Copy
View this email in your browser

Beste Vrienden


De zomer spoedt zich naar het einde en de herfst doet zijn intrede. Maar de Vrienden zijn door weer en wind alweer bezig met een boeiend najaarsprogramma.


In deze Nieuwsbrief kijken we even terug naar een drukke septembermaand.
Vervolgens leest u over de Raboclubactie waarmee u de Vrienden kunt steunen als u lid bent van de Rabobank
En we kijken alvast vooruit naar de traditionele Willibrorduslezing op de eerste zaterdag in november.

EEN DRUKKE EN PRACHTIGE SEPTEMBERMAAND

Willibrordus Draait Door in het weekend van 4 september was een afwisselend, inspirerend en feestelijk evenement voor groot en klein. Andere jaren was het een buitenfestival; dit jaar was er vanwege corona een geplaceerd binnen-evenement van gemaakt in het teken van klassieke muziek. Lavinia Meijer en vooral Celine Janssen met haar Opera voor Dummies waren prachtige hoogtepunten en ook veel Vrienden hebben genoten van de ambiance.
 
Voor het eerst hebben wij als Vrienden in het Monumentenweekeind op 11 en 12 september de Cultuurkoepel open gesteld voor het publiek en daar hebben we twee prachtige dagen aan beleefd. Heel wat mensen uit Heiloo en omgeving, die anders nooit in de Cultuurkoepel komen, zijn vrijblijvend naar binnen gelopen om met verwondering te zien hoe mooi de aloude kapel van de broeders is getransformeerd in een modern en knus theater waar het fijn is om te genieten van historie en cultuur. Er was muziek, er waren spontane optredens en er waren bijzondere gesprekken. Een ding is zeker: volgend jaar doen we het weer. Het is fijn om zoveel mensen uit en rond Heiloo te ontmoeten in dit prachtige monument dat voor ons allemaal een historische betekenis heeft.
 
En dan hebben we een week later voor de Vrienden een bijzondere voorstelling gebracht: Venetia’s Air. Het was een première en er hing dan ook echt een première-sfeer van spanning en verwachting. Het werd een prachtige avond met een speciale voorstelling over de rol van de vrouw in de bovenlagen van de Engelse samenleving. De reacties van de aanwezige Vrienden waren lovend, vooral omdat we iets op het podium brachten dat ook nu nog herkenbaar en confronterend is. Onze conclusie is dat we elk jaar proberen om naast de Hoogtezondagmiddag in januari, de Open Monumentendag in september en de Willibrorduslezing in november, een bijzondere voorstelling te organiseren, speciaal voor de Vrienden in de Cultuurkoepel waarmee uw lidmaatschap een diepere betekenis krijgt. De maand september was kortom een Vriendenmaand!


STEM IN OKTOBER OP DE VRIENDEN BIJ DE RABOCLUB-ACTIE


Zoals elk jaar kun je in oktober een stem uitbrengen bij de Rabobank om je eigen club (of een andere) te sponsoren. Hiervoor heeft de Rabobank Alkmaar e.o. maar liefst 15 miljoen euro ter beschikking gesteld, waarvan € 150.000 voor onze regio. Door je stem uit te brengen schuif je enkele euro’s naar jouw favoriete club toe. Leden van de Rabobank mogen van 4 tot 25 oktober drie stemmen uitbrengen. Hoe doe je dat? Ga naar https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport. Kies jouw regio (Alkmaar e.o.). Bekijk de deelnemers en stem vervolgens op: Vrienden van de Cultuurkoepel Heiloo. Je vindt ze helemaal achteraan bij de V. Blader even door en je vindt ons!
Je kunt je tweede en derde stem uitbrengen op verwante instellingen in de Cultuurkoepel zoals Toverlantaarn museum Heiloo, Archeologisch museum Baduhenna en Stichting de Buitenkans (Verhalenkamer Willibrordus). Iedere stem is voor ons geld waard en helpt ons om het doel te bereiken.
Van 1 t/m 14 november zijn de finale uitreikingen en horen alle clubs welke financiële ondersteuning ze krijgen. Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de uitslag.

DE ZESDE WILLIBRORDUSLEZING OP 6 NOVEMBER


Op zaterdag 6 november vanaf 17.00 uur vindt de zesde Landgoed Willibrorduslezing plaats in de Cultuurkoepel Heiloo. Een spirituele ontmoeting van ideeën die inmiddels een traditie is geworden met een reeks van bijzondere sprekers. Het bestuur van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordusgenootschap hebben de eer prof. dr. ir. Jaap Seidell dit jaar als spreker te presenteren. Jaap Seidell is sinds 2002 hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is vaste columnist van Het Parool en Het Financieel Dagblad, twitteraar en als veelgevraagd spreker neemt hij actief deel aan het maatschappelijk debat. Hij is te volgen op Twitter via @jaapseidell.
 
De jaarlijkse Willibrorduslezing gaat over ‘gezondheid’ in de meest brede zin van het woord: over de vraag hoe we ons goed kunnen voelen in ons eigen vel in en met onze omgeving. Deze twee aspecten, de zorg voor jezelf en de zorg en compassie voor anderen zijn onlosmakelijk verbonden met het leven van St-Willibrordus en de huidige rol van het Landgoed voor Heiloo. Jaap Seidell neemt u mee op de zoektocht naar balans en levensvreugde in het dagelijks bestaan.
 
Na afloop van de lezing kunt u genieten van de Willibrordusmaaltijd. Een heerlijke stamppot verzorgd door de Keuken met Karakter. De ingrediënten van de stamppot zijn uit de regio afkomstig.
Voor € 5,00 koopt u een kaartje voor de lezing, inclusief de maaltijd. Wij hopen u weer te ontmoeten.
Kaarten

WHAT'S NEXT

Eind van deze maand incasseren we weer uw Vriendenbijdrage, tenminste als u in het incassobestand van de Rabobank zit. Alle andere (en meest ‘nieuwe’) Vrienden krijgen hun incasso altijd een jaar na inschrijving als Vriend.
 
In de volgende Nieuwsbrief zoomen we in op zondag 16 januari 2022, onze Hoogtezondagmiddag. Dan presenteren wij Anke Buringa, dwarsfluit en Bernard van den Boogaard, piano. Zij vormen sinds 2016 een duo en vieren dit jaar hun eerste lustrum. Tijd: 15:00 - 17:00 uur. Entree €15,00.
 
16 januari 2022 is de dag vóór Blue Monday, volgens velen de meest deprimerende maandag van het jaar. De Vrienden Cultuurkoepel Heiloo gaan u verwennen met een hartverwarmend, muzikale, nostalgische en romantische middag. We houden u op de hoogte.

Vriend Cultuurkoepel Heiloo


Wordt u Vriend van de Cultuurkoepel dan kunt u deelnemen aan evenementen die wij speciaal voor onze Vrienden een aantal keren per jaar organiseren. Als Vriend draagt u bij aan het behoud van de historische Cultuurkoepel. Zo kunt u blijven genieten van een mooi programma voor de culturele beleving in Heiloo!
Meer informatie vindt u op Vrienden | Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo
 

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp