Copy
Bekijk dit bericht in uw browser.

Nieuwsbrief CharityCycling.nl

Nummer 01 - 2015

In deze nieuwsbrief
Voorwoord
Sponsor in het zonnetje
De Woord en Daad Posbank toertocht: Een persoonlijk verslag van de dag

Financiën deelname CharityCycling.nl aan "Fiets voor een Huis"


Voorwoord

Beste Sponsor, familie en vrienden,

Vol trots sturen wij als KT-Vision Charity Cycling team onze eerste nieuwsbrief! We willen u komende maanden in enkele nieuwsbrieven op de hoogte houden van de (financiële) vorderingen voor het goede doel. Zoals u wellicht weet, hebben we ons als KT-Vision Charity Cycling aangemeld voor het "Fiets voor een Huis" evenement: de dubbele beklimming van de Col du Galibier via de Col du Telegraph op 22 augustus 2015!

Het team wordt ondersteund door Adriaan Pons en bestaat uit de volgende 6 maatschappelijk betrokken fietsliefhebbers: 
  • Henri Hafkamp
  • Jan de Leede
  • Jan van der Giessen
  • Jaap-Willem Platschorre
  • Reinier Platschorre
  • Marco Rietveld
Maak in deze nieuwsbrief kennis met onze hoofdsponsor 2015: KT-Vision. Als Center of Excellence dragen zij actief bij aan succesvolle implementaties van Salesforce en hebben zij veel kennis in huis. KT-Vision toont als hoofdsponsor van ons team ook maatschappelijke betrokkenheid!

Lees in deze nieuwsbrief ook het prachtige verslag van de deelname aan het Woord en Daad Posbank Event als onderdeel van het trainingsschema. Hoewel er niet gebouwd gaat worden door ons team, hebben we blijkbaar wel een bouwvakker in ons team…

Achter de schermen is enorm veel gebeurd in de afgelopen maanden: plannen maken, trainingsschema’s voorbereiden, begrotingen opstellen, overleggen aan de keukentafel, tenues uitzoeken, ontwerpen beoordelen, sponsors zoeken, enzovoorts. Het team en het plan voor 2015 staan als een huis! Het team doet het uiteindelijk voor de huizenbouw in Bangladesh!
Sponsoring blijft natuurlijk altijd welkom. Op naar het achtste huis als resultaat van de beklimming van de Col du Galibier op 22 augustus 2015 door het KT-Vision Charity Cycling team!

Adriaan Pons
Sponsor ons..!


Wie zijn wij?
KT-Vision is dé kennispartner voor organisaties die investeren in het Salesforce platform. Door met onze klanten mee te denken op het vlak van bedrijfsprocessen, systemen en mensen helpen we hen Salesforce optimaal te adopteren en zoveel mogelijk rendement uit deze investering te halen. Hiertoe ondersteunen we onze klanten met diensten als consultancy, implementatie, ontwikkeling, training en support en streven we naar een lange-termijn relatie in de rol van trusted advisor.
 
Salesforce biedt applicaties ter ondersteuning van klantrelatiebeheer (CRM = Customer Relationship Management) voor MKB tot multinational en wordt wereldwijd gezien als de nr. 1 op het gebied van cloud applicaties. Daarnaast biedt Salesforce een platform waarmee bedrijfsprocessen relatief snel door middel van technologie kunnen worden ondersteunt en gefaciliteerd. KT-Vision is partner van Salesforce en werkt met gecertificeerde consultants aan de succesvolle uitrol van het Salesforce platform en de CRM applicaties. Wilt u meer informatie over Salesforce of over KT-Vision, neem dan gerust contact met ons op of ga naar http://ktvision.nl.


Hoofdsponsor van CharityCycling.nl
Uiteraard moet er -door succesvol te zijn- geld verdiend worden, maar daarnaast willen we jaarlijks een deel van de omzet toekennen aan goede doelen. Daarom is KT-Vision dit jaar de trotse hoofdsponsor van het fietsteam CharityCycling.nl. Deze groep enthousiaste en maatschappelijk betrokken sporters wil zich inzetten voor de minder bedeelden op deze wereld. Elk jaar stelt het team zich een ambitieus doel waar naartoe getrained gaat worden. Dit jaar is dat de beklimming van de Col du Galibier middels het evenement “Fiets voor een Huis”. Dit evenement wordt georganiseerd door de stichting Wereldfoundation in samenwerking met de stichting Woord en Daad. Doel van het evenement is het inzamelen van geld dat als microkrediet zal worden ingezet voor het bouwen van huizen in Bangladesh. Namens KT-Vision gaan de 6 renners van CharityCycling.nl ervoor zorgen dat er 6 nieuwe huizen gebouwd gaan worden waarin evenzoveel gezinnen comfortabel kunnen wonen!

Voor meer informatie, zie: www.charitycycling.nl en www.fietsvooreenhuis.nl.[Terug naar boven]
De Woord en Daad Posbank toertocht

16 Mei 2015
Al vroeg in het jaar hadden we besloten het Woord en Daad Posbank Event op te nemen in onze planning en ons ‘trainingsschema’. Natuurlijk omdat Woord en Daad en van de organisatoren is van "Fiets voor een Huis", maar ook om dat de omgeving rond de Posbank prachtig is. Daarnaast is het daar - bij wijze van spreken - geen meter vlak, dus ook de klim-spieren worden wat opgewarmd met dergelijke tochten.
 
Ambitieus als we zijn, vonden we de 100km-tocht wat kort voor een rit naar de Veluwe, dus parkeerden we de auto’s wat verder van de start om zo ruim 25 kilometer extra te maken. Een tocht van 127km en 1300 hoogtemeters stond in de planning.
 
Vrijdagavond was iedereen al een beetje druk met de voorbereidingen. Fiets in de auto, kleding klaar leggen, een glaasje wijn minder drinken dit keer, en zo kwamen we goed in de stemming. Reinier had alleen een flinke domper, want hij viel met z’n fiets toen hij deze nog even naar Marco ging brengen om in de auto te zetten. Gelukkig kon hij binnen een uur een andere fiets lenen van z’n zwager.
 
Het uitzoeken van kleding was nog even lastig, want de weersvooruitzichten waren een beetje sombertjes. Een koude gevoelstemperatuur en grote kans op regen. Niet veel regen, maar mogelijk wel uren achtereen…
 
Om 07.30u spraken we af op een carpoolplaats in de buurt en we vertrokken met 2 auto’s richting Arnhem-Noord. Na een voorspoedige rit van een uurtje stapten we daar in de miezerige regen uit de auto. De kleding was een kwestie van ‘laagjes stapelen’. Thermo-shirtje, wielrenshirtje, windjack en sommigen nog een regenjackje daar over aan. Marco en Henri waren vergeten beenstukken (losse broekspijpen die je aantrekt tot onder je korte wielrenbroek) te kopen, eh waren de bikkels van de dag in hun korte broek.
 
Na een mooi tochtje over de Veluwe van ruim 12km kwamen we bij het startpunt van de officiële route aan. Daar hebben we ons gemeld en zijn we op pad gegaan. Nog steeds in de regen…. Als het zo regent, baal je overigens maar een kwartiertje. Vervolgens is dat de nieuwe werkelijkheid en ga je lekker fietsen en van de omgeving genieten. Zo doen wielrenners dat tenminste. ;-)


 

Het begin van de route leidde ons direct naar de Posbank. Een mooie klim, waarbij je eenmaal boven beloond wordt met een prachtig uitzicht. De Posbank is in tegenstelling wat veel mensen denken niet de naam van de heuvel, dat is namelijk de Veluwezoom. De Posbank is niets meer dan een stenen bankje vernoemd naar meneer Pos, die in het begin van de twintigste eeuw als voorzitter van de ANWB de grote promotor was voor dit prachtige stukje Nederland. De beklimming heette hiervoor de Potjesberg.
 
De beklimming van de Posbank laat als geen ander zien hoe mooi Nederland kan zijn. Eerst rijd je door glooiende grashellingen en bos om te eindigen in de prachtige paarse heidevelden.
 
De beklimming start rustig met percentages rond de 3%. Na een lichte daling begint het echte werk. Na een stuk van 5% valt de beklimming weer even stil om de laatste 400 meter goed steil te eindigen. Er zijn maar weinig mensen die de laatste steile 50 meters met grote snelheid opknallen. (bron: Klimtijd.nl)
 
We kunnen ons weer voorstellen waarom veel mensen zo heerlijk wonen op de Veluwe. Je hebt direct een soort vakantie-gevoel. Een omgeving als de Eiffel of Belgische Ardennen. Aan de andere kant: op slechts een uur van het Rotterdamse, dus we blijven toch maar in de bewoonde wereld wonen.
 
We hadden van de organisatie een zogenaamd GPX-bestand gekregen waarmee Jan de Leede (JanL) en Jaap-Willem op hun fietscomputer de route konden navigeren. Dat was nog best even wennen, maar na een half uurtje en een paar keer een afslag te vroeg of te laat genomen te hebben ging dat toch best aardig. We konden met ons groepje van 6 goed bij elkaar blijven en gezellig bijpraten. Op de klimmetjes ging iedereen in eigen tempo naar boven en zocht iedereen zo z’n eigen grenzen op. Wielrennen zoals het bedoeld is.
 
We hebben een paar mooie ‘bergen’ gehad. Sommige met echte haarspeldbochten. Een mooie opwarmer voor de Galibier. De Zijpenberg vanuit het prachtige Rozendaal is bekend, net als de Emmapiramide, met een stukje van 13%. Maar ook gewone straten in de bebouwde kom konden flink pijn doen in de bovenbenen.
 
De Italiaanseweg is nog een laatste vermeldenswaardige klim. Dit is misschien wel de meest verrassende beklimming van Midden Nederland. De autovrije klinkerweg kronkelt door het bos via 2 haarspeldbochten van Kasteel Doorwerth naar het gelijknamige dorp. De weg werd ooit aangelegd door een kasteelheer om zijn kasteel makkelijker te bevoorraden. Door de steilheid van het terrein moest dit via een tweetal bochten gebeuren. De beklimming is daarom bijzonder geliefd bij fietsers en wordt ook regelmatig opgenomen en toertochten. 

De Italiaanseweg ligt net als de wat saaiere Holleweg van Doorwerth aan de Fontainalle, de autoluwe weg aan de rand van uiterwaarden van de Nederrijn. De start van de Italiaanseweg ligt net iets ten oosten van het kasteel. De afslag naar de beklimming is gevaarlijk. Er is geasfalteerd, maar een grote hoeveelheid grind zorgt dat hier regelmatige pijnlijke ongelukken gebeuren!
 
Eenmaal de Italiaanseweg ingeslagen kun je genieten van een kleine klinkerweg die in alle rust het donkere bos inklimt. Aan het einde van het dalletje maakt de weg een haarspeldbocht. Tot de volgende blijft de weg doorklimmen om daarna langzaam maar zeker prijs te geven. Voor de getrainde fietser een eitje, voor anderen soms net iets te lang….. (bron: Klimtijd.nl)
 
Het heerlijke van zo’n toertocht is dat je jezelf tussen de middag even rust gunt met een hapje eten. Zo ook nu. En dat was meer dan welkom, want na 3 uur fietsen had iedereen toch wel behoefte aan wat warmte en droogte.
Foto niet te zien? Klik op 'afbeeldingen downloaden'
 
Op de weg terug naar de auto reden we nog een tweede keer over de Posbank. Bovenaan stonden een paar mensen te filmen voor een programma over amateurwielrennen. JanL, Jaap-Willem en Henri die als eerste boven kwamen, voelden nattigheid en bedankten voor het verzoek om een interview door met een grote boog om de filmploeg heen te rijden. Jan van der Giessen (JanG) was echter heerlijk onschuldig en stopte netjes bij de heren Dijkstra en Evenblij van Bureau Sport. De openingsvraag was of JanG een bel op z’n fiets had. Daarna is het niveau niet meer gestegen. De interviewers waren wel ad rem, want toen JanG bevestigde dat hij geen man van de details was (is dat zo, JanG?) begrepen ze dat wel. “Hij fietste immers in z’n fel oranje gekleurde bouwvakkersjasje rond”. Niks mis met bouwvakkers jasjes natuurlijk, maar om de een of andere reden hebben wij smakelijk om JanG’s beteuterde gezicht gelachen.
 
Toen we bij de auto arriveerden werd het eindelijk droog. Dat was een beetje wrang, maar wij hebben een prachtige fietsdag gehad en het is alleen maar goed om te weten dat we ons niet laten afschrikken door regen en kou. Die ervaring nemen we ook mee naar de Galibier.
 
Het schoonmaken van de fiets na zo´n modderdagje zal alleen nooit een hobby van me worden. ;-)


Tekst: Jaap-Willem Platschorre

[Terug naar boven]
Financiën
Naast de sportieve uitdagingen heeft het team als doelstelling het inzamelen van financiële middelen. Voor 2015 is als doel gesteld dat de 6 renners van het KT-Vision Charity Cycling team ervoor zorgen dat er 6 huizen gebouwd gaan worden: netto dus € 6.000!

Wij zijn blij om te kunnen melden dat deze doelstelling inmiddels is behaald met dank aan onze sponsors en donateurs! De verwachte netto-bijdrage is op dit moment € 7.395.

Hoort bij een dubbele beklimming ook een dubbel aantal huizen? Wilt u ook uw steentje bijdragen, sponsor ons dan via: www.fietsvooreenhuis.nl/ktvisioncharitycycling.

[Terug naar boven]

Team CharityCycling.nl wordt onder andere gesponsored door:
Hoofdsponsor

Gouden sponsors

           
 
Zilveren sponsors
             

     

        

[
Terug naar boven]