Copy
Open deze mail in de web browser

UITGAST Muziekfestival

Stichting Uitgast organiseert jaarlijks samen met stichting Het Flevo-landschap het gratis toegankelijke 2-daagse UITGAST Muziekfestival in het Natuurpark Lelystad. UITGAST is een jaarlijks cultuurfestival waarbij het accent ligt op op de uitvoering van klassieke - blaas - muziek, al dan niet in combinatie met andere instrumenten, vocalisten en/of andere kunstdisciplines.
Nieuwsbrief #7 | 1 oktober, 2020                                       UITGAST website

In deze nieuwsbrief informatie over het festival van dit en volgend jaar!

UITGAST 2020 - MUZIKAAL VIRAAL!

Op 29 en 30 augustus hebben muziekliefhebbers weer kunnen genieten van het gratis toegankelijke klassieke muziekfestival Uitgast: een jaarlijks terugkerende fusie van klassieke muziek en natuur in Natuurpark Lelystad.

Door coronamaatregelen zijn de gebruikelijke liveoptredens vervangen door professionele videocompilaties. Bezoekers beleven Uitgast dit jaar dus niet als verzameld publiek, maar individueel middenin de uitbundige natuur van het natuurpark: een unieke en intieme combinatie van natuur- en kunstbeleving.

Podia in het Groen

De gespeelde composities zijn te zien en te horen via de speciale ‘Muziekroute’, een wandeling door het natuurpark waarbij een gedeelte van ‘de Kunstroute’ wordt gevolgd.

Bezoekers ontdekken hierdoor afwisselend kunstobjecten en muziekpodia in het groen. Met behulp van hun mobiele telefoon of tablet kunnen wandelaars bij elk podium een QR-code scannen waardoor de uitvoerende musicus, het ensemble en de gespeelde compositie zichtbaar en hoorbaar worden.

Programma 2020

Uitgast 2020 is op 29 augustus 2020 om 12.00 uur begonnen en is zeker nog tot het voorjaar van 2021 te zien en horen in het Natuurpark Lelystad.

In het bezoekerscentrum van het Natuurpark zijn gratis routekaartjes voor de Muziekroute 2020 en de Kunstroute 2020 af te halen.

Beide routes kunnen worden gewandeld of gefietst.
De plattegrond van de muziekroute is overigens hier te downloaden. Daarnaast kunnen muziekliefhebbers Uitgast 2020 ook via de website (her)beleven!

Terugblik Uitgast 2020

Op vrijdag 28 augustus is tijdens een besloten bijeenkomst voor een beperkt aantal genodigden (bestuur, sponsoren en relaties) door de Commissaris van de Koning van Flevoland het resultaat van de videoproducties bekeken.
Op zaterdag 29 augustus 2021 zijn de video’s openbaar gemaakt, zowel via de QR-codes op de borden langs de muziekroute in het natuurpark als op de website van Uitgast.

Zaterdag 29 augustus was het nogal regenachtig, net zoals op zondagochtend 30 augustus. Toch hebben naar schatting op zaterdagmiddag rond 200 bezoekers de muziekroute afgelegd en op zondag, verspreid over de hele dag, zijn tenminste 400 belangstellenden in het park op de muziekroute afgekomen.

De reacties van bezoekers zijn zonder uitzondering overweldigend: geweldig; complimenten; onder de indruk; indrukwekkend; “We hopen dat we volgend jaar weer live kunnen zijn. Dat blijft onovertroffen. Maar dit was een uitstekend alternatief met prachtige opnames van de musici”.

Door Omroep Flevoland en in Flevopost is (op prominente plaatsen, zoals de voorpagina) de nodige aandacht besteed aan de alternatieve invulling van het festival. Omroep Flevoland heeft zelfs een radio-special gemaakt met onder meer interviews met de uitvoerende musici. Het bestuur van Uitgast heeft hierop erg veel positieve reacties gekregen.
 
Zoals hiervoor opgemerkt blijft de muziekroute tenminste tot het voorjaar van 2021 intact. Voor een foto-impressie, onder meer van de openingshandeling, zie de website van Uitgast (Napret 2020).

Word vriend, als lid of donateur van UITGAST, zie voor de mogelijkheden onze website.

Jubileumeditie Uitgast 2021

De voorbereidingen voor de uitvoering van de jubileumeditie Uitgast 2021 zijn in volle gang. Het jubilerende Uitgast wil met de 20ste editie in het jaar 2021 aansluiten bij het landelijke initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Het thema van NBTC in 2021 is “Ode aan het Nederlandse landschap”. Het zichtbaar maken van de schoonheid van het Nederlandse landschap, de verbinding tussen cultuur en natuur en tussen landschap en mens, staan daar centraal in het jaar 2021.

Het thema van Uitgast in 2021 is ‘Ode aan Cultuur & Natuur”. Inmiddels heeft het bestuur van Uitgast in overleg met Het Flevo-landschap het projectplan voor de jubileumeditie 2021 opgesteld.

De belangrijkste speerpunten uit dit plan zijn:
  • Feestelijke happening etaleren (ode aan cultuur en natuur)
  • Tweedaags gratis toegankelijk muziekfestival in de open lucht
  • Meerdere podia/locaties, verspreid door het Natuurpark Lelystad
  • Gevarieerd aanbod van oude, romantische en moderne klassieke muziek
  • Specifieke programma’s en activiteiten, speciaal gericht op jongeren en ouderen
  • Vol inzetten op digitale communicatie via website, social media en nieuwsbrieven
  • Het enorme succes van editie 2019 en opbrengsten editie 2020 verweven en op een hoger plan tillen
Het plan is voor subsidieverzoeken ingediend bij provincie en gemeente. Het Uitgast bestuur verwacht in januari 2021 duidelijkheid te hebben omtrent de financiering. De programmacoördinator en de projectcoördinator van Uitgast zijn alvast gestart met voorbereidende werkzaamheden.

Het ligt in de bedoeling het jubileumfestival met elkaar te vieren op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus 2021.

Noteer alvast deze data! Wij houden u in onze volgende nieuwsbrieven op de hoogte van de komende ontwikkelingen.

Email nieuwsbrief UITGAST

Om zoveel mogelijk belangstellenden op de hoogte te kunnen houden, verzoeken we je om deze email nieuwsbrief naar al je familieleden en kennissen, in en buiten Flevoland, door te sturen. Zij kunnen zich via onderstaand knop op de website aanmelden voor de nieuwsbrief, die regelmatig verschijnt met steeds meer nieuws over het programma van de jubileumeditie UITGAST 2021.
Ik meld mij graag aan voor de UITGAST Nieuwsbrief

Volg UITGAST op Facebook, Instagram, Twitter of de website 

Facebook
Twitter
Link
Website

Partners van UITGAST 2020 *)

Deel UITGAST website via Facebook, Twitter of stuur door!

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 UITGAST Festival, alle rechten gereserveerd.


Ons mailadres is: stg.UITGAST@outlook.com
Je kunt je hier inschrijven op de mailinglijst.
Wil je iets wijzigen in je gegevens?
Je kunt je gegevens updaten of je uitschrijven van deze mailinglijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp