Copy
ODL Virettä firmaan uutiskirje
Virettä firmaan-Työkyvyn ja osaamisen johtamisella hyvinvointia ja
tuottavuutta Hoiva-alan pk-yrityksiin -hanke

Sähäkässä syntyi työhyvinvoinnin vuosikello

Kuntoutuspalvelut Sähäkkä Oy:n ja ODL Virettä firmaan-hankkeen yhteistyönä yrityksen johto ja työntekijät rakensivat yhdessä työhyvinvoinnin vuosikellon.  Kokemukset prosessista olivat positiivisia ja vuosikellon koettiin kokoavan yhteen työhyvinvoinnin osa-alueet ja tuovan ne näkyväksi koko työyhteisölle.

Työhyvinvointiin panostaminen on kannattavaa, koska työhyvinvointi vähentää merkittävästi ns. tekemättömään työhön liittyviä kustannuksia. Jotta työhyvinvointityötä toteutettaisiin systemaattisesti, työhyvinvoinnin tulisi olla oleellinen osa johtamisjärjestelmää. Lue lisää prosessista, joka johti työhyvinvoinnin vuosikelloon: Lue yritystarina tästä>>

 

Työpahoinvoinnista kohti työhyvinvointia

 

Kiirettä töissä, alitajunnasta pulpahtelee tekemättömien töiden lista aamuyöstä. Siviilielämä kuormittaa tai askarruttaa ajatuksissa. Ehkä pelko työn loppumisesta kummittelee mielessä. Koko ajan vaaditaan (kuka vaatii – minä itsekö?) enemmän ja parempaa. Terveydentila huolettaa. Pitäisi huolehtia itsestä, mutta ei jaksa eikä ole aikaa.

Tähänkö on tyytyminen? Eläkettä odotellessa? Vai olisiko ratkaisu työpaikan- tai ammatinvaihto, vuorotteluvapaa, avioero tai kuntosalikortin hankkiminen? Vai riittäisikö tässäkin ne pienet askeleet kohti parempaa arkea ja työnhallintaa?

Huolenaiheiden tunnistaminen ja kirjaaminen paperille voi selkeyttää omia ajatuksia. Kissan nostaminen pöydälle esimiehen kanssa: en ennätä, en osaa, en jaksa, en haluakaan. Tarvitsen enemmän aikaa, koulutusta, vaihtelevampia työtehtäviä, vähemmän tai enemmän vastuuta. Otetaan työterveyshuolto mukaan keskusteluun ja etsitään yhdessä ratkaisua tilanteeseen. Kaikilla osapuolilla on vain voitettavaa; jos työstä saadaan mielekkäämpää, sitä jaksetaan tehdä pidempään ja terveempänä. Lisää vinkkejä palautumiseen löydät www.virettafirmaan.fi -sivustolta.

Työpahoinvoinnin aiheuttamat kustannukset ovat kuuma puheenaihe juuri nyt. Pahoinvointiin on syytä puuttua, eikä ensisijaisesti siksi, että se aiheuttaa työnantajalle rahanmenoa, vaan siksi, että ihmisen hyvä olo on arvo sinänsä. Työntekijän hyvinvointi edistää monen hyvää: hyötyjiä ovat läheiset, työkaverit, esimies ja työnantaja. Ja lopulta myös kansantalous.

Kirjoitus julkaistiin Kalevan Muutos nyt -blogissa 19.12.2016.


Jaana Ukonaho
projektipäällikkö
jaana.ukonaho@odl.fi
Hankkeen www-sivut
Hankkeen Facebook -sivut

 

Share
Tweet
Forward

Osoitteemme:
ODL Liikuntaklinikka
Albertinkatu 18A
90100 Oulu

Puh. (08) 313 2154
Fax. (08) 371 855

Poistu postituslistalta    Päivitä tilaustasi 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ODL Liikuntaklinikka · Albertinkatu 18 A · Oulu 90100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp