Copy
Et nyhetsbrev fra Træna.
View this email in your browser

God jul og godt nyttår fra Træna!

Det har vært et hendelserikt år i havgapet. 2016 har blant annet bytt på en helt ny festival; Ta Træna med Storm gjennomførtes i februars sin fulle prakt. Vi har jobbet med et opplevelsesnæringsprosjekt kallet Aloha Træna basert på Træna-Hawaiihistorian. Kaféet ALOHA har åpnet og SPIS TRÆNA-bilen begynt å kjøre. Videre har det jobbets med etablering av nytt overnattingssted på Selvær. Bygget blir klart snart og bookingen er i full gang. Tang-og tarebedriften The Northern Company hatt sin første produksjonsesong og inntatt Selværs gamle fiskemottak. De har også flyttet selskapet til Selvær og planlegger større produksjon og ansettelser neste sommer. Trænas nye fiskerselskap Træna Fisker AS har samlet mer enn 50 aksjonærer og leter nå etter unge fiskere som har lyst å etabler seg.

Trænafestivalen ble storstilet, også i år - med gode resultat og med nye aktiviteter: Havet e Mor Di var et 48-timers politikerevent med Norges ungdomspartiers ledning. Trænathlon ble en utfordring for løpere og svømmere og Træna Pride slo nye rekord i deltakere og omtale!  Det har også vært Artist in Residence-prosjekter med antropologer, journalister, fotografer og arkitekter. Prosjektene har blant annet resultert i at øyens eldste naust blitt til en møteplass med badstue. Trænas kanskje heteste sted i vinter! En badstuefestival ble avholdt som offisiell åpning. Vi har her på sluttet av året også valgt ut nye personer og prosjekt til neste år. Da blir det både Artist in Residence, Business in Residence og Chefs in Residence.

Træna-Vega-Røst har startet et samarbeide og på hjemmebanen har vi jobbet fram Trænas Kommuneplans Samfunnsdel. En lysglimt i år vær at Træna ble nominert til årets reiselivspris, og fikk delta med innlegg og film på Norsk Opplevelseskonferanse i Svolvær. Andre lysglimter er at Selvær handel bygget ut, Træna Snekkerservice planlegger å utvide virksomheten og Modolv Sjøset har stadig nye fiskerprosjekt på agendaen.

I høst ble det også en flott utstilling på Rana Museum med Træna-Hawaii: Portretter av Havfolket. Utstillingen vandrer videre til Bodø med åpning i Stormen den 9. februar. Noen av bildene på Trænas innbyggere henger også siden i sommer på Træna Fyr. Vi får se hvordan de klarer vinteren derute. Men som vi vet er jo havfolket vant med storm og uvær. Vi klarer det meste, om vi bare vill!

Nå er det tid å kle granen, tende lysen, sette seg i sofaen, nyte utsikt og innsikter og se frem til neste år med alt som da skal skje. 

Med denne lille hilsen sier jeg takk for laget dette år, og ønske alle en riktig god jul og ett godt nyttår.

/Moa Bjørnson
Utviklingssjef Træna
www.tenktraena.no

PS. Hvis Du ønsker litt julelesning, se 2 tips nedenfor: Ta Træna med Storm og Adventskalenderen On the edge of Norway. 

TA TRÆNA MED STORM 16-19 FEBRUAR. Vi samler noe av perlene i det kreative Norge og inviterer til en vinterfestival med en mash-up av musikkopplevelser, kulturhappenings, seminar, mat og drikke, kunst, faglige diskusjoner, øyhopping og uventede oppdagelser. Med frisk vind og bølgende hav skal vi være i lag en stormfull weekend i februar. Les hele PROGRAMMET her å kom å Ta Træna med Storm sammen med oss.

ON THE EDGE of Norway er en adventskalender, helt på kanten av Nord-Norges kyst. 

Hver dag fra 1 desember har vi åpnet vi en luke fra et kystsamfunn, en virksomhet eller en person som brenner for noe.  Vi har blitt invitert inn å hilse på i ulike samfunn, fra Stokkøya i "sør" til Vardø i nord. Med start og avslutt på Træna har vi reist rundt i ett inspirerende Nord-Norge og fått historier av alle slag. Les og finn dine egne perler langs kysten! www.ontheedgeofnorway.wordpress.com 

-----
KONTAKT & MERE INFO
Tenk Træna er samlenavnet på utviklingstiltak på Træna siden 2015. Det er vedtatt som et treårig utviklingsprosjekt med finansiering fra Nordland Fylkeskommune og organiseres gjennom Træna kommune. Takk til alle samarbeidspartnere lokalt, regionalt og nasjonalt. 
Følg mer av utviklingen på Træna her: www.tenktraena.no eller på Facebook: www.facebook.com/tenktraena 
moa@trana.kommune.no / 47478016
Share
Tweet
Forward
Moa Bjørnson, Utviklingssjef Træna
moa.bjornson@trana.kommune.no
(+47)47478016
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Træna · Rådhuset · Træna, 8770 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp