Copy
Kiemtuin
View this email in your browser

Kiemtuin Weezenhof - Moestuinieren met de hele buurt.

 

Het begon vroeg in het voorjaar van 2015. Een groep bewoners namen het wijkinitiatief tot het ontwerpen van een moestuin. Met hulp van de gemeente is gestart met de buurtmoestuin, met als trots middelpunt de waterpomp.

De bewoners mogen zelf bepalen wat ze willen verbouwen. Volgend voorjaar starten we met een mooi tuinplan in gezamenlijk overleg. Bijvoorbeeld een fruitplukborder – theekruiden border - bijen en vlinderborder en welke groenten en kruiden. Dus heeft u wensen, deel ze met ons….of doe mee. Iedereen is welkom, ook al komt u af en toe.

Ook voor kinderen is het een mooie manier om in contact te komen met alles wat groeit en bloeit.

 

Wat nu?

  • De  zaaibedden worden klaargemaakt
  • Dit jaar zaaien en planten we wat nog mogelijk is in deze periode van het jaar en wie wat beschikbaar heeft.
  • Veel groentenplanten zijn zo mooi dat zij kleur aan de borders geven, wij kijken dit jaar uit naar een lekkere buurtsoep, salade of stamppot boerenkool en diverse bloemen.
  • De kinderen kunnen elke dag zien hoe vanuit een zaadje of klein plantje iets moois groeit.
  • Wij leggen contacten met mogelijke sponsoren voor een lage haag rondom de tuin, van eetbare bessen en blad.
  • Het is heerlijk om in de tuin te werken; je ziet meer, je hoort meer, je maakt van alles mee in de tuin. Zoals de merel die na het schoffelen een wormpje meepikt….of de haas, oeps…

Heeft u belangstelling om mee- te- leven of mee- te- werken dan kunt u ons uw emailadres doorgeven. Wij houden u dan op de hoogte van onze activiteiten. 

Hartelijk welkom          vermenigvuldigweezenhof@gmail.com

Kerngroep Kiemtuin Weezenhof