Copy
Bekijk dit bericht in uw browser.

Nieuwsbrief CharityCycling.nl

Nummer 02 - 2015

In deze nieuwsbrief
Voorwoord
Sponsors in het zonnetje
- Team foto's
- Limburgs Mooiste: Een persoonlijk verslag van de dag

Financiën deelname CharityCycling.nl aan "Fiets voor een Huis"


Voorwoord

Beste Sponsor, familie en vrienden,

Alweer de tweede nieuwsbrief van het KT-Vision Charity Cycling team! In de afgelopen weken zijn de teamactiviteiten onverminderd doorgegaan: Wekelijkse trainingen, deelnemen aan “Limburgs Mooiste”, mensen enthousiasmeren om te sponsoren, updaten van de website en het opzetten van een fotoboek

In deze nieuwsbrief zetten we onze ‘gouden sponsors’ uit de regio in het zonnetje: DBR en Simonis! Twee bedrijven met aansprekende producten en een historie van ten minste 50 jaar! Beide bedrijven hebben als sponsor een mooie bijdrage geleverd aan ons team!

Van de deelname aan “Limburgs Mooiste” is een mooi verslag opgenomen. Het geeft een indruk van een mooie tourtocht met de nodige uitdagingen maar ook met leerzame momenten! Zoals de theorie over (niet-)geschoren benen…

Over de financiële prestaties is weer een update opgenomen. Er is al een mooie prestatie geleverd! Wie helpt ons met het bereiken van het achtste huis?

Hartelijke groet,
Adriaan Pons
Sponsor ons..!
 


DBR BV
DBR Generatorsets is een merkonafhankelijke producent van Generatorsets met een vermogen van 10 tot 4000 kVA. DBR bestaat dit jaar 50 jaar en blijft een flexibel familiebedrijf met zeer gemotiveerde en toegewijde mensen. DBR, gevestigd in Sliedrecht, werkt sinds 2009 meer internationaal en heeft  inmiddels een wereldwijd netwerk voor verkoop en service.Voor het wereldwijde netwerk van professionele klanten levert DBR naast het standaard ontwikkelde assortiment met name maatwerkoplossingen in de markten voor de Offshore, Marine & Baggerindustrie. DBR levert de generatorsets in zowel open als geluid gedempte uitvoering en realiseert totaaloplossingen op basis van de laatst geldende hoge kwaliteitsnormen en classificatie regels.

Meer info: http://www.dbr-bv.nl/ en http://www.dbr-noodstroom.nl

Simonis Verf
Simonis Verf: Ook weer een prachtig bedrijf in onze regio met vestigingen in o.a. Sliedrecht, Rotterdam, Gouda en Vlaardingen. Ook buiten onze regio zijn er diverse vestigingen waardoor het totaal aantal vestigingen komt op 10 in Zuid-Holland en Zeeland. Als totaalleverancier bieden zij de professionele verfverwerker altijd een passende oplossing. Naast een uitgebreid assortiment van bouwverven, industriële coatings, gereedschappen kunt u bij Simonis terecht voor een uitgebreid advies over de aankoop, maar ook voor het laten repareren, onderhouden en keuren van uw apparatuur. Ook voor een verftechnisch advies of het laten opstellen van een meer jaren onderhouds planning kunt u bij Simonis terecht. Een team van deskundige buitendienst medewerkers kunnen de onderhoud cyclus van uw onroerend goed voor u in kaart brengen.Al meer dan 50 jaar is Simonis een betrouwbare en deskundige partner voor de professionele schilder. Persoonlijk contact en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel.

Meer info: http://simonisverf.com/

[Terug naar boven]
Team foto's
 
Op 10 juni j.l. hebben we als fietsteam 'Charity Cycling' een fotosessie gedaan in onze natuurlijke habitat: De Alblasserwaard. Hanno Verweij van KT-Vision stelde zich een paar dagen voor zijn huwelijk nog een paar uur beschikbaar om met zijn mooie Nikon camera de plaatjes te schieten. Een willekeurige selectie ervan hebben we flink verkleind voor gebruik op internet, maar mocht u een foto willen laten afdrukken op poster formaat voor in de woonkamer, stuur dan een mailtje naar een van ons. We horen het graag :-).

@Hanno en Hilde: Bedankt en een hele fijne huwelijksreis!


Klik hier om meer foto's te zien.[Terug naar boven]
 
Tourtocht "Limburgs Mooiste"

Limburgs Mooiste: Het grootste georganiseerde fiets evenement in Nederland.
Vier teamleden, te weten Jan de Leede (JanL), Reinier Platschorre, Jaap-Willem Platschorre en ondergetekende schreven zich in maart j.l. in voor de “Lichtrode lus” van Limburgs Mooiste. Het mooie van deze fiets toertocht is dat de routes (‘lussen’) van verschillend niveau zijn qua lengte en hoogtemeters. Daarbij overlappen de lussen bijna niet, zodat het enorme aantal fietsers uit heel het land (en onze buurlanden) goed verspreid wordt en elkaar niet in de wielen rijdt. Perfect geregeld dus!

 
Lichtblauw 80 km 577 hoogtemeters      
Blauw 110 km 839 hoogtemeters      
Lichtgeel 105 km 1286 hoogtemeters      
Geel 135 km 1561 hoogtemeters      
Lichtrood 145 km 1440 hoogtemeters      
Rood 180 km 1818 hoogtemeters      
Oranje 210 km 2077 hoogtemeters      

We kozen dus voor de Lichtrode lus (145Km) totdat Jaap-Willem 2 dagen van tevoren concludeerde dat de Lichtrode lus eigenlijk te “licht” voor ons zou zijn en direct voorstelde om onszelf mentaal voor te bereiden op de Rode lus (180Km). Welja, natuurlijk... :-). Weersverwachting: Mooi weer, met kans op een spetter.30 Mei – Het evenement
Om even na vijf uur je bed uitkomen en dan eieren te gaan bakken dwingt bij mij op voorhand respect af. Reinier deed het, en liet ons er ook van genieten. Top!
JanL zou Reinier ophalen, en dan doorrijden naar JanG waar Jaap-Willem ook naartoe zou komen. Vertrek bij JanG was stipt volgens planning: 06:00 uur. Onderweg kregen we er al zin in. De zon ging schijnen en –niet geheel verassend – nagenoeg alle autos die dezelfde richting op reden zaten vol met fietsen en fietsers.
 
De logistiek van het evenement is tot in de puntjes geregeld. Op de snelweg werd met matrix borden keurig aangegeven waar we naartoe moesten. In Heerlen waren diverse grote parkeergelegenheden om de auto’s van de 10.000 – 12.000 fietsers te parkeren. In ons geval hadden we VIP parkeerkaarten geregeld en mochten we heel dichtbij de start/finish locatie staan. Dat scheelde toch weer 1,5 km fietsen...
 
Even over de Rode lus: Deze is 180 kilometer lang en heeft maar liefst 14 van de 22 heuvels met een zwaarte van 50 of meer kliminspanningspunten (oftewel kip). De zwaarste is een Belg: Les Waides, met 114 kip na 52 kilometer. Kort voor de 100 kilometer ligt de Keutenberg (93 kip, 13.5 % voor de steilste 300 meter). Het lastigste deel van de tocht ligt echter tussen kilometer 128 en 159, als men 6 heuvels boven de 50 kip beklimt, waaronder de Eyserbosweg (97 kip).
 
Terug naar de tocht. De rode linten werden bij de eerste checkpost aan de fietsen vast gemaakt, en trappen maar. Wát is Limburg mooi! Glooiende landschappen met hier en daar een echte wijngaard, graanvelden en asperge gronden. Het was voor mij aan één stuk door genieten. Tot aan 100Km. Toen kwam de Keutenberg. De Keutenberg is geen keutel en ik realiseerde me dat we nog maar net over de helft waren. Hier en daar begonnen er kraakjes op te treden in mijn mentale gestel en ik was geloof ik niet de enige. JanL trapte onverstoorbaar verder, niks aan de hand... volgens mij vond hij het gewoon lekker.


150Km – Stoempen! De Kruisberg en Eyserbosweg

De Kruisberg
Voor mij was het de eerste keer dat ik een tocht fietste met zoveel klimkilometers, en eerlijk gezegd vond ik het best pittig. Zo ook de Kruisberg. Je komt net door een bocht en dan gaat de weg ineens steil omhoog. Snel terug naar het lichtste verzet en proberen in je eigen ritme te fietsen. Dat laatste is heel erg belangrijk anders red je het echt niet. Vanaf zo’n 12% stijgingspercentage wordt het vreemd stil op het fietspad. Je hoort niets, behalve hier en daar een krakende fietsketting en hijgende lijven om je heen. Verder alleen maar stilte. Iedereen is druk met zichzelf. Je bovenbenen ‘lopen vol’, de kracht wordt minder... hoe kom je boven? Sommigen stappen af – het lukt wéér niet, anderen trappen door en worden beloond met een euforisch overwinningsgevoel dat je de berg bedwongen hebt en op de top staat. Vaak met prachtige uitzichten en een mooie afdaling in het verschiet
. De Kruisberg is bedwongen en al tijdens de afdaling zien we de volgende hindernis in volle glorie: De Eyserbosweg...

De Eyserbosweg
Dit is de absolute tranentrekker van Zuid-Limburg. Deze beklimming is nog geen kilometer lang, maar er zijn maar weinig fietsers die geen angst hebben voor deze schurk! Het recept? Deze beklimming begint al pittig, maar het wordt alleen maar steiler en steiler. Het klimgeweld start in het dorpje Eys. Direct wordt duidelijk dat met deze beklimming niet valt te spotten. Je kunt een groot gedeelte van de klim recht voor je zien liggen. De kunst is om in het eerste stuk zo rustig mogelijk te blijven. Net voordat je het bos ingaat begint namelijk het echte vuurwerk. Michael Boogerd verwees altijd naar de dode knotwilg aan de linkerkant van de weg. Als je hier nog goed zit, moet je gaan! Na honderd meter heb ik al spijt als haar op m’n hoofd. De stijgingspercentages zijn vreselijk. 

De weg buigt slechts iets naar rechts en naar links, toch geeft deze weg het gevoel dat je door een vertraagde achtbaan rijdt. Als je eindelijk de grote zendmast aan je linkerhand hebt, dan ben je er. Nu maar hopen dat de rest even rustig aandoet, zodat de benen weer in het gareel kunnen komen.

Goed geregeld

Gelukkig waren er -verdeeld over de 180 kilomter- op 4 strategische locaties zogenaamde pleisterplaatsen ingericht. Echt briljant uitgekiend. Op het moment dat je er mentaal flink doorheen zit, is daar die pleisterplaats met gratis eten en drinken en een moment van rust. Ook waren daar serviceposten van Shimano (een groot merk binnen de fietswereld) waar je kleine mankementjes aan je fiets kon laten verhelpen. Bij JanG was één van zijn schoenplaatjes waarmee je de schoen op het fietspedaal vastklikt los gegaan... Werd ook door de Shimano mannen gefixt. Geweldige service! Na wat gratis (lekkere) krentenbollen, bananen, sinaasappels, koekjes, Snelle Jelle en volle bidons weer op weg naar de volgende uitdaging.

Op de meest prominente plekken in de route waren foto- en videocamera’s opgesteld. Na afloop zijn de foto’s en video’s gratis te bekijken en te downloaden vanaf de site van Limburgs Mooiste. Altijd leuk om jezelf te zien zweten:-). Wilt u ook meegenieten? Ga naar de site van Limburgs Mooiste en vul de naam van een van ons in...
 
Wat me nog opviel: Mannen met geschoren benen.... Ga je daar sneller van fietsen? :-) Blijkbaar niet, want wij hebben veel van deze scheerders ingehaald. Tip voor de mannen: scheer je benen niet, dan ben je sneller, het bewijs is geleverd. Of zijn we gewoon fitter aan het worden? We zullen het merken op De Galibier op 22 augustus...

Uiteindelijk werd het een zeer geslaagde dag met prachtig weer en een schitterende omgeving. We hebben flink wat calorieën verbrand die we op de terugweg weer hebben aangevuld bij een ambachtelijke snackbar in Weert. Lekker hoor. Volgend jaar weer!

Tekst: Jan van der Giessen

  Voor nog meer foto's, klik hier.
Calorieën aanvullen...

[Terug naar boven]
Financiën
De beklimming zet door! De verwachte netto-bijdrage was in de vorige nieuwsbrief  € 7.395 en is inmiddels gestegen naar € 7.870. Goed om uw steun –ook financieel– te ervaren!

Komt u ook over de brug? Sponsor ons dan via: www.fietsvooreenhuis.nl/ktvisioncharitycycling.

[Terug naar boven]

Team CharityCycling.nl wordt onder andere gesponsored door:
Hoofdsponsor

Gouden sponsors

           
 
Zilveren sponsors
             

     

        

[
Terug naar boven]