Copy
Techtank nyhetsbrev 2015-04-23
View this email in your browser
Techtank News samlar nyheter som på ett eller annat sätt rör Techtank och våra medlemsföretag och samarbetspartners. Alla som är nyfikna på oss är varmt välkomna att prenumerera på vårt nyhetsbrev - du anmäler dig på startsidan på www.techtank.se. Sprid gärna vidare!

TECHTANK COMPETENCE:
Kompetensutveckling av anställda och Socialfonden

Två lyckade Socialfondsprojekt sedan 2009 innebär att teknikföretag kunnat få ekonomiskt stöd för kompetensutveckling för att stärka sin konkurrenskraft. I juli kommer en ny utlysning som Techtank bevakar och avser söka i. I förankringsarbetet inför projektansökan är det viktigt att de teknikföretag som vill medverka får information om arbetet som krävs, samt möjlighet att lämna sina synpunkter på projektets innehåll och inriktning. Detta arbete sker i samarbete med andra nätverk och organisationer i regionen. Informationsmöten kommer att hållas i Olofström den 22 maj, i Karlskrona den 16 juni och i Ronneby (datum kommer inom kort). Mer information om plats och tid kommer på Techtanks hemsida och i särskilt utskick. För mer information kontakta projektledare Ingela Håkansson.

TECHTANK MEMBER:
Efter fyra års utveckling av flyktinghus – nu producerar Safeman tusentals i lättvikt

Lukhman with daughter, Kawergosk Refugee Camp, Erbil, Iraq March 2015 Photo: © Better Shelter
Nyligen informerade FN:s flyktingorgan UNHCR och IKEA Foundation om ”Better Shelter”, en lösning på det stora behovet av tillfälliga bostäder för flyktingar i världen. Det är små hus på 17.5 m2 som levereras i två platta paket och kan sättas ihop utan särskilda verktyg på några timmar och ge skydd för en familj. Safeman i Olofström har deltagit i det fyraåriga utvecklingsarbetet och i dagarna även börjat producera väggar och tak till de första 10.000 husen. Safeman har nyanställt 14 personer och investerat i en ny produktionslinje för lättviktshusen.
– Det här är ett fantastiskt projekt som vi är stolta och glada över att få vara en del av, säger Stephan Bengtsson, VD på Safeman AB. Det är en bekräftelse på att Safeman är ett kunskapsföretag som kan vara en aktiv partner i kvalificerat utvecklingsarbete. Och att vi kan producera kostnadseffektivt i världskonkurrens.
Läs hela pressinformationen här >>

TECHTANK MEMBER:
Framgångar leder till nyanställningar på Volvo

© Volvo Cars
Med rekordvolym 2014, helt nya XC90 under upprampning och med planer på nytt rekord för 2015 är tillförsikten stor på Volvo Cars i Olofström. Framgångarna syns även i antalet arbetstillfällen. Under årets första tre månader ökade arbetsstyrkan med drygt 100 medarbetare. Och än är inte toppen nådd.
– Vår plan är att fortsätta växa under året, säger Jonas Knutsson, kommunikationschef, utan att vilja gå närmare in på några siffror.
– Det är vi som vanligt försiktiga med, men fortsätter försäljningsutvecklingen har vi mycket plåt att förädla.

TECHTANK COMPETENCE:
Boka in Leannätverket den 26 juni redan nu!

Under projektet START 11 startades ett nätverk med fokus på Lean för att teknikföretagen skulle kunna få kompetenshöjning, inspiration och benchmarking med varandra. Ett antal träffar på de olika företagen har arrangerats och varje gång sätter värdföretaget agendan för dagen. Det är ofta områden man vill ha "fler ögon på" och där man vill få input och kunna ha en dialog kring lösningar. Nästa träff är på El-Yta i Olofström den 26 juni. Vid intresse för deltagande kontakta projektledare Ingela Håkansson.

TECHTANK MEMBER:
”We tailor your success” – Wugang goes digital

Wugang presentation
Efter att tidigare ha varit känd som en del av ThyssenKrupp är Wugang Tailored Blanks Sverige AB i Olofström sedan augusti 2013 en del av Wuhan Iron and Steel Corporation (WISCO), världens 5:e största ståltillverkare.
– För att sätta Wugang på kartan genomför vi nu en marknadsföringssatsning där det första steget har varit att ta fram en multimediapresentation för att sprida vårt varumärke både inom och utanför Sverige, berättar Roland Porter, VD på Wugang.
Presentationen hittar ni här >>
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Copyright © 2015 Techtank, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp
Techtank drivs ifrån Olofströms Näringsliv med stöd av Olofströms kommun och Region Blekinge.