Copy
View this email in your browser
Hallo allemaal! 

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar is een feit. In het jaar 2016 gebeurde er voor Vision Afrika Europe genoeg moois; twee mooie evenementen, nieuwe leden, gulle donaties en nieuwe bestuursleden. Hier vind je ons jaarverslag. Op naar nog mooiere resultaten in 2017!

Charles, Doeke, Dorien, Loes, Paulien en Emma
europe@visionafrika.com

Op 11 maart samen naar ‘Goede Hoop Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600’

Niet alleen bij VAE staan we vaak stil bij de bewogen Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Ook het Rijksmuseum in Amsterdam doet dat met een prachtige tentoonstelling die te zien tot 21 mei dit jaar. Wie gaat er met ons mee op 11 maart?
Wij gaan graag met enkele bestuursleden en andere geïnteresseerden op pad. Sluit je aan en praat met ons en elkaar over heden en verleden, de band tussen Nederland en Zuid-Afrika en wordt geïnspireerd door deze tentoonstelling. Stuur een bericht per mail of op Facebook als het je leuk lijkt om met ons mee te gaan! We verzamelen om 14 uur bij het museum. Het bezoek is op eigen kosten.

Kennismaken met Sarita Slabber
 
In deze nieuwsbrief stellen we jullie graag voor aan Sarita, onze onderwijsdeskundige en lerares op de Primary School en crèche in Stellenbosch. Zij heeft aan de wieg gestaan van de Vision AfriKa lagere school, waarmee we in 2017 alweer het derde succesvolle jaar ingaan. Sarita heeft zelf twee kinderen en houdt van honden, lezen en koken.
 
Over haar werk en haar visie daarop vertelt Sarita het volgende: “Lesgeven en kinderen inspireren mij. Ik wil verschil kunnen maken in het leven van de leerlingen van Vision AfriKa door ze kwaliteitsonderwijs te geven, maar ook alle ondersteuning, liefde en begrip die ik kan bieden. Naast de academische vaardigheden vind ik het ook belangrijk om waarden als respect, verantwoordelijkheid en werkethos te stimuleren. Ik bied een veilige haven en stabiliteit voor de leerlingen, waarin zij hun volle potentieel kunnen benutten. Elke leerling is uniek. Het is mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelen. Door goed onderwijs kunnen onze leerlingen betere keuzes maken en de armoedecirkel doorbreken.”
 
Sarita heeft grote ambities voor de lagere school en crèche, maar om die te realiseren is er nog een hoop nodig: “De grootste uitdaging is dat ik te weinig tijd heb in een dag om alles te doen wat ik wil doen. Er is nog meer scholingsmateriaal nodig. Ook zou het fantastisch zijn als er meer ruimte is voor de leerlingen om te spelen en te bewegen. Materialen voor kunst en muziek zijn erg duur, dus dat is lastig om te doen. Een warme maaltijd zou ook beter zijn dan alleen een sandwich en wat te drinken.”
 
Haar wens is dat de school zal groeien en een steunpilaar van de community kan zijn in heel Stellenbosch. Dat de leerlingen van Vision AfriKa zich zullen ontwikkelen tot leiders en uit de vicieuze cirkel van armoede, discriminatie en geweld kunnen komen.

118A Masithandane Street, Kayamandi, Stellenbosch, 7600
South Africa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vision Afrika · 118A Masithandane Street, Kayamandi, Stellenbosch, South Africa · Stellenbosch, Western Cape 7600 · South Africa

Email Marketing Powered by Mailchimp