Copy
Nieuwsbrief #1 - maart 2015
Bekijk deze e-mail in uw browser

De eerste!


Vol trots presenteer ik je mijn allereerste nieuwsbrief. Deze gaat drie à vier keer per jaar verschijnen vol met nieuws, handige tips en mijn blog. Ik wens je veel leesplezier. En wil je meer weten? Neem dan een kijkje op mijn website!

Hartelijke groet,
Martinette Wijngaard

Nieuwe samenwerking:

Stap voor Stap in Beweging
en Spoor2expert


Stap voor Stap in Beweging heeft samen met arbeidskundig expertisecentrum Spoor2expert een nieuw tweedespoortraject ontwikkeld: ‘Actief switchen na je burn-out.’ Met dit unieke programma begint een werknemer na zijn burn-out met meer energie dan ooit aan een nieuwe baan.
 
Wanneer iemand op het werk langdurig uitvalt met een burn-out en zowel werknemer als werkgever geen mogelijkheden voor re-inte-gratie meer ziet, moet de werknemer worden ondersteund bij het vinden van een andere baan. Dit tweedespoortraject biedt nieuwe loopbaanperspectieven en de kans voor werkgever en werknemer om positief uit elkaar te gaan.

Actief switchen na je burn-out
In het unieke tweedespoortraject ‘Actief switchen na je burn-out’ oriënteert een werknemer zich onder professionele begeleiding vanuit Spoor2expert, onderdeel van ADXpert, op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarin komen vragen aan bod als: wie ben ik, wat kan ik, wat biedt de arbeidsmarkt mij en wat zou een goede stap in mijn carrière zijn? Tegelijkertijd werkt hij onder begeleiding van Martinette Wijngaard van Stap voor Stap in Beweging in een actief trainingsprogramma in de natuur aan nieuwe energie en zelfvertrouwen. Na het afsluiten van het programma begint de werknemer met meer energie dan ooit aan zijn nieuwe baan!
 
Meer weten? Download de folder of neem direct contact op met Martinette Wijngaard: 06 – 417 417 14.
 


Goede voornemens: hoe houd je ze vol?

Het is begin maart. Grote kans, dat mensen die 2015 met goede voornemens begonnen waren, deze alweer bij het vuilnis hebben gezet. En dat is ook niet raar. Het is lastig om nieuwe gewoontes vast te houden. Wat helpt, is een stukje bewustwording én iemand die je bijstaat, adviseert en motiveert! 

Al vijf jaar lang, zo blijkt uit onderzoek, neemt het gros van de Nederlanders aan het begin van het nieuwe jaar zich steeds het volgende voor: afvallen, zich minder druk maken en meer sporten en bewegen. Dat er van die goede voornemens niet veel terecht komt, is begrijpelijk. We willen wel, maar het is niet makkelijk. Hoe lukt het dan wel?

Lees verder op stapvoorstapinbeweging.nl.

Blog

Dat krijg je als je doorgaat:
een dikke, vette burn-out!

Ik zie ze vaak in mijn praktijk: mensen die maar door-, door-, doorgaan. Net zo lang tot ze er – soms letterlijk – bij neervallen. Zo ook Petra. Al langere tijd had ze last van lichamelijke klachten. Een hardnekkige peesontsteking in haar schouder. Vermoeidheid. Duizeligheid. Lusteloosheid. Maag- en darmklachten. En toch maar gas blijven geven. Haar motto was immers: gewoon doorzetten …

Lees verder op stapvoorstapinbeweging.nl.
 


Ontstress de dag

Ontspan-
momentje


Ik snap dat we niet allemaal een mooi stukje natuur binnen handbereik hebben om ontspanningsoefeningen te doen. Maar wat wel kan, is even de tijd nemen op kantoor!

Ga op je bureaustoel zitten (pc even in de ruststand, met een mooi natuurplaatje op het scherm of met je ogen dicht). Zet beide voeten plat op de grond en je rug recht tegen de leuning. Leg beide handen op je buik met je duimen naar boven en je wijsvingers tegen elkaar aan. Adem nu drie tellen diep in en zet daarbij je buik uit (voel dit onder je handen). 
Blaas nu vier à vijf tellen uit door je mond 4 en voel je handen weer teruggaan. 
Herhaal vijf maal en je zult het verschil voelen. Doe dit de eerste dag één keer. Je kunt dit uitbouwen naar twee keer per dag tien herhalingen.

 

Smoothie!

Yoghurt
rode vruchten notenmuesli


Snel een gezonde energie-boost? Neem een smoothie: makkelijk mee te nemen voor tussendoor of als lunch.

Voor deze heerlijke smoothie neem je: 
  • 200 ml halfvolle vanilleyoghurt
  • 50 gram rode vruchten (diepvries)
  • 30 gr notenmuesli 
Doe alles in een kom en pureer ½ minuut met de staafmixer.
 
Voedingswaarden:
Kcal 345 (285 met gewone halfvolle yoghurt)
Eiwitten 13 gram
Vezels 7 gram

Kijk voor meer heerlijke smoothierecepten op
stapvoorstapinbeweging.nl.
 
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015, Stap voor Stap in Beweging 
Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een relatie bent van
Stap voor Stap in Beweging. Wilt u deze nieuwsbrief niet
meer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder uitschrijven.

uitschrijven    gegevens bijwerken

Stap voor Stap in Beweging
De Wetstraat 77
2987 AB  Ridderkerk
06 - 417 417 14
martinette@stapvoorstapinbeweging.nl
KvK: 24443200

Email Marketing Powered by Mailchimp