaisuustyöstä ja osallistamisesta on eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalla. Alueraadeissa pohdittiin vastauksia alustajien esittämiin kysymyksiin. Alustajina tilaisuudessa toimivat Sitran ennakointi- ja strategiatyön johtaja Paula Laine sekä useista menestyneistä joukkoistamisilmiöistä tunnetut Pauliina Seppälä ja Tanja Jänicke. Alueraadit kokoontuivat Joensuussa, Mikkelissä, Kajaanissa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.
Lue koko juttu Lapin luotsi -sivustolta


EnnakointiAreenassa etsittiin uusia mahdollisuuksia

Ennakoinnin pohjoinen yhteistyö -hanke järjesti hankkeen loppuseminaarina EnnakointiAreena -tilaisuuden 22.11.2017 Rovaniemellä. Tilaisuudessa kuultiin kahta asiantuntija-alustajaa: biohakkeri Teemu Arina esitteli puheenvuorossaan ennakoivan terveydenhuollon ja digitaalisen hyvinvoinnin kysymyksiä ja Sitran asiantuntija Nuppu Stenros kertoi kokemuksiaan siitä, millaisia näkemyksiä nuorilla on tulevaisuudesta.
Jutun tilaisuuden annista voit lukea Lapin luotsi -sivuston Ajankohtaista-palstalta.


Tapahtumia ja julkaisuja

Lapin ennakoinnista viestitään
Ennakoinnin pohjoinen yhteistyö
 
Tätä uutiskirjettä tehdään osana Ennakoinnin pohjoinen yhteistyö -hanketta (ESR, POP-ELY). Lisätietoa hankkeesta löydät Lapin luotsin sivuilta.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Lapin liitto. Kaikki oikeudet pidätetään.


Lopeta uutiskirjeen tilaus    Päivitä uutiskirjeen tilaustietosi

Email Marketing Powered by Mailchimp