Copy
Als u deze mail niet goed kunt lezen klik dan hier
In deze nieuwsbrief:
 • Kort verhaal in Thriller 10-daagse
 • Gespot: Victor Reinier met detectives Liz
 • Fataal Verlangen in Hebban Crimezone leesclub:
  levendige forumdiscussie en lovende recensies
 • Veel animo gesproken boek
 • Uit boekenblog Miranda Leest
 • Boekpresentatie derde detective op 13 maart
 • Brouwer lid NGM
   
Kort verhaal Onsterfelijke jeugdliefde in Thriller 10-daagse
Liz Brouwer is een van de veertig Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs die heeft deelgenomen aan de Nederlandse Thriller 10-daagse in februari. Dit is een initiatief van de boekensite Hebban in samenwerking met het Genootschap van Misdaadauteurs. Op verzoek van de organisatie heeft Liz een kort verhaal geschreven. Haar verhaal, Onsterfelijke jeugdliefde, werd op de slotdag gepubliceerd. Dit keer komt rechercheur Suze van Baarle er niet aan te pas.

Lees hier het korte verhaal.
 

Acteur Victor Reinier
(o.a. Baantjer, Flikken Maastricht) in de trein gespot met twee detectives van Liz


 

Fataal Verlangen in
Hebban Crimezone leesclub


De populaire thrillersite Hebban Crimezone heeft Fataal Verlangen begin januari uitgekozen als leesclubboek. De belangstelling was groot: vijftig leeskandidaten meldden zich aan, van wie tien winnaars het boek via H&G uitgeverij ontvingen. Zij konden ook vooruitlezen van deel 1 en kennismaken met Suze van Baarle, die nu eens geen cokesnuivende of alcoholische rechercheur is, maar een die zich in meerdere bochten moet wringen om werk en privé te combineren en complexe moordzaken moet oplossen.

Eind januari begonnen de lezers met het leesclubboek, onder leiding van coördinator Cees van Rhienen. De club duurt officieel tot medio maart. Op het Hebban forum is inmiddels een levendige discussie ontstaan. De leesclubcoördinator stelde ruim twintig vragen over het boek op, die gedeeld werden met collega lezers.  Intussen mochten lezers ook vragen stellen aan de auteur waarvan onderwerpen varieerden van de kwaaltjes van Suze van Baarle tot de cover en het schrijfproces. En uiteindelijk konden de fervente lezers hun waardering geven aan de hand van zes punten. Vooral plot en originaliteit scoren hoog.
 


Enkele reacties na het lezen:
“De verhalen zijn geloofwaardig op alle fronten “.

“Liz Brouwer weet de lezer te prikkelen om mee te denken naar het wie en waarom.”

 “Liz Brouwer weet de plot goed op te bouwen en af te ronden.”

 “Een vermakelijke detective met toch een enigszins verrassend einde.”Ook kreeg de schrijfster nog een paar welgemeende adviezen van de thriller-lezers zoals “nog wat meer spanning en vuurwerk” en “ga zo door”.

 


Uit de recensie van Cees van Rhienen, coördinator leesclubs Hebban Crimezone:
Fataal verlangen pakt de draad weer op waar Een beestachtig verbond hem aan het einde heeft laten vallen. Een gedegen stukje speurwerk naar een moordzaak waarbij het vinden van de achterliggende oorzaak zwaarder weegt dan het arresteren van de uiteindelijke dader.
Dat is ook de meerwaarde die de verhalen van Liz Brouwer bij zich dragen. En het is te danken aan het raffinement en de schrijfstijl die de auteur in haar verhalen op een uiterst subtiele maar o zo nauwkeurige wijze weet te combineren. De dialogen doen er toe en geven het verhaal een meerwaarde omdat het geen loze bladvulling is maar als acties en gebeurtenissen bindt.

 

Toevallige ontmoeting bij de Literaire Thriller Salon
Auteur Liz is zelf erg enthousiast over de Hebban Crimezone leesclub: "Een bijzonder voorval was dat ik zondag 15 februari bij de Literaire Thriller Salon met twee Britse bestseller auteurs, Peter James en R.J. Elliot, aanwezig was en daar twee thrillerliefhebbers met mijn eigen boek zag rondlopen. Ik zei: hé, dat ben ik! Ze kenden mijn boek via de leesclub en we raakten meteen aan de praat."   

 

Veel animo voor debuut als gesproken boek
Het debuut Een Beestachtig Verbond is vorige zomer uitgebracht als gesproken boek door de Stichting Aangepast Lezen. Goed voor ruim acht uur luisterplezier voor boekenliefhebbers met een leesbeperking. Het eerste deel, dat wordt voorgelezen door een man met een mooie bronzen stem, werd tot nu tot zo’n 120 maal uitgeleend. “Voor een debuut is dat leuk”, zegt coördinator Jan van Koolwijk, domeincoördinator collectie audio en braille van Aangepast Lezen. De stichting richt zich meestal op recensies voordat het via een online catalogus wordt uitgebracht. Zij lenen het boek in een speciale audiovorm. 


 


Uit het online boekenblog Miranda Leest door Miranda Schuchhard:
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit had gehoord van Liz Brouwer. Maar toen ik benaderd werd door de uitgeverij en een paar pagina’s mocht lezen werd ik gelijk enthousiast. En dat enthousiasme was terecht, want ik las beide boeken in sneltreinvaart (lees: een dag of vier) uit. Liz Brouwer doet wat mij betreft niet onder voor andere Nederlandse schrijvers van spannende boeken (denk Simone van der Vlugt en Saskia Noort). Ik verheug me in ieder geval alvast op het volgende deel.”

Lees de recensie
 
 

Reminder:
Presentatie derde literaire detective
Liz Brouwer op 13 maart 


H&G uitgeverij is verheugd dat het derde boek van Liz Brouwer, Noodlottige Berekening, op vrijdag 13 maart wordt gepresenteerd.
 

 

De feestelijke presentatie start om 16.00 uur.
 
Locatie: De Nieuwe Boekhandel

van Monique Burger (oud-boekenpanellid DWDD) 
Bos & Lommerweg 227
1055 DT Amsterdam

 
Liz Brouwer is de auteur van de reeks rond het Amsterdamse rechercheteam van de rechercheur Suze van Baarle. Haar debuutroman, Een Beestachtig Verbond, verscheen in december 2013 en deel twee, Fataal Verlangen, in juni 2014.
 

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!
Uiteraard zal de auteur na de officiële presentatie rond 16 uur haar nieuwe boek voor u signeren.
 
Tijd: 16:00-17:30 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
 
Aanmelden via info@hguitgeverij.nl

Monica Grummels
Gijs Hiltermann
H&G Uitgeverij

 

Noodlottige Berekening

Alvast een tipje van de sluier...
In het Westerpark in Amsterdam stuit een wandelaar op het dode lichaam van een man. Het is de enige zoon van de bekende familie Vermeiden, schatrijk geworden in de sigarenindustrie. Het slachtoffer is met geweld om het leven gebracht en had connecties met een beruchte organisatie van Braziliaanse woekeraars. Dan blijkt dat een van de leden van het rechercheteam van Suze van Baarle persoonlijk bij de zaak betrokken is. Zal dit het onderzoek verder helpen of juist ontwrichten? 

 

Brouwer lid Genootschap Misdaadauteurs
Liz Brouwer is eind 2014 toegetreden tot het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs, een ontmoetingsplaats voor auteurs van alle denkbare typen thrillers. In november deed ze ook mee aan het jaarlijkse Mysterie Meeting. Het genootschap zet zich actief in voor de groei van de bekendheid en de waardering voor het genre. Auteurs en leden wisselen kennis  uit over bijvoorbeeld auteursrecht en geven elkaar tips. “De eerste bijeenkomst was erg inspirerend”, zegt associate lid en co-uitgever Monica Grummels.

 

Colofon

Redactie: & Kramer Communicatie
Vormgeving: Eva de Hilster grafische vormgeving en uitvoering

 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp
Uitschrijven mailinglijst    Inschrijving wijzigen
*|HTML-LIST_ADDRESS_HTML|*