Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves <<Keresztnév>>

A héten a videóbloggerkedés volt az egyik fő téma a Minneren. Volt itt minden, hogy mennyit keresnek a vloggerek, vagy az, hogy a Disney is tulajdonosa a legnagyobb Youtube csatornáknak. Ehhez kapcsolódott a hét kérdése is, amire köszönöm a sok-sok Youtube csatonrna tippet. Így a hírlevél is ehhez kapcsolódó lesz. Nézzük is miről van szó. 

A Facebook bejelentette, hogy hamarosan fizetni fog a videókészítőknek, feltöltőknek. Tehát a Youtube-hoz hasonló bevétel megosztásos modellt fog bevezetni. A tervek szerint a reklámbevétel 55%-át adja majd oda a tartalomkészítőnek. Ami így hasonló a Youtubehoz. A hírlevél témája azért is lett ez, mert a Youtube eddig egyeduralkodó volt ezen a piacon, és most méltó vetélytársa lesz a Facebook. Ami végre versenyt is jelent a videóbloggerekért, tartalom készítőkért. 

Ismerős ez a téma? Pár héttel ezelőtti hírlevélben már írtam erről, de most újra elővettem ezt az információ, mert téged is sürget az idő, ha sikereket akarsz elérni, illetve tovább bővítettem az ötletbörzét. 

Tervezz, készülj!
Érdemes már most utána nézni annak, hogy miként tudsz rövid idő alatt minőségi és érdekes videókat készíteni. Sőt ehhez megfelelő koncepciót felhúzni. 
pl. Ha most elkezdenéd felépíteni videókra épülő FB oldalt, akkor később nagy megtérülésed lenne. Jelenleg 0,1-2 forintba kerül egy videó reklámozása, amivel könnyedén követőket is szerezhetsz. 
Fura példa lesz, de a Csodálatos nevű eléggé lájkvadász Facebook oldal valószínűleg könnyen több százezer forintos bevételt fog termelni majd a tulajdonosainak. Azért is hoztam a példát, hogy lásd már akár ilyen videókkal is pénzt tudsz keresni. Hát még minőségibb videókkal. 
Ehhez kapcsolódó vállalkozás ötlet, amiből még további ihletet is meríthetsz:
39. ötlet – animációs videó készítés cégek számára

+Információk, ötletek
Milyen videókat készíts? Mivel lehet sikereket elérni?
 • A következő szakaszban hozok példákat, vállalkozás ötleteket, amikből inspirálódhatsz. 
 • Érdemes megnézni a népszerű videóbloggerek milyen videókat készítenek, és kiválasztani egy témakört, stílust. Másolj, módosítsd és tarolj! 
 • A Facebookon jobban terjedhet majd a hírekhez kapcsolódó videósorozatok (infografikák, összefoglalók...) Miért? Mert a legtöbb felhasználó a hírek miatt is használj a Facebookot, onnan megy át a hírportálokra.... 
  Infografikák videóvá alakítása, statisztikák szerepeltetésére pl. elég jó sablon videókat tudsz készíteni. Úgy értem futó szalagon tudod majd gyártani az ilyen informális videókat. 
 • A hosszabb videókat fogja előnyben részesíteni a Facebook, így erre érdemes lesz felkészülni.
 • Mini valóságshow, vagy dokureality-nek is nagy sikere lenne. Bár ezekhez nagyon sok meló kell. 
 • Szinte TV showit is csinálhatsz egy Facebook oldalon, tematikus műsorokkal. 
 • Játék közvetítések, gamer videók - ennek elég nagy piaca van már itthon is. 
 • Üzleti események felvételről. Oktatások, előadások... 
 • És, ami a legjobban tetszik nekem, mobilapplikáció tesztek 

Videóbloggerkedéshez kapcsolódó Minner vállalkozás ötletek:

Előző hírlevelek: Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
www.minner.hu 


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Minner.hu Média Kft. · József körút 69. fszt. 1. · Budapest, Pest 1085 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp