Copy
                                                           Pots veure el mail? Obrir al navegador
Newsletter #05 09/2016

EDITORIAL /

D'Eurecat a l'empresa

Tot l’equip d'Eurecat estem bolcats en ajudar les empreses a innovar en els seus productes i serveis o en els seus processos de fabricació perquè puguin millorar el seu posicionament en el mercat, diferenciar-se dels competidors i anticipar-se a la demanda dels clients. Aquest objectiu fonamenta l’aposta d’Eurecat per una investigació molt propera a la indústria, totalment orientada a impulsar el seu valor afegit amb noves idees i tècniques, per destacar en un mercat fortament globalitzat i molt competitiu.
 
 
CLIENTS EXIGENTS... PROJECTES GENIALS /
Reportatges
 
 
Un nou bioimplant per a la Maria
La Maria té 60 anys i és mare de tres fills. A conseqüència dels parts i del pas dels anys, el teixit de la zona pelviana se li ha anat debilitant i ja no és capaç de realitzar la seva missió de suport als òrgans interns. Aquest fet li provoca problemes funcionals (prolapse) com dificultat al caminar o pèrdues d’orina, a més de malestar físic...
 


 

Tecnologia olímpica
L’equip de natació sincronitzada d’Ucraïna, dirigit per Anna Tarrés, va quedar en quarta posició a la final per equips a les Olimpíades de Rio, amb uns banyadors amb tecnologia tèxtil d’Eurecat, que va fer que canviessin de color en entrar en contacte amb l’aigua. La clau? una tinta hidrocròmica que va permetre realçar la proposta del conjunt per a la final, centrada en el tema de l’il·lusionisme.

PARLEM AMB... /
Oriol Alcoba - Director de Valorització d'Eurecat
 

Com podem treure rendiment econòmic de la inversió feta en recerca aplicada?

Parlem sobre aquest tema amb Oriol Alcoba, director de valorització d’Eurecat i coordinador del curs de Valorització Tecnològica: del prototip al mercat que ofereix el centre tecnològic català al novembre. El programa contempla les principals pautes per portar la recerca al mercat i aconseguir-ne un rendiment econòmic.

 

TALENT /
Forma part de l'equip d'Eurecat
 
Eurecat cerca diversos perfils d'enginyeria i consultors entre altres per incorporar-se al centre.
Si el teu perfil professional s'ajusta a la descripció del lloc de treball, pots enviar el teu CV al departament de Recursos Humans i Organització: jobs@eurecat.org, tot indicant a la teva sol·licitud la referència corresponent.
 
 
BREUS /
 

Les dones es fien més d'altres dones a les xarxes socials
És tres vegades més probable que una dona adopti una xarxa social si és convidada per una altra dona. Ho conclou un estudi de Big Data dut a terme per investigadors del grup de Digital Humanities d’Eurecat, que ha estudiat l’efecte del gènere a Internet. 

Una agricultura
de precisió

El principal objectiu del projecte, en el que participa l'empresa Maquinaria Agrícola Solà S.L., és optimitzar el disseny de les sembradores actuals amb la finalitat que es puguin integrar en una agricultura de precisió.
  

Un probiòtic per reduir el greix abdominal
Investigadors del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS), que properament estarà plenament integrat a Eurecat, han començat un estudi per comprovar els efectes saludables del consum d’un probiòtic sobre la reducció del greix abdominal visceral. 

Primer servei per certificar la qualitat de les Apps per al cotxe
Eurecat i Tecnocom han desenvolupat el primer servei per certificar la qualitat i la seguretat de les aplicacions mòbils per a l'automòbil, en un context de creixement exponencial de l'ecosistema d'apps per al cotxe.
 

Eurecat, guardonat amb el
Premi Manel Xifra i Boada

Eurecat ha rebut el guardó com a millor centre tecnològic als premis Manel Xifra i Boada, que atorga el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona i l’empresa Comexi. L’acte, que es va celebrar el passat mes de juliol a l’Aula Magna de l’UdG, a l’església de Sant Domènec, va comptar amb la presència institucional del president Xavier Torra, que va recollir el guardó. 

Acceleradora europea pel
creixement sostenible

Eurecat coordina un total de 46 empreses que participen a l’acceleradora europea pel creixement sostenible en el sector marí i marítim, denominada NEPTUNE, que donarà servei a més de 2.000 actors innovadors arreu del continent.

 

CALENDARI /
Propers esdeveniments Eurecat 2016

20-23 setembre

Fira INNOTRANS a Berlín
21 setembre

XPatient Barcelona Congress
+ info

Presentació +PiME:
Ajuntament St Feliu de Llobregat: Industria 4.0 i Economia Circular
+ info
29 setembre

15a diada de les telecomunicacions
30 setembre

Presentació +PiME: Electrònica Impressa
+ info

4-5 octubre

Big Data Congress
+ info
7 octubre

Presentació +PiME: Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV)
+ info

Presentació +PiME:
Clúster MAV (Materials Avançats): Nanotecnologia
+ info
20 octubre

ExpoIctus
+ info
25-27 octubre

IoT Solutions World Congress
+ info
27 octubre

Presentació +PiME: Associació 22@ Network
+ info
4-5 novembre

imaginChallenge
+ info
8 novembre

Jornada Tècnica de projectes LIFE: Aigua, residus i economia circular a Eurecat - CTM
+info
9 novembre

Forum de Tecnologies i Innovació
+ info
17-18 novembre

Forum TurisTIC Brasil
29-30 novembre

Eurecat Mobile Forum
+info

OFERTA FORMATIVA VIGENT /
 
Gestió de la innovacióautomatització i robòtica o tecnologies de plàstics...

...són algunes de temàtiques més destacades de la programació de cursos del mes de juny d’Eurecat Formació. Destaquem entre ells:
impartit per professionals d’Eurecat. La valorització tecnològica és una de les fases més importants per convertir projectes i pilots tecnològics en productes orientats a mercat que donin rendiment econòmic.
 
CONSULTA LA OFERTA FORMATIVA VIGENT

D'estar interessat en formació a mida per empreses, consultar el nostre catàleg:

CATÀLEG DE FORMACIÓ
Copyright © 2016 Eurecat, All rights reserved.


Si no vol seguir rebent aquesta newsletter, si us plau
segueixi aquest link