Copy
Nieuwsbrief datum: 17 juni 2021
Bekijk de nieuwsbrief in je browser

SCHOOLNIEUWS

Baby nieuws!
Hoera, hoera Ivy is geboren. In de nacht van maandag op dinsdag is Ivy Mazereeuw geboren, de dochter van Kim en Mark. Met moeder en kind gaat het heel goed.

Oproep
In groep 8 zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de afscheidsmusical. De kinderen gaan de musical voor hun ouders opvoeren, maar laten deze natuurlijk ook heel graag zien aan opa's en oma's, broertjes en zusjes. Die mogelijkheid willen we ze bieden door de musical te filmen en op een usbstick te zetten voor thuis.

We zijn daarom op zoek naar iemand die de musical voor ons zou willen filmen, op de afscheidsavonden in de laatste schoolweek. Het gaat om maandag 5 juli en woensdag 7 juli op locatie Toereppel en dinsdag 6 juli op locatie Spaans Leger. Bent u of kent u die handige vader/moeder/opa/oma/broer/oom/enz....? U kunt contact opnemen met Monique via m.postma@kopwerk.nl 

Alvast heel erg bedankt namens groep 8!

Met vriendelijke groet,
Monique Postma
Cultuur, Cultuur, Cultuur bij ons op school!!!
De afgelopen twee woensdagen waren de mensen van Madhouse weer bij ons op de Toereppel en het Spaans Leger te vinden. En ze komen nog een aantal keer voor de zomervakantie! Wat hebben de kinderen alweer samen genoten van bewegen op muziek, theater technieken en kunstenaars met mooie verhalen. Wij delen graag alvast een korte impressie met jullie: 

‘Met je ogen dicht luisteren naar een verhaal. Wat zie jij? "Ik zie alleen maar donker" zei Wess. De prachtigste tekeningen kwamen tevoorschijn.’
Mozaïekmakers
Deze keer twee oude mozaïekmakers die het op de RSG helemaal gemaakt hebben! Wat zijn we trots op Ties en Tess.
 
Tess en Ties uit T2E: dé Junior Ondernemers van West-Friesland!
Op maandag 7 juni vond de finale van de Junior Ondernemers Game #Jong21 plaats in schouwburg Het Park in Hoorn. Door een jury bestaande uit West-Friese ondernemers en deskundigen werd dé Junior Ondernemer van West-Friesland gekozen: Tess de Boer en Ties de Graaff van T&T Likeur. Zij verkochten bij het RSG-project ‘Economie in Bedrijf’ likeurpotten met gedroogd fruit, kruiden en andere ingrediënten. De kopers moesten zelf nog de alcoholische drank toevoegen, maar een van de smaken was ook alcoholvrij te ‘brouwen’.
Ouder-kindgesprekken
De laatste ronde ouder-kind gesprekken is altijd facultatief. Dat houdt in dat niet alle ouders op gesprek komen. In de groepen houden de leerkrachten met alle kinderen een gesprek. Ze kijken dan naar de bladen die aan het begin van het jaar ingevuld zijn (o.a. “Wat wil je leren dit jaar”) en kijken of het gelukt is. Als de leerkracht het wenselijk vindt neemt hij of zij zelf contact met u op om een gesprek te plannen. Heeft u als ouder behoefte aan een gesprek dan kunt u ook contact opnemen met de leerkracht.
Onderhoud in de vakantie
In de zomervakantie (en misschien al in de laatste week voor de vakantie) gaat er heel wat gebeuren rondom en in school op beide locaties. Zo wordt er op beide locaties buitenom geschilderd, komt er in de groep van juf Daphne en Iris een nieuwe vloer en een nieuwe gymzaalvloer op de Toereppel. Op locatie Spaans Leger komt er o.a. een nieuwe vloer in de aula en wordt er ook binnen geschilderd. Na de vakantie gaan dus niet alleen de kinderen en leerkrachten weer fris beginnen maar zien beide scholen er ook weer lekker fris uit!
Meesters- en juffendag
Op woensdag 7 juli wordt op beide locaties de meesters- en juffendag gevierd. Deze dag hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te nemen. De meesters en juffen trakteren omdat ze jarig zijn (en we houden ons aan alle regels). Iedere groep viert het binnen de eigen groep. We maken er een leuke laatste woensdag van met elkaar.

LOCATIE TOEREPPEL

Lokalenindeling
Twee weken terug hebben we de groepsindeling en de nieuwe leerkrachten met u gedeeld. Uiteraard hoort daar ook een nieuwe lokaalindeling bij.
 
 Lokaal nu  Wie zit daar volgend jaar
 Groep 1/2A (Wendy/Corina)  Groep 1/2A (Wendy/Corina)
 Groep 1/2B (Marjo/Ellie)  Groep 1/2B (Marjo/Simone)
 Groep 1/2C (Fia/Marieke)  Groep 1/2C (Fia/Simone)
 Groep 3 (Daphne/Iris)  Groep 3A (Daphne/Iris)
 Groep 4 (Ellen/Iris)  Groep 4 (Ellen/Caroline)
 Lege lokaal (Simone Schouw)  Groep 7/8 (Simone vR)
 Groep 5 (Miranda/Renée)  Groep 6/7 (Wendy)
 Groep 5/6 (Danny/Netty)  Groep 3B (Miranda/Renée)
 Groep 6/7 (Wendy)  Groep 5 (Mathieu/Marieke)
 Groep 7 (Simone v R)  Groep 6 (Danny/Iris)
 Groep 8 (in de unit op het plein)  Groep 8 (Esther/Monique)
 
Agenda:
16 t/m 18 juni: kamp groep 8
14 t/m 25 juni: facultatieve ouder-kind gesprekken
5 juli: afscheidsavond rechtergroep Toereppel
6 juli: musical opvoeren voor de ouders van groep 7 Spaans Leger
7 juli: afscheidsavond groep 8 Spaans Leger / afscheidsavond linkergroep Toereppel
7 juli: meester- en juffendag op de Toereppel en op het Spaans Leger
9 juli: laatste schooldag, vossenjacht op locatie Spaans Leger

BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN

Beste ouders/verzorgers,
Wat hebben wij het getroffen met het weer tijdens de sportdag! Als het al niet warm genoeg was, hebben de kinderen zich dik in het zweet gewerkt. Elke klas kreeg namelijk 3 verschillende kennismakingslessen. De sporten varieerden van boksen, dansen, volleybal, rugby, korfbal of beeball.

Ik heb een heleboel blije en enthousiaste gezichten gezien. Sommige kinderen vonden één sport zo leuk dat zij dit nog wel een keer zouden willen doen. Wilt u zoon en/of dochter dat misschien? Jullie zijn altijd van harte welkom bij de vereniging of sportaanbieder om op locatie een les of training te volgen. Neem van te voren even contact op. Mochten jullie er niet uit komen, dan kunt u mij altijd om hulp vragen fdewit@teamsportservice.nl.

Tijdens de sportdag hebben sommige kinderen ook kennis gemaakt met beeball, dit is een vereenvoudigde vorm van soft- en honkbal. Helaas hebben wij geen vereniging in de omgeving die dit aanbied. Mocht u kind het vaker willen doen, dan hoor ik het graag. Hetzelfde geldt voor rugby. Bij genoeg animo kunnen wij kijken of wij het met regelmaat in Enkhuizen kunnen organiseren.

Groeten juf Fleur
fdewit@teamsportservice.nl
0229 - 28 77 00 

Hieronder een overzicht van de verenigingen:
 
Vereniging Website Emailadres

Boksteam Vargas
 
www.boksteamvargas.nl Louis@boksteamvargas.nl

Korfbalvereniging DTS
 
www.dtsenkhuizen.nl Yvonne_groenewoud@ziggo.nl
RS (hiphop) https://roos-scholten.virtuagym.com/webshop/
 
Roos.scholten@hotmail.com

Rubyclub
West-Friesland
 
www.rcwestfriesland.nl -

Volleybalvereniging Madjoe
www.vvmadjoe.nl Allard@vvmadjoe.nl
 
 
Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen die nog geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en luisterboeken op een telefoon of tablet. Hoe werkt het? Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid te worden en ook niet te zeulen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand. Leuk, en handig! Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!

PC Basisschool Het Mozaïek
Toereppel 21
1602 KG Enkhuizen
Tel. 0228-314808

Spaans Leger
1601 PB Enkhuizen
Tel 0228-314808