Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.

Ook lees je meer over andere evenementen die wij bezoeken met de jeugd. Met name in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk en onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen, maar ook informatie over stedelijke, bisdom Rotterdam en landelijke activiteiten.

Voor een snel overzicht, bekijk hiernaast onze agenda voor de komende tijd.
Klik op de titels voor meer informatie.

Voor meer info over het jeugdwerk in de Mariakerk ga naar www.youthfaithexploration.nl 

Vragen? Mail ons dan via info@youtfaithexploration.nl

Voor meer info over alles wat betreft de Mariakerk ga naar www.rkk-hoogvliet.nl

Klik op de knop hiernaast om het jeugdwerk in de Mariakerk te steunen. Dat kan financieel, als vrijwilliger en/of met gebed. Klik voor meer informatie.
Agenda
KIDS:............................................
Kerstspel trainingen:
Zondag 13 december, 10.30u
Zondag 20 december, 10.30u
Woensdag 23 december, 13.00u

Kerstspel:
Donderdag 24 december, 18.30u
Driekoningen voor kids
Zondag 3 januari, 09.30u

TEENS:.........................................
Kerstviering gevangenis:
Zondag 20 december, 09.30u
Verpleeghuis Nieuwjaarsfeestje:
Zondag 10 januari, 11.30u
Dag van de Barmhartigheid:
Zondag 24 januari, 09.30u

YOUNGADULT:...........................
Tour of Faith in Hoogvliet!:
Zondag 13 december, 15.00u
Dag van de Barmhartigheid:
Zondag 24 januari, 09.30u
Wereldjongerendagen
17 juli t/m 2 augustus 2016

ALGEMEEN:................................
Wensboom voor vluchtelingen:
Zondag 13 dec t/m zondag 3 jan
Kerst mis e.a vieringen:
Donderdag 24 december, 20.00u
Mariakerk Nieuwjaarsreceptie:
Zondag 3 januari, 09.30u
> Klik hier voor meer activiteiten
Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Youth Faith Exploration - KIDS
Oproep Kerstspel acteurs!
Zondag 13 december, 10.30-12.00u

Vanaf 13 december starten de trainingen voor het Kerstspel voor en door kinderen, die zal worden uitgevoerd op kerstavond. Dit is een interactief toneelstuk, onder begeleiding van het kinderkoor die zingt en muziek speelt. Voor het Kerstspel zijn wij op zoek naar kinderen voor een bepaalde rol, zoals Maria, Jozef, engelen, herders etc. Ook kan je jezelf aanmelden voor het kinderkoortje.
Wil je meedoen met het kinderkoor of meespelen als een acteur/actrice van het Kerstspel, meld je aan via dit formulier. Geef aan of je mee wil doen met het toneelstuk of het koor.


Komt dat zien! Het Kerstspel
Donderdag 24 december, 18.30-19.30

Op Kerstavond zullen de kinderen van de Mariakerk bidden, zingen en een Kerstspel opvoeren. Dit is een interactief toneelstuk, onder begeleiding van het kinderkoor die zingt en muziek speelt.

Iedereen is welkom om alle kinderen aan te moedigen en het toneelstuk te aanschouwen. De uitvoering is op donderdagavond 24 december om 18.30-19.30 uur in de Mariakerk.

We drinken achteraf gezamenlijk wat chocolademelk met de kinderen en daarna volgt de Kerst mis om 20.00 uur.

 
Driekoningen voor kids
Zondag 3 januari, 09.30-11.00u

Na de viering van Driekoningen op zondag 3 januari willen we ook dit jaar weer iets leuks meegeven aan alle kinderen van de Mariakerk. Alle kinderen zijn dan ook welkom om naar de mis te komen en achteraf een geschenkje mee naar huis te nemen.
Youth Faith Exploration - TEENS
Kerstviering in de gevangenis
Zondag 20 december, 09.30-12.30u

Op deze zondag staat wel een heel uitzonderlijke activiteit op de planning, waar wat bijzondere instructies bij komen kijken, dus klik op lees meer en volg de instructies over hoe je jezelf kan aanmelden. Voor deze activiteit kunnen alleen jongeren mee van 16 jaar en ouder. We gaan op zondagochtend 20 december namelijk op bezoek in de gevangenis.
>> Lees meer


Verpleeghuis nieuwjaarsfeestje
Zondag 10 januari, 11.30-15.00u

Onze eerste M25 activiteit in 2016 is een bezoek aan verpleeghuis Pniël om ouderen met dementie een leuk nieuwjaarsfeestje te bezorgen. 
Oliebollen, grappige fotoshoots en een smakelijke lunch. Meld je aan voor een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud.
>> Lees meer
Dag van de Barmhartigheid
Zondag 24 januari, 09.30-13.00

Paus Franciscus heeft een ‘Heilig Jaar van Barmhartigheid’ afgekondigd in de Rooms-Katholieke Kerk van 8 december 2015 tot en met 20 november 2016.

Maar wat is barmhartigheid eigenlijk? Ben jij barmhartig? Hoe kunnen wij als Christenen barmhartig zijn in deze moderne tijd? Wat betekent het om barmhartig te zijn als de Vader? 

Kom naar de Youth Faith Exploration Dag van de Barmhartigheid en maak kennis met dit thema door het te leren, te ervaren, te doen en vervolgens te zijn.


Deze dag wordt georganiseerd voor zowel de YF8X Teens en de YF8X YoungAdult, maar de tieners volgen een apart programma naast de jongvolwassenen. Beleef deze dag dus met jouw leeftijdsgenoten.

Youth Faith Exploration - YOUNGADULT
Tour of Faith in Hoogvliet!
Zondag 13 december, 15.00-18.00u
Tour of Faith is een maandelijkse jongerenontmoeting voor alle jongeren t/m 30 jaar in het bisdom Rotterdam. Iedere tweede zondag van de maand vindt Tour of Faith plaats. Op zondag 13 december 2015 is onze bisschop Mgr. van den Hende wederom te gast in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk te Hoogvliet (Parelvissersstraat 131) voor het Tour of Faith jongerenprogramma.
Zoals gebruikelijk begint om 15.00 uur de eucharistieviering. Het Antilliaans koor Mensaheronan di Pas (Boodschappers van de Vrede) zullen de viering muzikaal opluisteren met Nederlandstalige, Engelstalige en Papiamentstalige liedjes. Aansluitend is er aanbidding en de gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen (ofwel om te biechten). Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een simpele maaltijd en kan er gezellig nagepraat worden.
Zegt het voort! Alle jongeren zijn welkom. Klik hier voor de flyer.
>> Lees meerDag van de Barmhartigheid
Zondag 24 januari, 09.30-13.00

Paus Franciscus heeft een ‘Heilig Jaar van Barmhartigheid’ afgekondigd in de Rooms-Katholieke Kerk van 8 december 2015 tot en met 20 november 2016.

Maar wat is barmhartigheid eigenlijk? Ben jij barmhartig? Hoe kunnen wij als Christenen barmhartig zijn in deze moderne tijd? Wat betekent het om barmhartig te zijn als de Vader? 

Kom naar de Youth Faith Exploration Dag van de Barmhartigheid en maak kennis met dit thema door het te leren, te ervaren, te doen en vervolgens te zijn.


Deze dag wordt georganiseerd voor zowel de YF8X Teens en de YF8X YoungAdult, maar de tieners volgen een apart programma naast de jongvolwassenen. Beleef deze dag dus met jouw leeftijdsgenoten.

Boek nu je reis naar de WJD
17 juli t/m 2 augustus 2016

Voor maar €695,- maak je een fantastische reis mee richting de Wereldjongerendagen in Krakau, Polen met bisdom Rotterdam. Wacht niet langer en ga naar www.vnb.nl, zoek de reis van bisdom Rotterdam en klik op ‘boek nu’ of klik meteen hier voor meer informatie. Daar vind je meer details over de reis. Wij worden al helemaal enthousiast over het programma, waar de pelgrimage wordt afgewisseld met verdieping, uitstapjes, sightseeing, gebed, bezinning, sportiviteit en ontspanning.
De vierde WJD Newsflash is ook uitgekomen, lees het hier.
Youth Faith Exploration - ALGEMEEN
Wensboomactie voor kinderen van vluchtelingen
In verband met het Heilig Jaar van Barmhartigheid zullen er in de Mariakerk verschillende diaconale activiteiten georganiseerd worden, die te maken hebben met de Werken van Barmhartigheid. 1 van de activiteiten is de wensboomactie. We hopen via deze actie cadeautjes in te zamelen van rond de 10-15 euro per stuk voor kinderen van vluchtelingen, om hen op een leuke manier te verwelkomen in Nederland.
Achterin de kerk staat een kleine kerstboom met daarin wenskaartjes. Je bent uitgenodigd om:
  1. Een wens (of meerdere) te plukken uit de wensboom.
  2. Het cadeau te kopen wat op het wenskaartje staat.
  3. Vervolgens het cadeau in te leveren bij Shirleni Blanken of het secretariaat. Vergeet niet om het cadeau in te pakken en het wenskaartje erop te plakken, zodat wij weten voor wie het is.
Een cadeau kopen en inleveren kan t/m zondag 3 januari op Driekoningen. Zoals de Drie Koningen die een geschenk brachten voor Jezus, zullen we ervoor zorgen dat de cadeautjes bij de vluchtelingenkinderen terecht komen.
Kerst mis en andere vieringen rondom de feestdagen
Do. 24 dec.: Heilige Kerstavond.
18.30 uur Kerstspel m.m.v. Kinderkoor B-UNO.
20.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Servaaskoor.

Vr. 25 dec.: Kerstdag.
09.30 uur Eucharistieviering m.m.v. Ritmisch koor Maria.

Zo. 27 dec.: H. Familie, Jezus, Maria , Jozef.
09.30 uur Eucharistieviering m.m.v. Antilliaans koor.

Ma. 28 dec.: HH. Onnozele Kinderen, martelaren.
10.00 uur Eucharistieviering.

Do. 31 dec.: Oudejaarsdag.
GEEN Eucharistieviering.Vr.  1 jan.: Heilige Maria, Moeder van God / Nieuwjaarsdag.
11.00 uur Eucharistieviering met samenzang.

Zo. 3 jan.: Driekoningen
09.30 uur Eucharistieviering.
Mariakerk Nieuwjaarsreceptie
Zondag 3 januari, 09.30-11.00u

In de Mariakerk zijn er vele activiteiten voor kinderen, tieners en jongvolwassenen. Op zondag 3 januari 2016 na de mis van 09.30 uur, willen we iedereen graag informeren over onze planning voor het voorjaar. Bij deze is iedereen dan ook uitgenodigd voor de Maria en Johannes onder het Kruis kerk Nieuwjaarsreceptie, waarbij Youth Faith Exploration meer informatie geeft over onze activiteiten onder het genot van een hapje en een drankje.

Speciale boodschap voor de ouders: Vindt u het belangrijk dat uw kind meer van het geloof meekrijgt en kinderen, tieners en jongeren ontmoet die ook gelovig zijn, kom dan met uw kinderen naar de Nieuwsjaarsreceptie en hoor wat we allemaal van plan zijn.Youth Faith Exploration - TERUGBLIK
M25 goes The Hague: winnaar M25 St. Christoffel (Dordrecht)
Ongeveer 50 jongeren en 12 begeleiders van M25-groepen uit het bisdom Rotterdam waren bijeen op zondag 15 november in Den Haag. Ook waren een aantal jongeren van Youth Faith Exploration aanwezig. Alle M25 groepen presenteerden zich aan elkaar en vijf groepen dongen mee naar de M25-wisseltrofee: M25 St.Christoffel (Dordrecht e.o.), M25 Den Haag, M25 Zoetermeer, M25 Rotterdam, M25 St. Franciscus (Gorinchem/Vianen). Om mee te dingen naar de M25-wisseltrofee hadden de groepen creatieve filmpjes en power point presentaties gemaakt om te laten zien wie ze zijn en wat ze doen.
Zie hier het filmpje van M25 Rotterdam met medewerking van Youth Faith Exploration.
Na de beoordeling door een jury werd M25 St. Christoffel tot winnaar uitgeroepen. Daarmee staat nu al vast dat de ontmoetingsdag in 2017 ‘M25 goes Dordrecht’ zal worden. Als titelverdediger zullen zij de volgende keer gastheer zijn voor de ontmoetingsdag.
Geheel in stijl van M25 (de handen uit de mouwen) was er echter eerst door de jongeren een diaconale actie georganiseerd: een spelletjescircuit voor kinderen uit de parochie in de Schilderswijk en kinderen van de Voedselbank aan de Leyweg in Den Haag.
>> Lees meer
Voor meer nieuws ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp