Copy

Buxus Advies Brief Maart 2016
View this email in your browser
AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Er staan een alweer een paar bijzonder dagen voor de deur en dit nodigt uit tot aanpassing van de normale open en sluitingstijden van de Buxuskwekerij:

GOEDE VRIJDAG 25 maart zijn wij OPEN van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur

2E PAASDAG 28 maart zijn wij GESLOTEN

In april zijn wij op zaterdag 2 uur langer open : van 10 tot 14 uur

op KONINGSDAG  27 april zijn wij OPEN van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur

2E PINKSTERDAG 16 mei zijn wij GESLOTEN
 

Verder blijven onze openingstijden zoals u deze kent en staan aangegeven op de voorpagina van de website. De webwinkel is alle dagen bereikbaar.

SNOEIEN
Gewone snoei NIET NU... niet aan beginnen..

Hoe verleidelijk het ook is om met het voorjaarszonnetje in de rug alvast de ruige kantjes van uw Buxus weg te knippen, ik adviseer u om het niet te doen. Als u dat wel zou doen dan maakt de Buxus nieuw blad. Dit nieuwe zachte blad is gevoelig voor nachtvorst. Eind april is een beter tijdstip het duurt een paar weken voordat de Buxus nieuw blad maakt. Dan ben je na de IJsheiligen (15 mei) en heb je bijna geen kans meer op nachtvorst.
Meer over snoeien in de volgende advies brief.

In de vorige Advies Brief heb ik het gehad over Rigoureus Snoeien.
Heeft u over moeten gaan tot deze drastische vorm van snoeien en is uw haag rigoureurs gesnoeid ? Dan heb ik het volgende bemestingsadvies voor u:gedroogde Kippenmest!

Dosering: 7,5 kg kippenmest is voor 50 strekkende meters haag verkrijgbaar in balen van 7,5 KG á € 10,- ook online te bestellen (verzendkosten € 8,- ) en in balen van  25 KG á € 20,- (verzendkosten € 16,-) 

Waarom gedroogde kippenmest ?
Kippenmest is de allerbeste organische mest, een kip heeft een slecht verteringskanaal waardoor er een hoge voedingswaarde in de mest zit. Doordat het snel gedroogd is komt er geen ammoniak vrij en is het bijna reukloos. De mest is kalkrijk en bevat veel sporen-elementen. Dit in tegenstelling tot koemest.
Wist u dat een kip per jaar 44 kilo voer eet. Dat wordt omgezet in +/-365 eieren= 22 kilo. En vervolgens blijft er 11 kilo mest over en de rest daar groeit hij van en verbruikt hij als energie.
 
BEMESTEN
Het voorjaar laat van zich horen beter gezegd we zien haar komen. Komend weekend gaat de klok vooruit en gaan we met de zomertijd verder naar groenere dagen. Onze buxus laat zich ook zien en het jonge verse groen breekt uit en dat is voor mij en bij ons op de kwekerij altijd een lust voor het oog. We kunnen de tuin weer in, de handen worden minder koud als er in de grond wordt gewoeld en ook dat voelt prettig. Een heerlijk aangenaam seizoen. 

Daarom gaan we nog wat verder door over bemesten. Want het is tijd om onze Buxus wat extra voeding te geven nu de temperatuur boven de 10 graden komt.
Bemesten kan op verschillende manieren en uw Buxus vraagt om verschillende voeding dit is afhankelijk van de omstandigheden waar de Buxus zich bevindt.

BUXUS IN POTTEN:
Staat uw Buxus al langere tijd in dezelfde pot en was er vorig jaar weinig groei meer of waren ze niet zo groen? Dan kunt u uw Buxus het beste over-potten. Indien mogelijk in een grote pot. In de tuin zetten kan natuurlijk ook.
Gebruik bij het overpotten verse (Buxus) potgrond en bij voorkeur een langdurig werkende meststof in korrelvorm. Dit is gemakkelijk in gebruik. Eén bemestingsbeurt per jaar volstaat.

Voor het gebruiksgemak zijn de korrels tot kegels geperst waardoor een wat exactere dosering mogelijk is, in potten en bij stuiken. Op de Kwekerij gebruiken wij meststofkegels ook regelmatig en u kan deze bij ons in verpakkingen per 40 of per 80 stuks verkrijgen.

Staan uw Buxus er nog maar een paar jaar in dezelfde pot dan adviseren wij u bij te mesten met: langzaamwerkende kunstmest tabletten of losse korrels

OUDE(RE) HAGEN EN BUXUS-VORMEN
Hagen of vormen die al lang staan kunnen extra magnesium meststof gebruiken om net dat beetje extra weerstand tegen de Hollandse buien en extreme weersomstandigheden (lang droog of nat) opgewassen te zijn. 

BUXUS IN DE VOLLE GOND:
Hieronder drie meest voorkomende situaties, u heeft de mogelijkheid een keuze te maken uit een situatie die het beste bij u past.

  1. Uw Buxus groeien goed en zijn mooi op kleur ons advies in het voorjaar bemesten met: gedroogde kippenmest-korrels.
  2. Uw Buxus zijn niet mooi groen en kunnen beter bijgemest worden met gedroogde kippenmest-korrels.
  3. Uw Buxus heeft geen ruimte langs de haag? En u heeft weinig tijd 1x langzaamwerkende kunstmest er langs strooien.

Meer voedingstips klik hier

TWIJFEL?
Bij twijfel kunt u met ons (PietBuxus T: +31(0)6 23 64 19 46) contact opnemen of stuur dan een mailtje direct naar Piet het liefst met een paar goede foto's van de buxus en de situatie waarin de verkeert, en hij zal u persoonlijk een opmaat advies geven.

NOG STEEDS HET ZELFDE MAAR MET EEN NIEUWE LOOK
Had u het al gezien? 
Na de UwBuxus.nl de webwinkel was het tijd om de website van Pietbuxus ook naar de toekomst te halen. Alles binnen handbereik op de voorpagina zonder menu, scrollen en klikken simpel als 1, 2, 3. Een informatieve site voor onze particuliere klanten. 

Ik en het team zijn erg benieuwd wat u van onze nieuwe website vindt en of u de informatie vindt die u zoekt. Ik zou niet willen niet dat u iets mist, dus als er een onderwerp is waarop ik kan uitbreiden dan doe ik graag. 

Stuur mij een bericht met uw suggestie en wellicht ziet u bij uw volgende bezoek op onze site uw vraag beantwoord.

Een logisch gevolg is dat als de laatste puntje op de i staan www.pietbuxus.nl wij de hoveniers en groothandel zullen verrassen met ook een nieuwe site, maar dat houden we nog even tussen ons ツ toch?
PLANTEN
De komenden maand is ideaal om Buxus met kluit en wortelgoed aan te planten. Daarom heb ik voor u hieronder een mooie aanbieding:

Deze is natuurlijk verkrijgbaar bij mij op de kwekerij maar ook te bestellen als u dit wilt in de webwinkel.
Buxus Microphylla Faulkner 30-40cm
met kluit
€4,00 €3,50
Naar UwBuxus.nl
Buxus Microphylla Faulkner 45/50CM
met kluit | per 4st
€27,00  €25,00
Naar UwBuxus.nl
Buxus Microphylla Faulkner 25|30CM
per 7st (1 m¹)
€11,55  €10,50
Naar UwBuxus.nl
Ingezonden vraag:
Beste Piet,
Ik heb bloemetjes in mijn buxus, dat is toch niet goed? Wat kan ik hier aan doen?

 
Beste Jolanda,
Je hoeft hier niets aan te doen, er zijn zelfs mensen die de 'bloei' van de Buxus kunnen waarderen. Door slechte omstandigheden kan een Buxus zaad vormen. Dit zaad verspreid de Buxus als het zaadknopje openbreekt en het zaad dan verstuift, de meeste mensen noemen dit de bloei. Dit is niet ernstig maar het betekend wel dat de plant te nat of te droog gestaan heeft en daardoor te weinig voeding heeft kunnen opnemen. Als al het stuifmeel eraf gevallen is, groeit de Buxus gewoon weer verder. 
LIKE, DEEL en WIN!
Like de Facebook pagina van Uwbuxus.nl en deel de actie en maak kans op één van vijf prachtige Green Balloons van maar liefst 60 tot 70CM  ter waarde van €45,- gratis thuis bezorgd uiteraard.
Watergift
Water, laat de tuinslang nog maar even waar die hangt. 
De tuin is vochtig genoeg. Alleen Buxus in potten die op de wind staan wel in de gaten houden dat ze niet te droog worden.

Like als u wilt, mijn Facebook pagina of volg mij op twitter daar zal ik dit jaar vaker een update voorbij laten komen wanneer ik mijn advies bijstel. Natuurlijk zal ik maandelijks in de Advies Brief dit item behouden, hier komt geen verandering in!
BUXUS, DE BASIS VOOR UW TUIN
Galgweg 1 | 2391MV | Hazerswoude Dorp
T: +31(0) 6 23 64 19 46

Openingstijden op vrijdag 
10 tot 12 uur & 13 tot 17 uur

Openingstijden op zaterdag:
februari t/m maart - van 10 tot 12 uur
april t/m juni - van 10 tot 14 uur
juli t/m november - van 10 tot 12 uur

Buiten deze tijden op afspraak mogelijk

De webwinkel is natuurlijk 24/7 open en voor 12:00u besteld waar mogelijk dezelfde (werk)dag nog verzonden. ツ
VOLG ONS EN ZEGT HET VOORT:
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Share
Deze informatie is zorgvuldig opgesteld. Ten aanzien van schades voortkomend uit onze aanbevelingen en adviezen kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. 

Copyright © 2016 PietBuxus.nl / Buxuskwekerij Piet Smits bv, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp