Copy
Read this newsletter in English

Lue selaimessa
SUURIA VAPAAEHTOISTEKOJA 
Hei vapaaehtoisemme, 

vuosi 2019 lähestyy loppuaan – mitä kaikkea siihen onkaan mahtunut! 

Vapaaehtoisemme ovat järjestäneet tänä vuonna 259 erilaista tapahtumaa tai ryhmäkertaa. Mukaan on mahtunut hauskoja kohtaamisia, retkiä, oppimista ja iloa. Kaikissa toiminnoissa on tehty osaavaa ja omistautunutta vapaaehtoistyötä, jonka positiiviset vaikutukset tuntuvat satojen ihmisten elämässä. 
Kuten eräs Lähiluotsi-vapaaehtoinen raportoi turvapaikanhakijoille pidetystä nappien valmistuspajasta: Ihmiset olivat todella iloisia ja hymyilivät. Kysyimme, pitivätkö he aktiviteetista, ja monet vastasivat: ehdottomasti!  

Tämä on ollut myös suurten tapahtumien vuosi. Vapaaehtoisemme pelasivat empatiapeliä Maailma kylässä -festivaalin ja jäätelöbrunssin vieraiden kanssa. Tämä loi suosittuihin tapahtumiin lämmintä, empaattista tunnelmaa. Helsinki City Running Dayssa kaikki puhalsivat yhteen hiileen tuhansien juoksijoiden napatessa pisteeltämme juotavaa – ja pärjäsimme loistavasti. 

Suurkiitos upeasta vuodesta 2019! Toivottavasti näemme vaikuttavan vapaaehtoistyön parissa myös ensi vuonna. Myös 2020-luvulla tarvitaan rohkeita tekijöitä, jotka auttavat maahanmuuttajia ja pakolaisia kotoutumaan ja edistävät heidän oikeuksiaan. 

Iloista joulua, rentouttavaa lomaa ja onnellista uutta vuotta, 

Kaisa ja Suvi 
TOIMI

KOULUTTAUDU VAPAAEHTOISEKSI 

Haluatko tehdä jotain tärkeää vapaa-ajallasi? Tue turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia arjessa Suomi-luotsina tai tee suomen kieltä tutuksi Puhutaan!-ohjaajana. Pakolaisavun vapaaehtoisena voit oppia, oivaltaa ja tavata mahtavia tyyppejä. Tervetuloa tekemään hyvää!
  • Vapaaehtoisten kotoutumistyön koulutus 22.23. helmikuuta Helsingissä. Ilmoittaudu täällä
OSALLISTU HANKKEESEEN

Terveisiä Ugandasta! Vapaaehtoisemme Outi on matkustanut pakolaisalueelta toiselle. Hän on haastatellut asukkaita paon syistä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista heidän elämäänsä. Haastatteluista ja kuvista kootaan alkuvuodesta valokuvanäyttely, pidetään seminaari ja työstetään opetusmateriaali. Tule mukaan toteuttamaan Ilmasto ja pakolaisuus -globaalikasvatushanketta! 
  • Osallistu valokuvanäyttelyn pystytykseen
  • Haastattele näyttelyvieraita
  • Testaa ja kommentoi opetusmateriaalia.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse: suvi.niemela@pakolaisapu.fi

JÄRJESTÄ KOHTAAMISTAPAHTUMIA

Käynnistämme vuonna 2020 uudet kohtaamistapahtumat, jotka tuovat paikallisia ja maahanmuuttajia yhteen. Iso kiitos kaikille, jotka ovat osallistuneet niiden ideointiin kokouksissa ja pikkujouluissa!

Jos et ole vielä kertonut ideoitasi ja toiveitasi, voit tehdä sen täällä.

Tervetuloa toiminnan aloitusiltaan, jossa kerromme tapahtumista ja teemme tarkempia suunnitelmia vuodelle 2020.
  • Kohtaamistapahtumien aloitusilta vapaaehtoisille 11. helmikuuta 2020 Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan. 
TUTUSTU
 
"KAIKKI OVAT TASA-ARVOISIA JA TERVETULLEITA"
 
Vapaaehtoisemme Katja Jylhä kertoo kokemuksistaan.

"Pari vuotta sitten olin uusi Tampereella. Kaipasin sisältöä elämääni ja halusin tehdä jotain hyvää ja järkevää. Olen ammatiltani opettaja ja ajattelin, että Puhutaan!-toiminnassa osaamisestani olisi hyötyä. Ilmoittauduin Pakolaisavun vapaaehtoiskoulutukseen, vaikka vähän jännitti.

Pakolaisavun vapaaehtoistyössä minua motivoivat kaikki ihmiset, joita tapaan. Voin tehdä jotain merkityksellistä. Haluan tukea Suomeen muuttaneita ihmisiä, jotka saattavat kohdata myös negatiivisia asenteita. Vapaaehtoistyössä kaikki ovat tasa-arvoisia ja tervetulleita. Kieli ja tutustuminen johtavat siihen, että ymmärrämme toisiamme paremmin. Voin auttaa muita, ja samalla opin heiltä paljon uusia asioita. 


Eilen olimme Kaveriksi-tapahtumassa tutustuneen porukan kanssa laulamassa kauneimpia joululauluja. Moni ei kuulunut kirkkoon, mutta siinä näki suomalaista joulukulttuuria. Lauloimme Tuomiokirkossa, joka on hieno paikka. Meillä oli tosi hauskaa yhdessä!”

PIKKUJOULUISSA PIDETTIIN HAUSKAA

Vapaaehtoistoiminnan pikkujouluja juhlittiin Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lahdessa. Niissä ideoitiin uutta toimintaa, pelattiin pelejä, syötiin hyvin ja vietettiin hauskoja hetkiä. Kiitos kaikille pikkujouluihin osallistuneille hyvästä seurasta ja tunnelmasta!
 
TIEDÄ

TIETOA JA UUTISIA

Tutustu valon naisiin! Pakolaisapu julkaisee joulukuun joka sunnuntaina tarinan pakolaisnaisesta, joka on rakentanut elämänsä uudessa yhteiskunnassa.

Vuosi sitten YK:n yleiskokous hyväksyi kansainvälisen pakolaiskompaktin. Nyt joulukuussa päättäjät, järjestöt ja yritykset kokoontuivat ensimmäiseen kansainväliseen pakolaisfoorumiin. Voit tutustua foorumin sisältöihin sen sivuilla. 

Tiedätkö, miten kiintiöpakolainen matkaa Suomeen? Tutustu kiintiöpakolaisuuden prosessin visualisointiin, jonka Pakolaisapu laati yhdessä IOM:n ja DIAKin kanssa.

KOULUTUS

Amnesty Internationalilla on kiinnostava nettikoulutus pakolaisten oikeuksista Edx:in sivuilla. Koulutus löytyy mm. englanniksi ja sen voi suorittaa myös ilmaiseksi. 
TULE MUKAAN!

Kaveriksi-tapahtuma – Helsinki

15.1. klo 17.30–19.30, Helsinki
IlmoittauduKiitos, että tilasit uutiskirjeemme!
Tavoitat meidät myös sähköpostitse
vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi
Facebook
Twitter
Website
Joka minuutti 30 ihmistä joutuu jättämään kotinsa.
Yli puolet heistä on lapsia.

Auta meitä luomaan uusia alkuja.
Lahjoita


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Pakolaisapu - vapaaehtoistoiminta · Elimäenkatu 15 · Helsinki 00510 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp