Copy
Et nyhetsbrev fra Tenk Træna.
View this email in your browser

Toppmøte på Træna!

Vi er enormt glade for alle som tok turen ut hit i ”vinterstormen” for å være en del i vårt festivalprogram - med alt fra seminar, øyhopping, konserter, middager, bading, barbeque og dansing. Det betyr noe å få besøk. Særlig av toppfolk som er engasjerte og nysgjerrige, like ivrige som tålmodige, kreative, danseglade og debattvillige. Og som er med å skaper liv å røre langt til havs. Takk til alle som tok Træna med storm! 

Her har vi samlet noen bilder fra helgen 

Hva syntes du om festivalen? Svar gjerne på 2 enkle spørsmål! 
 

Ole Brodersen - Trespassing Træna

I oktober 2016 hadde Ole Brodersen ett opphold som Artist in Residence på Træna. Han jobbet med serien Trespassing Træna - et fotoprosjekt med intervensjoner i landskapet og analog fotografi. Nå er hans materiale ferdig og du kan se bildene på hans hjemmeside. Et av bildene ble brukt som festivalplakat i årets Vinterfestival. 

Ole Brodersen - Trespassing Træna

Beneath The Salt - boklansering og middag

Kunstnerne Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner, vær på gjesteopphold i Trænas Artist in Residence i mai 2016. Nå publiserer de en fotobok, med utgangspunkt i materialet SALT. Boken er sammensatt av bidrag fra 22 kunstnere fra hele verden, valgt ut fra en ’Open call’, samt fotografier fra Nord-Norske arkiv. Premieren skjer på Aloha Café den 18. mars 2017. 

Den 25. mars fortsetter lanseringen i Bodø og den 22. april er det utstillingsåpning i Sandnessjøen.

Her kan man lese mere og bestille boken
Foto: Dan Mariner og Marianne Bjørnmyr

Umeå Arkitekturskole samarbeider med Træna

Vi er glade for å ha satt i gang et samarbeide med Umeå Arkitekturskole. Den 15-19. februar vær 52 studenter og 3 lærere på befaring hos oss. Nå jobber studentene med ulike prosjekter som alle handler om samfunnsutvikling i Træna. Prosjektene tar utgangspunkt i flere forskjellige temaer og er klare til våren. 

Les pressemelding fra Umeå Arktiekturskole 
Foto: Tobias Westerlund

Træna Arctic Fishing - nytt overnattingssted på Selvær

Overnattingsstedet på Selvær er ved å bli ferdig. Utleiesesongen starter i slutningen av april og et åpningsarrangement planlegges til den 5. mai, da stedet får besøk av reiselivs-journalister. 

Følg Træna Arctic Fishin på Facebook
Foto: Lurøy bygg

Træna-Vega-Røst: samhandling for øyutvikling

Samarbeidsprosjektet mellom Træna, Vega og Røst har hatt sin første treff. Øyene møtes for å utveksle erfaringer og lære og inspirere hverandre til spisset samfunnsutvikling. Man tar utgangspunkt i at opplevelsesnæringen trenger å utvikles og ser på mulige pilotprosjekter for samarbeide mellom øyene. Træna, Vega og Røst er særpregete øyer med fascinerende historier, helt ytterst på kysten og skal med prosjektet være med til å leve opp til Nordland Fylkeskommunes nye strategi: Opplevelser langs verdens vakreste kyst.
Neste treff er på Røst den 20-22. april og deretter på Vega den 8-10.e mai. 
 

Træna Fisker AS i gang med rekruttering

Aksjeselskapet Træna Fisker AS, med 55 lokale aksjonærer har startet rekrutteringen av nye fiskere. Det er mange som vist stor interesse og styreleder Merethe Lillegård har fått inn ca 40 henvendelser fra unge med ønsker om å etabler seg. Nå har styret gått videre med de mest aktuelle for satsningen og håper på at det blir en eller et par etableringer i løpet av våren/sommeren. Parallellt med rekruttering og hjelp til nyetablerte fiskere jobber selskapet med langsiktige tiltak for lokale barn og unge.

Den store interessen viser at det trenges tiltak slik dette i hele Nordland.
Les en reportasje om prosjektet i Fiskeribladet her. 
Følg Træna Fisker AS på Facebook.
 

The Northern Seaweed Company starter for sesongen

Tang og tareforetaket på Træna starter sin andre sesong av tanghøsting og produksjon på Selvær. Den 20. mars kommer de første arbeidene for sesongen. Dette år har de ansatt 3 personer til produksjonen og planen er å høste 20 tonn viltvokset tang som skal pakkes og fryses for å siden distribueres til restaurantkjøkken. En del av selskapet driver også med uttesting og produktutvikling, workshops, seminarer og matlaging. Det vil arrangeres flere aktiviteter i løpet av sesongen fra mars til juni. Aktuelle oppdateringer skjer på Tenk Trænas Facebook. 

Les intervju med The Northern Company her 
 

Aloha Træna på Helgelands Reiselivskonferens

Den 16. mars drar en delegasjon fra Træna på Reiselivskonferens i Brønnøysund. Her skal vi presentere hvordan Træna satser på opplevelsesnæring og utvikling, og hvorfor "Paradis ikke trenger å være i tropene". Det blir film og foredrag fra Træna og flere andre aktører medvirker. Med på konferensen er representanter fra Foreningen Opplev Træna, fra Trænafestivalen og fra lokalt næringsliv.

Her kan man lese mer om konferensen
 

-----
KONTAKT & MERE INFO
Tenk Træna er et utviklingsprosjekt på Træna siden 2015. Det er vedtatt som et treårig utviklingsprosjekt med finansiering fra Nordland Fylkeskommune og organiseres gjennom Træna kommune. Følg mer av utviklingen på Træna her: www.tenktraena.no eller på Facebook: www.facebook.com/tenktraena 
moa@trana.kommune.no / 47478016
Share
Tweet
Forward
Moa Bjørnson, Utviklingssjef Træna
moa.bjornson@trana.kommune.no
(+47)47478016
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Træna · Rådhuset · Træna, 8770 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp