Copy
Nieuwsbrief van Vereniging Inclusie Nederland
Lees deze e-mail in je browser

Nieuws van de Vereniging Inclusie Nederland

www.inclusienederland.nl

NIEUWS UIT DE VERENIGING 

 

Op 16 februari jl. heeft het bestuur (Hans Kroon, José Smits, Jeroen Veltheer, Heleen Hartholt, Paul Imthorn) vergadert.
Hierbij waren drie leden aanwezig: Pieter van den Kieboom, Roderik Plas en Tim Huitink.
Enkele uitkomsten van de vergadering:
  • De Vereniging gaat samenwerken met in1school. Er wordt hiervoor een werkgroep 'Onderwijs' gevormd met Roderik, Tim en de bestuursleden José en Jeroen.
  • Tim sluit aan bij de werkgroep 'Fondswerving' met de bestuursleden Jeroen en Hans.
  • De Vereniging treedt als penvoerder op voor de VN-panels Tynaarlo en Winsum.
  • Via de Vereniging wordt in Nederland een project van Inclusion Europe uitgevoerd:‘Violence against women’ over vrouwen die in instellingen hebben gewoond. In deze nieuwsbrief is hier meer over te lezen.
  • Roderik is vanuit het platform Neurodiversiteit bezig met de organisatie van een Europese conferentie.
  • Pieter wil in Wageningen aan de slag met het VN-verdrag. In deze nieuwsbrief vertelt hij er mee over.   

Onderzoek: Leven na geweld, tegen vrouwen met een beperking
Vereniging Inclusie Nederland doet mee aan een internationaal project naar geweld tegen vrouwen met een beperking. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking zijn heel vaak slachtoffer van geweld. Het gaat hierbij om fysiek geweld, seksueel misbruik maar ook psychologisch geweld, zoals klein houden; verwaarlozing, vrijheidsbeperking, het ontkennen van rechten, het wegnemen van zeggenschap en de mogelijkheid eigen keuzes te maken; het ontnemen van kansen, bijvoorbeeld om te leren en financieel misbruik.
Lees meer
 
Juultje Holla 

AAN HET WOORD

Pieter van den Kieboom is een nieuw en actief lid van de vereniging. Hij beschrijft hier zijn ervaringen na het verhuizen naar een nieuwe gemeente
Mijn Wageningse leefwereld
Sinds medio juni woon ik in Wageningen. Daar loop ik als blinde letterlijk regelmatig tegen van alles op en blijkt voor mij informatie niet of moeilijk vindbaar. Ik leid graag een actief leven, ben ondernemend en ga daardoor uitdagingen aan om nieuwe terreinen te verkennen. Zo heb ik heel wat ervaring opgedaan om zo veel mogelijk een inclusief leven te leiden.
Lees meer

Pieter van den Kieboom
Wageningen


Monique Aaldijk | Fotografie

AGENDA

Op woensdagmiddag 24 mei 2017 vindt de jaarvergadering van de Vereniging Inclusie Nederland plaats in Wolvega. We zijn te gast bij LFB Wolvega die op die dag haar 15 jarig jubileum viert met workshops en een netwerkborrel. Zet alvast in je agenda, een uitnodiging volgt.Speel je met de gedachte actief aan de slag te gaan met inclusieve gemeenten? Zoek je een manier om te beginnen? Wil je in jouw gemeente werk maken van het VN-Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking? Je bent van harte welkom op de bijeenkomsten van het Netwerk Inclusieve Gemeenten van de Coalitie voor Inclusie. Op 11 april 2017 in Deventer en op 18 mei 2017 in Rotterdam. Er is plaats voor 15 deelnemers per dagdeel. Dus wees er snel bij! Je kan je opgeven via: anoukbolsenbroek@inclusionlab.nl
Copyright © 2017 Vereniging Inclusie Nederland, All rights reserved. 


Wil je deze e-mail anders ontvangen?
Je kan je gegevens aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp