Copy
View this email in your browser
Beste allemaal,

Het volgende evenement komt er alweer aan en wat een evenement! Heel blij zijn we met de inzet van de creatieve enthousiastelingen van ArtEZ Academie Arnhem. Ondertussen is iedereen in Zuid-Afrika ook weer ontwaakt uit hun winterslaap en is de sprint tot het einde van het schooljaar begonnen. Lees in deze nieuwsbrief meer over ons evenement, de vakantieprogramma’s en de ouder tweedaagse in Zuid-Afrika.

Veel leesplezier en hopelijk tot 16 oktober!

Charles, Doeke, Dorien, Loes, Paulien en Emma
europe@visionafrika.com

VISIONARY CLUB EUROPE EVENEMENT OP 16 OKTOBER vanaf 14u, Tolhuistuin te Amsterdam

Op 16 oktober a.s. van 14.00 uur tot 18.00 uur organiseren wij het volgende Visionary Club evenement, en wel een héle bijzondere deze keer! Een groep professionele en getalenteerde kunstenaars heeft speciaal voor Vision AfriKa werken gemaakt.
De werken worden op de 16e ten toon gesteld. Maar niet alleen dat, de kunstwerken zijn ook te koop en de opbrengst komt volledig ten goede aan de kinderen van Vision AfriKa. Zet deze datum dus snel in je agenda en komt allen naar deze bijzondere middag. Tot dan!

BACK TO SCHOOL IN ZUID-AFRIKA

Net als in Nederland zijn de scholen in Zuid-Afrika weer begonnen, hoewel daar natuurlijk – in tegenstelling tot in Nederland – sprake was van een ‘wintervakantie’. Vision AfriKa heeft tijdens de vakantieperiode echter zeker niet stilgezeten. Vision AfriKa’s afdeling in Vlottenburg had een leuk en leerzaam activiteitenprogramma verzorgd. Het programma zorgde ervoor dat 50 kinderen uit de omgeving zich een week lang volop konden amuseren én wat konden opsteken tijdens hun vakantie. Zo hebben de kinderen een museum bezocht, hebben ze basis computervaardigheden opgedaan en natuurlijk was ook er voldoende ruimte voor sport en spel. Elke dag sloten ze af met een educatieve film of documentaire. Volgend jaar hoopt Vision AfriKa het vakantieprogramma zelfs voor 2 volle weken aan te bieden, om zo vooral ook de werkende ouders uit de brand te helpen.


 We vroegen aan Lolona Ngwexana, een grade 8 studente van 14 jaar, wat zij doet als er geen school is én wat ze later wil worden. Zij vertelt ons dat ze ook tijdens de vakantie gewoon naar Vision AfriKa blijft komen! Maar dat is niet het enige. Ze is een goede student: “Ik doe tijdens de vakantie mijn huiswerk en lees graag boeken. Engels en Isixhosa zijn mijn lievelingsvakken.” Ze weet al waarvoor ze het doet: “Als ik later groot ben, wil ik dokter worden.” Veel succes Lolona!
 
Ook voor de ouders was er aandacht tijdens de vakantie. Vision AfriKa organiseerde in Kayamandi een tweedaagse bijeenkomst voor de ouders van leerlingen van Grades 8-11 (vergelijkbaar met onze middelbare schoolklassen 2-6). De tweedaagse was bedoeld om ouders te informeren over de vooruitgang van hun kind(eren) en ze te bedanken voor alle steun het afgelopen jaar. Alle ouders werden bijgepraat over de academische prestaties van hun kinderen en werden tegelijk gestimuleerd om hun kinderen zo veel mogelijk te ondersteunen bij het leren; thuis en op school. Ook keek Siyasanga Nyula, een Vision Afrika alumnus, samen met de ouders terug op zijn tijd bij Vision AfriKa. Hij deelde met de ouders hoeveel Vision AfriKa voor hem heeft betekend. Momenteel studeert hij (zeer voortvarend) landbouwkunde aan de Universiteit van Stellenbosch!
 
 

118A Masithandane Street, Kayamandi, Stellenbosch, 7600
South Africa