Copy

Stichting Dagloon Nijmegen

Hier is de nieuwsbrief van Stichting Dagloon Nijmegen. In deze brief willen we een inkijkje geven in ons werkcollectief van (dreigend) dak- en thuislozen en u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. Veel leesplezier!
Om het jaar goed af te sluiten hebben wij een kerstborrel gehad met alle medewerkers en Dagloners, met uiteraard een heerlijk kerstpakket voor iedereen! 2016 Was een goed jaar voor ons, waarin wij wederom vol enthousiasme de straten van Nijmegen hebben schoongemaakt in opdracht van de Dar. Daarnaast hebben we bij verschillende evenementen van Loc7000 en Stichting Waterproof de parkeerbegeleiding gedaan en waren onze medewerkers weer paraat voor de nachtbeveiliging van de drie marathons van Stichting Zevenheuvelenloop. Ook hebben deze zomer voor de tiende keer twee dagloners in Nijmegen gepatrouilleerd in het kader van het preventieproject in samenwerking met de Politie en de gemeente Nijmegen om auto-inbraak en fietsendiefstal tegen te gaan. Hartelijk dank voor al deze opdrachten en meer opdrachten zijn welkom. Op naar 2017!

Nieuws

Reportage over werkleider Miquel Roest

In december werd een prachtige reportage over onze werkleider Miquel Roest in het programma Geloof en een Hoop Liefde uitgezonden. Het item gaat over het leven van Miquel nu onder andere bij Dagloon en hij kijkt terug op zijn leven op straat. Nieuwsgierig? Klik hier. Vanaf 3.30 minuten


Wij hebben plek voor meer dagloners

Kent u iemand die bij Stichting Dagloon past en bij ons zou willen werken, dan horen wij dat graag. Wij hebben namelijk plek voor meer dagloners die bij ons het werkritme weer kunnen oppakken. Neem bij interesse contact met ons op.
 

Donatie Stichting Uitblinkers

Een mooie verrassing was het toen wij na oud en nieuw op onze rekening keken. We zijn dit jaar namelijk begonnen met een geweldige donatie van €1.500,- euro van Stichting Uitblinkers. Dit in het kader van de social return regeling. Hiervoor bedankt! 

 

Uitwisseling aanpak Amsterdam

Wij hebben uitwisseling gehad met collega-organisatie Het Tuinhuis in Amsterdam. Wederzijds hebben we veel ideeën opgedaan. Erg leuk om een keer bij een ander in de keuken te kijken. 
 

Nieuwe wijken toegevoegd

Het was even wennen, maar sinds kort werken wij in een aantal nieuwe wijken om Nijmegen schoon te maken in opdracht van de Dar. Zo zijn onze medewerkers tegenwoordig ook te vinden in Lankforst, Aldenhof, Kampwijken en Westkanaaldijk.


Projectleider zwerfjongerenproject gestart

Voor het nieuwe werkproject van Stichting Dagloon voor dak- en thuisloze jongeren is Ivo de Bruin aangesteld als projectleider. Hij zal beginnen met het opzetten van een werkbedrijf speciaal voor jongeren uit onze doelgroep. Later meer over de ontwikkeling van dit project. Neem bij vragen gerust contact op met ons.

Nieuwe assistent werkleider

Als assistent werkleider versterkt Harrie van der Mee met ingang van het nieuwe jaar het team van Dagloon. Even voorstellen:
"Mijn naam is Harrie van der Mee, geboren in Heusden a/d Maas , 65 jaar oud  en ik woon al 26 jaar samen met Annemieke in Nijmegen. Ik heb drie kinderen en 2 kleindochters: Lieke van 12 jaar en Marit van 10 jaar.

Sinds december 2016 ben ik met pensioen. Daarvoor heb ik met heel veel plezier 44 jaar bij de Douane gewerkt. Omdat ik mij nog te jong voel om achter de geraniums te gaan zitten en de vrije tijd die ik nu heb op een nuttige manier wil besteden, heb ik gesolliciteerd als vrijwilliger bij Stichting Dagloon Nijmegen. Daar ben ik op 2 januari begonnen als assistent werkleider. Ik doe hier hand en spandiensten.

Ook doe ik sinds 2008 vrijwilligerswerk voor Humanitas bij de thuisadministratie, sinds kort als coördinator en daarvoor als vrijwilliger in het begeleiden van mensen die even de weg in hun financiën kwijt zijn. Veel van de deelnemers aan dit project komen uiteindelijk in de schuldhulpverlening terecht.

Naast dit alles is er nog tijd voor het maken van (lange) fietstochten samen met Annemieke, en af en toe een flinke wandeling. Ook hebben wij regelmatig bezoek van twee Eritresche vluchtelingen en een vrouw uit Guinee Bissau die bij ons komen eten. Zo kunnen we ze helpen met de integratie in ons land."

Vrienden van Dagloon

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ondersteunen onderstaande organisaties onze stichting met diensten of korting op diensten en/of producten.

Allemaal hartelijk dank!
 

Meer Dagloon? Volg onze Facebookpagina:Of bezoek onze website.
Klik hier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat u hem voortaan als mail ontvangt. Uitschrijven kan hieronder onder het kopje unsubscribe.

Copyright © 2017 Stichting Dagloon Nijmegen, All rights reserved.


Stichting Dagloon Nijmegen
Havenweg 15
6541AD Nijmegen
E-mail: info@dagloonnijmegen.nl
Tel: 024 3731649

Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven voor onze nieuwsbrief.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Dagloon Nijmegen · Havenweg 15 · Nijmegen, 6541 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp