Copy
Nieuwsbrief Netherlands Association of South Florida (N.A.S.F.)
View this email in your browser
Vanuit de Voorzitter

Er staat een geweldige Koningsdagviering voor de deur. Zaterdag 30 april gaan we er weer een fantastisch feest van maken en we hopen dat u er allemaal bij kunt zijn. We bieden activiteiten en gezelligheid voor jong en oud en dit jaar willen we ook onze nieuwe leden de kans bieden om anderen te ontmoeten. 

We kunnen dit allemaal doen dankzij alle bestuursleden en vele vrijwilligers. Graag wil ik Karen en Mary noemen van het bestuur die zich dit jaar inzetten voor Koningsdag. Ook zijn we dankbaar voor de vele vrijwilligers die ons helpen, zoals het kookteam bestaande uit Jawayne, Mariet, Vincent en Janneke. De sponsoren die ons helpen om dit feest mogelijk te maken zijn o.a. Heineken, Indomania, Lucas Bols, Ruinemans Aquariums en nog vele anderen.

Dit jaar vieren we het feest wederom in Davie vanwege de centrale ligging, vlakbij de Nederlandse school. Het is een prachtige nieuwe locatie met een mooie zaal met airco, een breezeway met terras en gras om op te volleyballen. De Indonesische rijsttafel wordt dit jaar erg lekker met rendang, babi ketjap, ajam pangang, satesaus, seroendeng, atjar, fruit, telor Bali en kroepoek. Daarnaast hebben we ook kroketten, poffertjes en hotdogs voor de kids. 

We hebben weer geweldige prijzen voor de lotterij, dus u kunt naar huis gaan met Nederlandse bloemen, flessen drank, Nederland-vaas, vissenkommen, en nog veel en veel meer en dat alles omlijst met Nederlandse muziek en gezelligheid. Voor de kinderen hebben we in samenwerking met de Oranjebloesem de Koningsspelen en een Vrijmarkt opgezet en kunnen ze zich laten schminken.

Wij kijken er echt naar uit om jullie allemaal weer te zien op Koningsdag en ook onze Consul Generaal Nathalie Olijslager zal aanwezig zijn om samen met ons allemaal te proosten op de verjaardag van onze Koning!

Neem je familie mee en kom in het oranje of de NL driekleur, speld je N.A.S.F. pin op en breng goede zin mee, wij zorgen voor de rest! 

Hartelijke groet, 

Wilma Ouwehand
President N.A.S.F.
Aankomend event: Koningsdag - 30 april 2016
Tickets: online via Eventbrite

Hierbij nodigen we iedereen graag uit voor het grootste N.A.S.F. feest van het jaar: Koningsdag 2016! Zoals vanouds een dag vol met oer-Hollandse muziek, hapjes & drankjes, spelletjes voor jong & oud en er zijn weer fantastische prijzen te winnen! Kortom, meld je snel aan voor dit fantastische feest samen met je hele familie en vrienden.

Upcoming event: Book presentation - 6 april 2016
Please come and celebrate the latest Gordon de Vries Studio  production: Ilona Oppenheim's beautiful book, SAVOR in collaboration with Artisan. 
Aankomend event: HeMa's Film & Food Treats - 9 april 2016
RSVP: hvandekreeke@gmail.com
17 - 20 april - Economische Handelsmissie in Miami

Bent u een innovatieve ondernemer die technologisch hoogwaardige producten en diensten levert en wilt u zakendoen of bestaande zaken uitbreiden in Florida, de Verenigde Staten en/of Latijns Amerika? Ga dan van 17 tot en met 20 april mee met de economische missie naar Miami, Verenigde Staten. De missie staat onder leiding van plaatsvervangend directeur generaal Guido Landheer. Minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, neemt deel aan het programma op 18 en 20 april. Meer informatie is te vinden op deze website.
Nederlandse kinderverhalen website Toeloeloe
Op deze gratis website posten Vera de Backker en Marieke Reehoorn elke dag een nieuw verhaal over en een nieuwe tekening van het grappige en ondeugende krabbetje Toeloeloe en haar lieve en luie vriendje Harrie. 

Het is voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen erg leuk en leerzaam om elke dag een klein verhaaltje in hun moedertaal te kunnen horen of lezen. Het zijn perfecte verhaaltjes om voor te lezen voor het slapengaan. De doelgroep zijn kinderen in de leeftijd van ongeveer 3 tot 8 jaar. Neem een kijkje op de website www.toeloeloe.nl.

Facebookgroep "European Ladies of South Florida"

De Nederlandse Karolien Koeken startte vorige zomer een Facebook groep voor Europese vrouwen in Zuid Florida. Ze probeert minstens 1 keer per week een evenement te plannen voor haar netwerk. Het een leuke community om kennis, tips en ervaringen uit te wisselen met andere Europese dames in Zuid-Florida. 

Aanmelden kan via deze link:
https://www.facebook.com/groups/400309450165960/
BELANGRIJKE MEDEDELING VANUIT HET CONSULAAT

DigiD aanvragen in het buitenland

Nederlanders die geen DigiD hebben (om bijvoorbeeld belastingaangifte te doen), kunnen een aanvraag indienen bij de ambassade in Washington. Op deze website staat uitgelegd hoe Nederlanders hun aanvraag voor een DigiD code kunnen indienen.

*** Dutch Citizens Can Obtain a DigiD at the Embassy in Washington, D.C. ***
Just in time for tax season, Dutch citizens can obtain their DigiD at the Consular Front Office of the embassy in Washington, D.C. The first step in the process is to apply for a DigiD at www.digid.nl. You will receive a service desk code by text and email. Next, send an email was-visa-passport@minbuza.nl to make an appointment at the embassy, within 30 days, to receive your activation code. When going to your appointment, be sure to have your service desk code, your Dutch passport or identity card, and your Citizens Service Number (BSN). Once you have the activation code, you can activate your DigiD at  www.digid.nl.
There are a couple of things to keep in mind. DigiD is a username and a password, not a number.  You will need to be keep the username and passwordsecure. If you lose it, you will have to apply all over again. For more information, visit the FAQ page of DigiD.
Welkom nieuwe leden!
De volgende mensen zijn sinds kort lid geworden van de N.A.S.F:

Jan en Julie van Bakergem   

Welkom bij de club!
Verjaardagen leden - april


Alle informatie uit deze nieuwsbrief is ook te vinden op onze website: www.dutchclubsouthflorida.com.
Volg ons via Social Media en blijf op de hoogte van onze activiteiten en kom in contact met andere leden!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2015 | N.A.S.F. All rights reserved.

Our mailing address is:
info@dutchclubsouthflorida.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences