Copy
Bekijk dit bericht in uw browser.

Nieuwsbrief CharityCycling.nl

Nummer 06 - 2016


Fietsers:         Jan van der Giessen, Henri Hafkamp, Jan de Leede, Jaap-Willem Platschorre,
                         Reinier Platschorre en Marco Rietveld

Begeleiding:  Adriaan Pons
In deze nieuwsbrief
Voorwoord
- 14-16 september: Live updates! Herhaling
- De heenreis en aankomst in Argelès-Gazost (FR)

- Diversen
- Sponsor in het zonnetje
- Financien


Voorwoord

Dinsdag 13 september
Na een voorspoedige reis van 13 uur zitten we in de ochtend als team op de veranda van onze stacaravan. Op de mooie grote camping Les Trois Vallees in het Zuid-Franse plaatsje Argeles-Gazost. Vandaag is de warmte van de Zuid-Franse zon nog goed voelbaar met temperaturen oplopend tot ruim 30 graden.
 
Bij aankomst van de camping wordt bij de ingang al duidelijk dat deze camping de komende week in het teken staat van de Pyreneeën Challenge. De organisatie heeft bij de ingang prachtige spandoeken hangen met alle namen van de sponsors.
 
Eindelijk is het dan zover. Na maanden voorbereiding gaat het dan morgen toch gebeuren.
Vandaag doen we het rustig aan. De meeste komen wat bij van de reis en sparen hun energie voor de komende drie dagen. Af en toe rollen er wat fietsers langs om toch nog even de benen te strekken Iedereen heeft zo op zijn eigen manier zijn voorbereiding.
 
De wind steekt wat op en achter mijn rug vormen zich al de eerste wolken voor de weersverandering die gaat plaatsvinden. De voorspellingen geven een duidelijke weeromslag aan voor de komende dagen… Het gaat afkoelen en ook wordt er aardig wat neerslag verwacht.
 
Wij als 5 sterke frisse renners en uitstekende begeleider uit de Hollandse Alblasserwaard laten ons hierdoor niet uit het veld slaan. We hebben ons zo goed als kwaad voorbereid op deze regen. Spatbordjes zijn gekocht, regenjassen tevoorschijn gehaald en andere diverse voorzorgsmaatregelen zijn genomen.
 
We gaan het doen! Als team geven we onze energie voor kinderen die zelf deze energie hard nodig hebben.
 
Sportieve en vriendelijke groet.
 
Jan de Leede
 
Sponsor ons..!
14-16 september: Live updates! Herhaling

Tijdens deze dagen houden we u op de hoogte
Onze ervaring van ander evenementen leert dat het voor de thuisblijvers - onze zeer gewaardeerde sponsors en achterban! - leuk is om op de dagen zelf foto's en berichten te ontvangen om zo iets van de sfeer te proeven. Wij zullen dat evenals vorig jaar doen via een ‘WhatsApp groepsgesprek’. Die openen we op dinsdag 13 september en deze zal tot zaterdag 17 september in gebruik zijn. In dat gesprek zullen de fietsers en Adriaan, onze begeleider, regelmatig iets schrijven of een foto plaatsen. 

Wilt u ook op de hoogte blijven? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar Adriaan Pons (+31612011253) met uw naam en PC2016 er in. Hij zal u dan a.s. dinsdag opnemen in de groep en de dagen daarna blijft u op de hoogte van onze belevenissen. Na afloop van de challenge zullen we de groep sluiten en uiteraard verder geen onrechtmatig gebruik maken van uw gegevens. 

Om te voorkomen dat u overspoeld wordt met meldingen van alle berichtjes in zo'n WhatsApp Groep kunt u het meldingsgeluid van een groepsbericht (tijdelijk) uitzetten. Zie hiervoor de instructies voor uw iPhone of Android toestel. Ook zullen Adriaan en Reinier als beheerders van de groep e.e.a. in goede banen leiden om te voorkomen dat de berichten vanuit Frankrijk ondersneeuwen tussen vele aanmoedigingen. 

Berichtgeving op Social Media
Gedurende de week van het evenement en tijdens het evenement zal Ride4Kids communiceren via www.Facebook.com/ride4kids .
Wilt u zelf Twitteren of Facebooken? Gebruik dan de tags #ride4kids #rpc16!

[Terug naar boven]
De heenreis

Maandag 12 september
De wekker gaat om 04:00 uur af, het is nog aardedonker. Normaliter veel te vroeg, maar nu niet want we willen om 5 uur vertrekken richting de Pyreneeën. Zaterdag is alles voorbereid dus vanochtend nog even de spullen in Jaap-Willem's auto stouwen en rijden maar!
We besluiten om de 2 uur te wisselen van bestuurder, dan blijft het voor iedereen leuk. De reis verloopt zeer voorspoedig en amper 2 uur later passeren we de Franse grens waar wat Franse gendarmes in dreigende houding al het verkeer inspecteren. We zien er blijkbaar netjes uit en mogen dus doorrijden.

Bij een tankstation genieten we van de appeltaart die Ingeborgh voor ons heeft gebakken. Heerlijk, bedankt Ingeborgh!

Onderweg passeren we nog een Franse schaapherder die in zijn personenwagen 3 schapen vervoert...
Na nog een paar uur stug doorkruisen zijn we in Parijs en uiteindelijk arriveren we rond 18:00 uur bij de camping. De eerste indruk is keurig en de faciliteiten uitstekend.

's Avonds gaan we het dorpje in op zoek naar eten.

Marco en Adriaan zijn maandagavond vertrokken en arriveren dinsdagochtend rond 08:00 uur. Als team zijn we weer compleet en we zijn er klaar voor!

Met vriendelijke groet,
Jan van der Giessen

[Terug naar boven]

Diversen

De Pyreneeën Challenge in cijfers:

Afstand minimaal – B-routes

 

220 km

Afstand maximaal – A-routes

 

334 km

Hoogtemeters minimaal – B-routes

 

4.160 m

Hoogtemeters maximaal – A-routes

 

8.315 m

Aantal deelnemers – fietsen en hardlopen

 

175

Aantal vrijwilligers

 

25

     

Opbrengst 2015

 

EUR 241.000

Opbrengst 2016 (voorlopig)

 

EUR 210.000

     

Bijdrage KT-Vision CC in opbrengst 2016

 

EUR 6.600

Trainingskilometers KT-Vision CC in 2016

 

ca 22.000


Lezenswaardig: Eerder geplaatst artikel 'Leven met een stofwisselingsziekte'

In nieuwsbrief 3 hebben wij aandacht besteed aan het leven met een stofwisselingsziekte om zo ook – naast de focus op de challenge – het doel voor ogen te houden! Graag wijzen wij u nogmaals op dit lezenswaardige artikel!

Foto: Michiel Mol met zijn 4-jarige zoontje Floris. Floris heeft NGLY-1 / CDDG (Congenital Disorder of Dyglycosylation), een zeldzame stofwisselingsziekte.

[Terug naar boven]


Pons & Velthuizen

Op zoek naar een totaalaanbieder van schilderwerkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden? Pons & Velthuizen biedt kwalitatief hoogwaardige dienstverlening op dit werkgebied. Zij doen dit onder andere voor woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, bedrijven, instellingen, overheden, gemeenten en particulieren.

Zij worden steeds vaker voor projecten ingeschakeld, waarbij verschillende onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij dus niet alleen aan schilderwerkzaamheden, maar ook aan bijvoorbeeld timmer-, loodgieters-, voeg- en reinigingswerkzaamheden, betonreparatie, interieurafwerking en staalconserveringen. Op die manieren nemen zij voor de opdrachtgevers veel werk uit handen en heeft deze opdrachtgever maar één aanspreekpunt.

Meer info: http://ponsvelthuizen.nl/
 

[Terug naar boven]
Financiën
 

Hoewel de vorige update een paar dagen geleden was, kunnen we toch een stijging laten zien: onze voorlopige netto-bijdrage is nu € 6.626.

Sponsorbijdragen zijn nog altijd welkom! Geef het team nog een leuke aanmoediging!

Sponsoren kan op teamnaam (http://www.ride4kids.nl/deelnemers/doneer/915-Team-KT-Vision-Charity-Cycling/) of op naam van een van de teamleden (http://www.ride4kids.nl/deelnemers/deelnemers/ - onze teamleden hebben de nummers 2701 t/m 2706).

[Terug naar boven]


Team CharityCycling.nl wordt gesponsord door:
Hoofdsponsor

   
Gouden sponsor


           
 
Zilveren sponsors

                         


                   


                

      
 
Bronzen sponsors

                                    
                   

     

[Terug naar boven]


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Charity Cycling · Schildmanstraat 2 · Hendrik-Ido-Ambacht, Zh 3342BR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp