Copy
                                                           Pots veure el mail? Obrir al navegador
Newsletter #04 06/2016

EDITORIAL /

Preparats per a la quarta revolució industrial?

La indústria 4.0 està considerada el canvi tecnològic més important de les darreres dècades, amb un potencial molt gran per obrir les portes a la reindustrialització si aprofitem l’oportunitat. Innovacions vinculades a la indústria digital, com Internet of Things, Big Data, Cloud Computing, fabricació digital i ciberseguretat, conviuen amb tecnologies que volen fer la indústria més eficient, a partir de la fabricació avançada, la robòtica, l’automatització, el reciclatge i els materials avançats, juntament amb nous models industrials...
 
 
CLIENTS EXIGENTS...PROJECTES GENIALS/
Salut
 
 
Tecnologies avançades per tenir cura de les dents
L’expertesa d’Eurecat en tecnologies digitals i industrials té infinitat d’aplicacions en el món mèdic i sanitari. Aquest newsletter aprofundeix en el potencial que ofereixen les nostres tecnologies al món de l’odontologia, com exemple dels desenvolupaments que els investigadors del centre tecnològic duen endavant per a diferents empreses, amb la finalitat que es puguin diferenciar amb eines punteres i augmentar així la seva capacitat de negoci.


 

Aixeca’t, surt a prendre l’aire i torna a treballar en 5 minuts
Una samarreta intel·ligent mesurarà l’estrès dels treballadors i donarà instruccions per evitar-lo.
L’estrès a l’entorn laboral acompanyat de depressió i/o ansietat és un dels problemes de salut principals a l’Europa actual, arribant a afectar al 30% dels treballadors de la Unió Europea.


PARLEM AMB... /
Adan Garriga - Director de Tecnologies Audiovisuals
 
“El so 3D de Sfëar serà el nou estàndard en àudio, com ho va ser l’estèreo en el seu moment”
 
Eurecat lidera des de Barcelona un equip internacional d’investigadors que ha creat Sfëar, una tecnologia que permet crear cançons 3D i també sessions de música 3D en directe. Sfëar també permet produir i distribuir música i continguts d’àudio 3D immersiu en els dispositius mòbils a través d’auriculars.

BREUS /
 

Eurecat, organització col·laboradora del congrés Security of Thing World
Berlín acollirà els dies 27 i 28 de juny  una nova edició del congrés Security of Thing World, un dels referents internacionals en seguretat digital del qual Eurecat és organització col·laboradora.  

Eurecat incorpora el CETECOM, Centre Tecnològic del Compòsit
Eurecat ha integrat el centre tecnològic CETECOM, especialitzat en la recerca de tecnologies i en el desenvolupament de projectes en l'àmbit dels materials compòsits. 

Quins efectes té l’hesperidina a la teva salut?
Comprovar els efectes saludables del consum de suc de taronja 100% natural en persones lleugerament hipertenses és l'objectiu que persegueix un dels darrers estudis d’Eurecat-Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili. 

Suro per millorar la qualitat de l’aigua i generar electricitat
Es tracta de valoritzar els residus generats per la indústria del suro, mitjançant el seu aprofitament per al tractament d’aigües residuals del sector del vi i la seva utilització també com a combustible per generar electricitat.
 

Eurecat mostra les darreres innovacions en edificació sostenible a la conferència internacional Sustainable Places
Un nou sistema de façana ventilada que genera energia elèctrica mitjançant panells fotovoltaics i que millora el comportament tèrmic dels edificis existents  a través de panells aïllants de buit (VIP) i un nou conjunt d’eines tecnològiques per a la inspecció automatitzada...
 

Catalunya,
un dels territoris
d’Europa amb més empreses dedicades al Big Data

Catalunya s’ha posicionat com uns dels territoris europeus que concentren més empreses relacionades amb l’economia que genera la gestió intel·ligent de les dades a la darrera actualització del mapa del web de la Unió Europea DataLanscape, amb un total de 57 companyies registrades vinculades al Big Data. 

TALENT /
Forma part de l'equip d'Eurecat
 
Eurecat cerca diversos perfils d'enginyeria i consultors entre altres per incorporar-se al centre.
Si el teu perfil professional s'ajusta a la descripció del lloc de treball, pots enviar el teu CV al departament de Recursos Humans i Organització: jobs@eurecat.org, tot indicant a la teva sol·licitud la referència corresponent.

CALENDARI /
Propers Esdeveniments Eurecat 2016

16-18 juny 

SÓNAR Barcelona - Fira de Barcelona - Montjuïc -
MarketLab + Demo Room - +info
21-23 juny

In(3D)ustry - Fira de Barcelona - Montjuïc - 

Pavelló Italià - Plaça de Carles Buïgas, 8

Dins l’estand agrupat de la Generalitat de Catalunya


22 juny

Jornada Ciberseguretat en Infraestructures crítiques +info
Presentació +PiME
8 juliol 

Premi Innovació del Col·legi Enginyers de Girona
 

OFERTA FORMATIVA VIGENT /
 
Gestió de la innovacióautomatització i robòtica o tecnologies de plàstics...

...són algunes de temàtiques més destacades de la programació de cursos del mes de juny d’Eurecat Formació.
Entre la programació destaquem: impartit per professionals d’Eurecat. La valorització tecnològica és una de les fases més importants per convertir projectes i pilots tecnològics en productes orientats a mercat que donin rendiment econòmic.

 
Copyright © 2016 Eurecat, All rights reserved.


Si no vol seguir rebent aquesta newsletter, si us plau
segueixi aquest link