Copy
Nieuwsbrief #1 - maart 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief

Nieuwe website Erfgoed Gelderland in de lucht!

Na een paar maanden hard werken is de nieuwe website van Erfgoed Gelderland in de lucht! En we zijn er trots op! Een nieuwe huisstijl en structuur met diverse mogelijkheden om uw weg naar informatie te vinden of uw reactie achter te laten.
Sinds januari zijn Stichting Gelders Erfgoed en de coöperatie Erfgoed Gelderland onder één merknaam verder gegaan. Een nieuwe website kon dus niet uitblijven. Bekijkt u de site eens op uw gemak!

Stimuleringsbijdrage voor activiteiten Leven in de Liemers

De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar stellen een bedrag van 18.000 euro beschikbaar voor lokale initiatieven binnen de drie gemeenten in het kader van 'Leven in de Liemers'. Leven in de Liemers wil het verhaal van de Liemers delen, onder andere met een canon. Een activiteitenprogramma, geïnspireerd door de canon, maakt de geschiedenis van de Liemers tastbaar en beleefbaar. Activiteiten die aansluiten op de Liemerse canon komen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage. Tot 31 maart kunt u uw activiteit aanmelden. Lees verder

Maakdagen 2016

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni organiseert Erfgoed Gelderland de Maakdagen 2016. Ze zijn een vervolg op het geslaagde erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland in de zomer van 2015. Tijdens de Maakdagen staat de Gelderse bedrijvigheid van vroeger en nu centraal. Meedoen met de Maakdagen kan door een activiteit te organiseren zoals een open dag, een tentoonstelling, een route, een lezing, een workshop etc. Elke publieksactiviteit die past bij het thema Gemaakt in Gelderland is welkom. Voor meer informatie of het aanmelden van een activiteit: gemaaktingelderland.nl.
 

Vernieuwde app Collectie Gelderland

Collectie Gelderland, de dienst die Gelderse collecties digitaal toegankelijk maakt, is naast de website ook via een app te bezoeken. Onlangs is deze applicatie voor smartphones en tablets vernieuwd. Zo kunnen nu bijna 230.000 bijzondere stukken en ruim veertig collecties nog beter bekeken worden. Via twitter en #collectievissen worden collectiestukken gekoppeld aan de actualiteit en onder de aandacht gebracht. De Gelderse collecties thuis bekijken was nog nooit zo makkelijk! Lees verder

Boeren, burgers en buitenlui

Erfgoed Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland presenteren in samenwerking met Nabij Producties op vrijdag 1 april 2016 het boek Gelderse verhalen van boeren, burgers en buitenlui. 70 jaar plattelandsgeschiedenis in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Deze bundeling van 24 persoonlijke portretten geeft een rijk beeld van de geschiedenis van het Gelderse platteland.
Lees meer over het boek en hoe u het kunt bestellen.

Website mijnGelderland vernieuwd

De website mijnGelderland.nl is geheel vernieuwd. Alle vertrouwde rubrieken zijn overgezet naar een nieuwe jas en achter de schermen wordt gewerkt met de nieuwste technieken. Dat is een stukje taart waard! Bekijkt u de website en mist u iets of wilt u iets toevoegen, dan kunt u reageren naar info@mijngelderland.nl. Alle reacties zijn van harte welkom! 
 
Website
Twitter
E-mail
Facebook
Copyright © 2016 Erfgoed Gelderland, Alle rechten voorbehouden.


uitschrijven    update uw gegevens